5.12.2008

Punainen aita, toinen näkökulma


Sama aika ja paikka kun edellisessäkin postauksessa. Eri näkö- ja kuvakulma :)

Kuvan "datat": Polttoväli 45 mm, herkkyys ISO 200, aukko f/8 ja suljinnopeudet 1.6, 5 ja 15 sek.

2 kommenttia:

 1. Pitäisi varmaan itsekin kokeilla noita HDR-kuvia, mutta katsotaan kunhan saan nuo turnauksen valokuvat purettua ja käsiteltyä, jos sen jälkeen keskittyisi muuhun .

  Otin siellä turnauksessa noin 400 valokuvaa, ja parhaillaan siirtyy läppäriltä pöytäkoneelle 280 kuvaa, kamera on sitten vielä tyhjentämättä.

  Sitten alkaa raju karsinta.

  Tuoss Japen kuvassa on hyvä valo, mutta paras HDR on se linna joku aika sitten, sekä tuo edellinen josta esitin jolukorttia.

  VastaaPoista
 2. jp: "Pitäisi varmaan itsekin kokeilla noita HDR-kuvia, mutta katsotaan kunhan saan nuo turnauksen valokuvat purettua ja käsiteltyä, jos sen jälkeen keskittyisi muuhun ."

  Kokeile ihmeessä. Minua kiinostaa nähdä millaisia HDR tuloksia muut saavat ja mistä kohteista.

  Minä taas olen ehkä liikaakin keskittynyt näihin HDR-kuviin, mutta jotenkin niistä kiinnostuin ja muutaman "onnistuneen" kuvan jälkeen innostuin yhä enemmän. No aina ei voi onnistua yhtä hyvin, mutta on niin että valta osa kohteista joita olen kuvannut toimii jotenkuten HDR kuvina, mutta yksinään jäävät valjuiksi. Tämä taas juontaa ehkä omasta ideaköyhyydestäni ja siitä että pyörin vain samoissa ympyröissä. Pitäisi siis lähteä välillä jonnekin ihan muualle kuvaamaan, niin tulis vaihtelua ja uutta näkökulmaa mukaan.

  jp: "Otin siellä turnauksessa noin 400 valokuvaa, ja parhaillaan siirtyy läppäriltä pöytäkoneelle 280 kuvaa, kamera on sitten vielä tyhjentämättä.

  Sitten alkaa raju karsinta."

  Tuo on tyypillistä minullakin, ja olisi pitänyt tehdä tuota rajua karsintaa jo heti alusta. Tuli otettua paljon "varmistavia" kuvia samasta kohteesta, osaan toki hieman vaihteli kameran asetuksia jne. mutta paljon on lähes "identtisiä" kuvia. Olisi heti pitänyt karsia rajulla kädellä. Nyt on kiintolevy täynnä läppärissä ja pitää pysyvästi siirtää kuvia siirtokiintolevylle. Enään ei voi oikein karsintaa suorittaa kun tuli tietty numerointi järjestelmä luotua, jota sitten pitäisi yrittää noudattaa, mutta jatkossa täytyy karsia ennen numerointia reilusti.
  Kaikki kuvat on RAW-muodossa, jolloin yksi kuva vie noin 10 MB, osa kuvista on vielä lisäksi JPG muodossa (3,5 MB) ja blogipostatut TIFF-muodossa (25 MB) ja versioita on käsittelyn jäljilta useita...


  jp: "Tuoss Japen kuvassa on hyvä valo, mutta paras HDR on se linna joku aika sitten, sekä tuo edellinen josta esitin jolukorttia."

  hmmm...en ole varma mitä linna kuvaa tarkoitat? :)
  Niitä on jokunen tullut postattua, mutta tuo "joulukortti" kuva on kyllä selvä :)
  Se on mielestäni onnistunut ja tykkään siitä itsekkin.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!