30.12.2008

Jäämuodostelmia purossa
Oheiset jäämuodostelma / liikkuva vesi kuvat on kuvattu ihan käsivaralta vain, ns. pitkin käsin. Sommittelu ja tarkennus on tehty live view näytön avulla. Olen itse toiminut "tripodina", tosin yksi "jalka" lerpatti toisesta päästä vapaana...sen varaan ei voinut tukeutua ollenkaan :)
Aika kankea, mutta kiikkerä "tripodi". Kaluston purku puron yltä sujui kuitenkin ilman yllätyksiä ja takaiskuja :)

9 kommenttia:

 1. Ihan onnistuneita kuvia, itseltä on tuo liikkuva vesi aikomuksista huolimatta vielä kuvaamatta.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Selityksiä, tuplaklikkaus sai aikaan tuplakommentin, toinen poistettu.

  VastaaPoista
 4. Joo, ihan kohtalaisesti onnistuneita on. Tarkoitus oli käydä tänään (torstaina) uudelleen ko. purolla, nyt oikean jalustan kanssa, mutta iski laiskuus ja pienoinen Uuden Vuoden "väsymys" :), joten jäi nyt väliin. Pakkasta oli jo kohtalaisen paljon. oletan, että puroon olisi voinut muotutua uusia kiinnostavia kuviotia jäästä, mutta vesi olisi silti pysynyt juoksevana...

  VastaaPoista
 5. mielestäni ihastuttavia kuvia! ihmettelen japen (yleistä) vaatimattomuutta kuviensa suhteen, mutta ehkä vain minä olen riittävän luontofriikki näiden totaaliseen arvostamiseen. kuvien (jää)yksityiskohdat oli taitavasti valittu, valotus/väritys kaunis, kompositio hyvä ja tarkennukset/"blurraukset" herkulliset. etenkin näistä keskimmäinen olisi minulle seinälle kehystettävää kamaa (suurennettuna).

  itse en huomannut kuvissa mitään kiikkerän jalustan aiheuttamaa epäterävyyttä, mutta ehkä jalusta itse tietää paremmin.. :)

  VastaaPoista
 6. tikka: "mielestäni ihastuttavia kuvia! ihmettelen japen (yleistä) vaatimattomuutta kuviensa suhteen, mutta ehkä vain minä olen riittävän luontofriikki näiden totaaliseen arvostamiseen."

  Siis eihän nämä aivan kelvottomia ole, mutta kenties minuun on tarttunut hieman sinun penseyttäsi, siis penseyttä nimen omaan omiin tekemisiin ja niiden tuloksiin :)
  Jotenkin visioni ja eritoten toteutukseni kuvauspaikalla ovat olleet usein ns. "toivotaan toivotaan" osatoa. Siiten se realisoituu kun katsoo myöhemmin kuvia tietsikan ruudulta, niin ne ei leetkaan ihan sitä mitä niiden ajatteli olevan.

  Toisaalta, jos kuvat (tai joku niistä) oikeasti miellyttää esim. sinua tai jotain muuta katselijaa, niin sekundäärinen tavoite kuville tulee kuitenkin täytetyksi :)
  Voin siis siinä mielessä olla tyytyväinen. Mutta kuitenkin minulla alkaa jollain lailla kunnianhimo kasvaa ja lähtee yrittämään ehkä kuitenkin liian pian jotain johon ei oikeasti ole vielä mitään eväitä.

  tikka: "etenkin näistä keskimmäinen olisi minulle seinälle kehystettävää kamaa (suurennettuna)."

  No tämä ei liene mahdoton toive täyttää jos sen oikeasti haluat... :)

  tikka: "itse en huomannut kuvissa mitään kiikkerän jalustan aiheuttamaa epäterävyyttä"

  No näissä postatuissa ei ehkä helposti havaitse, mutta näitä (kuvia) on enemmänkin, ja taas valikoitui postattavksi ehkä ne parhaimmat ja terävimmät pari kuvaa, eli muutama prosentti kokonais kuva määrästä, joka tuli otettua... :)

  VastaaPoista
 7. Minä olen huomannut kritiikin omia kuvia kohtaa olevan suurinta juuri kuvan koneelle siirtämisen jälkeen.
  Kuukausi-pari ja katsot kuvaa uudelleen ja ajattelet, "tää on oikeastaan hyvä".

  VastaaPoista
 8. jp: "Kuukausi-pari ja katsot kuvaa uudelleen ja ajattelet, "tää on oikeastaan hyvä"."

  Näin se taitaa olla. Katselinhan vastikään kuvia heinäkuulta, jolloin olin vasta tämän valokuvausharrastuksen aloittanut ja ensimmäisi kuvia otin.
  Yllättäen niissä olikin näin jälkeenpäin katsottuna ihan hyviäkin kuvia, vaikka osassa onnistuminen oli ollut enemmän tuurin ansiota kuin taidon. :)

  Nyt tätyy huomenissa alkaa siirtämään noita vanhempia kuvia "pysyvästi" pois tästä läppäriltä, kun alkaa tila loppua...

  VastaaPoista
 9. jape: No tämä ei liene mahdoton toive täyttää jos sen oikeasti haluat... :)

  no totta hitossa haluan! sinulla on varmaan koneellasi versio isommalla resolla?

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!