24.12.2008

Hyvää Joulua!


Hiukan vaisun ja pliisun näköinen kuusi, mutta menettelee paremman puutteessa :)
Olisi ehkä pitänyt odottaa, että olisi tullut hiukan pimeämpää...
...no turha murehtia tuota :)

Hyvää Joulua kaikille!

3 kommenttia:

 1. Rauhallinen kuva.
  pimeämmällä olisi kyllä kuusen valot päässeet paremmin oikeuksiinsa, mutta kyllä ne nytkin huomaa.

  Seuraavaksi, HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

  VastaaPoista
 2. Pistän tähän toisenkin kommentin, joka ei kyllä koske juurikaan kuvaa, vaan kuvausvälineitä.

  Kolme linkkiä.
  Sony
  Sony A200, koska A300 ei ole vertailutestissä, ja tietääkseni sekä A200, A300 että Nikon D60 ovat samalla kennolla.
  Joten jos osaat ja uskallat, kannattaa seurata päivityksiä Sonyn firmwareen, sama kohitaso on varmasti saavutettavissa. Jostain syystä Sony ei ole ihan samaan tasoon Nikonin kanssa päässyt, vaikka samoja kennoja käyttävätkin. Kuvaprosessorissa varmaan jotain eroja.

  Olympus taas julkaisi pävityksen E-5xx ja E-4xx kameroihin, päivitys toi uuden kennon, joka oli kuitenkin edelleen 10 mpx, ja muutamia lisätoimintoja kuten salaman kauko-ohjauksen runkoon.
  Uusi kenno vain ei minusta ihan yllä kohinoissa vanhan tasolle.
  Olympus
  Mitä muuta parannettiin, sitä en osaa sanoa.

  Canon 40D
  DI:n kanuuna vertailussa, tuo on valittu siksi, että käsittääkseni sekä Nikon että Pentax käyttää tuota Sonyn kennoa joka sinulla on tuossa A300:ssa.
  Kyllä kanuuna on kohinoissa paras näistä meidän kameroista. Uusissa malleissa ero on hävinnyt melkein olemattomiin, sekä Nikon, Sony että Pentax on kirinyt eroa kiinni.
  Olympuksen uutta E-30 mallia ei ole vielä testattu, joten siitä ei osaa sanoa mitään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos jp linkeistä ja mielenkiintoisista kommenteista, sekä Hyvää Uutta Vuotta sinullekkin jo näin etukäteen varmuuden vuoksi ! :)
  DI:n (tikan) Canon on tosiaan ilmeisesti paras kohinoiltaan kun vertaillan näitä "meidän" kameroita.

  jp: "Joten jos osaat ja uskallat, kannattaa seurata päivityksiä Sonyn firmwareen, sama kohitaso on varmasti saavutettavissa. Jostain syystä Sony ei ole ihan samaan tasoon Nikonin kanssa päässyt, vaikka samoja kennoja käyttävätkin. Kuvaprosessorissa varmaan jotain eroja."

  Olen koittanut seurailla säännöllisesti, josko A300 olisi tullut firmware päivitys, mutta ei ole vielä tullut. En ole ainakaan sellaista vielä huomannut. Vaikka firmwaren päivitys on tietty riski, jolla kameran voi saada jumiin, niin uskoisin, että sen teen jos vain uusi firmis tulee saataville. Täytyy vain seurata päivitysohjeita tarkkaan. Toiveena on tosiaan tuon kohinan käsittelyn /poiston parantuminen itse kamerassa ja "automaatti"valotushaarukoinnin laajentuminen nykyisistä vaihtoehdoista, eli ±0.3EV ja ±0.7EV tuonne luokkaan ±1.3EV tai jopa ±2EV. Tietysti olisi paras jos haarukoinnin voisi valita vapaasit itse tieyista rajoista, koska omiin HDR kuviini ±2EV olisi useimmiten ollut liikaa, mutta manuaalisesti (valotusaikaa lisäämällä) olen käyttänyt useimmiten noin ±1.3EV:n haarukointia.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!