1.1.2009

Vaatimattomat ilotulituksetYleensä mökkimme lähistöllä on ollut varsin runsasta ilotulitusta Uutena Vuotena, mutta nyt näyttää lama iskeneen tuollekkin rintamalle. No ei ole kyllä itsessäkään kehumista, sillä ei tullut itsekkään ammuttua yhtään rakettia, tosin tuosta rakettien ampumisesta on luovuttu jo vuosia sitten. No muutamia raketteja näkyi kuitenkin, tosin tuntuivat olevan valitettavan värittömiä.

Pääsin kuitenkin kokeilmaan uutta jalustaani ja kaukolaukaisinta. Hankaluutena oli se, että olin ilmeisen lähellä niitä, jotka ampuivat raketteja. Oli hankala tietää minne/missä ne raketit räjähtää... eihän niitä jalustan kamerapäätä siirtämällä enään ehdi seurata. Useimmat kuva-alaan osuneet raketit poksahti jossain aivan kuva-alan reunalla, vaikka objektiivi oli suurimmassa laajakulmaasennossa. Postaan nyt muodon vuoksi kuitenkin muutaman rakettikuvan, jotka jollain lailla onnistui. Nämä on räjähtäneet aika alhaalla...

Kuvat on kuvattu maksimiaukolla, objektiivin laajakulma-asennossa, herkkyys ISO 200. Ohjelmavalitsin oli manuaalilla ja valotusaika "BULB" -säädöllä, eli määrittelin kaukolaukaisimella manuaalisesti itse kunkin kuvan valotusajan "sumealla logiikalla". Oli hiukan "pakkasenestoa" veressä nääs :)

2 kommenttia:

  1. Ihan hyvinhän noi on onnistuneet!

    Itse olin pitkään kahden vaiheilla, mutta sitten jätin kameran kotiin, oltiin siis kyläilemässä aattoiltana.

    VastaaPoista
  2. No ihan kohtalaisesti, mutta nämä jäikin ainoiksi jollain lailla onnistuneiksi. Noin tunnin olin kytiksessä ulkona ja oli kohtuu kylmä.
    Oli aika vähän ilotulitusta ja se tuli vielä niin läheltä, että ei ehtinyt aina mukaan ja suunnata kameraa pimeässä, kun ne raketit tuntui lähteävn vähän joka suuntaan :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!