9.12.2008

Linna kuvia alkusyksyltäOhessa muutama HDR-kokeilu lisää syyskuussa kuvatusta materiaalista. Nämä kuvat on kuvattu kameran valotuksen haarukoinnilla, joka Sony A300:n tapauksessa tarkoittaa maksimissaan ±0.7 EV:n haarukointia, joka ei ole yleensä riittävä "kunnon" HDR kuvien muodostukseen. Kumpikin näistä kuvista on koostettu kolmesta valotuksesta -0.7EV...0EV...+0.7EV.

Ihan mukavasti on onnistunut, varsinkin alempi linnan ulommalta sisäpihalta otettu kuva. Alemman kuvan pihan valoisuus johtunee siitä, että piha oli valaistu kohtalaisen voimakkaalla valonheittimellä. Ylempi kuva olisi ehkä kaivannut "isompaa" valotuksen haarukointia, mutta nyt tällä kertaa näin. Olin tuolloin vasta opettelmassa tätä HDR hommaa, joten en tuolloin vielä käyttänyt valotusajan asettamista käsin itse, niin kuin nyt teen yleensä, automaatisen haarukoinnin sijaan. Ei automaatiinen haarukointi huono ole, mutta kamerani tapauksessa haarukointi väli on valitettavasti riittämätön kunnon HDR kuvaukseen. No ehkä asia korjaantuu joskus kameran mahdollisen firmwaren päivityksen yhteydessä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!