8.12.2008

Jälleen muutama lokki......heinäkuulta :)

Nämä on kuvattu kittilinssillä, maksimi polttovälillä, eli 70 mm:llä. Kohteet jäivät aika pieniksi itse kuvissa, joten olen joutunut käyttämään aika rajua rajausta, jotta itse kohteen saa joten kuten esiin. Tämä taas vaikuttaa kuvien tarkkuuteen, mutta ihan kohtuullisia näistä silti tuli. Tavallaan olen yllättynyt kuinka olen nämä kuvat jättänyt huomiotta aiemmin, vaikka ovat ihan kohtuullisia kuvaajan todellisiin taitoihin, tai oikeammin taidon puutteeseen, nähden :)

4 kommenttia:

 1. Hämmästyttää tuo tarkkuus jolla olet onnistunut lentäviä lintuja kuvaamaan.

  Itse on tosiaan ole onnistunut.

  VastaaPoista
 2. No kieltämättä hämmästyttää itseänikin. Ilmeisesti kittilinssi ei sitten ole aivan p*ska :)
  Voi jopa olla, ja varman onkin, että sen tarkennus on nopeampi kuin tämän nykyisen yleislinssini (Tamron 18 - 250 mm).

  Ehkä olen tullut hieman toisiin aatoksin, kun kuvien otosta on kulunut reilu 4 kk, että ei ne nyt niin huonoja ollutkaan, kun niitä tuolloin piti tavanomaisina. Toisaalta lyhyt polttoväli auttaa kuvien onnistumisessa, luulen, kun lentävän linnun seuranta on vakaampaa. Nämä kaksi lintukuvaa on normaali tavastani poiketen kuvattu suljinprioriteetilla, kun yleensä kuvaan noin 90% kuvista aukkoprioriteetilla. Ainakin tähän asti on ollut näin.

  No vielä ennen vuodenvaihdetta on todennäköisesti tulossa muutamia lintukuvia, mutta niissä nähdään myös epäterävempää materiaalia kuin mitä nämä ovat...

  VastaaPoista
 3. jep. tätä juuri tarkoitin jossain taannoisessa keskustelussamme, jape. :) omia vanhoja(kin) kuviaan kannattaa tosiaan selailla aika ajoin uudestaan. kuvaustaidot eivät aina kehity lainkaan lineaarisesti. lisäksi kuvaajan "silmä" voi olla kehittynyt niin että huomaa onnistuneita otoksia, joita ei ennen ollenkaan hahmottanut. kuten nyt on selvästi käynyt.

  alemmassa kuvassa etenkin on mielestäni hieno tilanteen pysäytys ja kompositio (linnut ja heijastus).

  VastaaPoista
 4. tikka: "jep. tätä juuri tarkoitin jossain taannoisessa keskustelussamme, jape. :) omia vanhoja(kin) kuviaan kannattaa tosiaan selailla aika ajoin uudestaan."

  Aivan. Olet oikeassa! Nyt motiivini on katsoa tällä hetkellä jota kuinkin postauskelpoiset kuvat esiin jotta voin sitten alkaa pysyvämmän arkistoinnin siirtokiintolevylle. Toki varmaan noihin arkistoituihin kuviin vielä palaan myöhemmin.

  tikka: "alemmassa kuvassa etenkin on mielestäni hieno tilanteen pysäytys ja kompositio (linnut ja heijastus)."

  Kompositio olisi ollut mielestäni vielä parempi, jos alemmassa kuvassa ei olisi ollut sitä uivaa lokkia "häiritsemässä" kuva-alassa ollenkaan. No, aina nämä tilanteet ja toiveet ei kohtaa :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!