2.12.2008

Heinäkuinen kalalokkiKelit ei edelleenkään suosi / salli ulkona kuvaamista, joten postaan vielä muutaman lokin kuvan. Kohtapuolin täytyy siivota kuvia siirtokiintolevylle, kun tila loppuu läppärin kiintolevyltä, joten postaan nyt vielä näitä "urani" :) alkupään kuvia. Tuolta alusta päin varmaan aloitan arkistoinnin sitten. Tämä nuorehko kalalokki on kuvattu kittilinssillä viime heinäkuussa.

2 kommenttia:

 1. Kuvassa näkyy aloittelevan kuvaajan virhe, johon itsekin syyllistyn ajoittain yhä..

  Se on kuvattu suorilta jaloilta.

  Nyt lokki hukkuu kaatuuneen koivun runkoon ja oksistoon. Kyykistymällä olisi saanut lokin taakse vettä ja erottuvuus taustasta olisi ollut parempi.

  Valotus ja tarkennus on osunut kyllä kohdilleen.

  VastaaPoista
 2. Totta, kuva on kuvattu suorilta jaloilta, kuten on valtaosa kuvaamistani kuvista, yhä edelleen :)

  Olen tästä ja kuvakulmista jo Tikan kanssa puhunut muutamaan otteeseen. Totta se on, että kuvakulmaa vaihtamalla saa enemmän / uutta irti kuvauskohteesta. Tätä ei vain aina muista ja se kuvakulma esim. kyykkyasennosta kuvaus ei minulta luonnistu hyvin. Kyykyyn pääsen, mutta en ylös sieltä :)
  Ja huono on tasapainokin tuolloin. No ns. korkeapolviasento olisi usein tukeva ja hyvä, mutta jotenkin arkailee taas vaatteidensa kanssa.
  Joskus olen havainnut toimivaksi käyttää kameran live view -näyttöä, kun näytön saa kamerassani käännettyä siten, että sen näkee aika hyvin vaikka kameran laittaisi ns. suorillakäsillä alas, jolloin itse katsoo kameran näyttöä ylhäältä. Ko. näyttö toimii hyvin myös kun kuvaa ns. pään yläpuolelta suorin käsin.

  Tuokin on totta, että lokki hukkuu runkoon ja oksistoon, on sattumoisin niin "sopiva" tuo lokin ja koivurungon väritys. alempaa kuvattuna olis ollut toki parempi, mutta tuohon aikaan, kun tämä kuva on otettu, minulla oli tämä kamera ollut vasta noin 2 viikkoa. Tuolloin tuli alkuhuumassa kuvattua lähes kaikkea mitä kameran etsimeen sattui, sen enempää ajattelmatta hyviä kuva kulmia. Nyt niitä voisi hiukan enemmän osata hakea, mutta kieltämättä ei vieläkään aina muista :)

  No aina voi parantaa ! :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!