17.12.2008

Tikka lintulaudallaOhessa pari kuvaa viime viikonlopulta tikasta, joka vieraili mökin lintulaudalla. Kuvat on laadultaan heikkoja, kun ne on kuvattu ISO 800 herkkyydellä ikkunalasin läpi. Tikka lähti heti "karkuun", vaikka koitti mennä ulos sivuovesta ja hiipiä varovasti kuvamaan ulkoa nurkan takaa. Ei onnistunut, aina lähti tämä tikka karkuun hyvissä ajoin...

4 kommenttia:

 1. onpa se iso.. :) hassu kuikuilija. en edes tajuaisi että siinä on lasi välissä.

  VastaaPoista
 2. No tikka vaikuttaa kyllä isolta. Vaikutelma tulee varmaan myös siitä, että kuvaa on kohtalaisesti rajattu vaikka sen 250 mm polttovälillä kuvasinkin. Otin noin 30 kuvaa tuosta tikasta ja tosiaan kyllä se moneen suuntan päätän keikutti ja kuikuili, ympäristöään tarkkaillen syömisen lomassa. Poimin nämä kuvat kuitenkin postaukseen kun tikan profiili näkyy näistä kunnolla, muut kuvat on enempi takaapäin kuvattuja.

  Kyllä siinä lasi on välisä mutta tosiaan ihmeen hyvin (tai oikeastaan huonosti) sen olemassa olon tiedostaa. Tai tietenkin sen tiedostan kun tiedän sen olevan siinä välissä, mutta ulkopuolisen voisi kyllä olla hankala havaita sitä jos ei kerrottaisi. Päivä oli kuitenkin sen verran valoisa että sisältäkin kuvattuna, tosin käyttäen ISO 800 herkkyyttä, suljinnopeudet olivat nyt huomattavasti nopeampia, kuin yleensä on ollut samaa kohdetta (lintulautaa) kuvattaessa.

  VastaaPoista
 3. Lasi välissä jää minusta parhaiten huomaamattomiin, kun kuvaa lähempää lasia kuin objektiivin minimitarkennus.

  Sama pätee noihin jäähallien plekseihin, linssi vain melkein kiinni lasiin/pleksiin, ja kuvaamaan.

  Nuo ovat minusta aika hyvia ikkunan läpi otetuiksi.

  Tikka on arka lintu, en muista koskaan nähneeni sitä kovin läheltä, matkaa on aina ollut useampi kymmenen metriä.

  VastaaPoista
 4. jp: "Lasi välissä jää minusta parhaiten huomaamattomiin, kun kuvaa lähempää lasia kuin objektiivin minimitarkennus."

  Ahaa - kiitos vinkistä, en tiennyt tuota. Itse istuin tuolilla noin metrin päästä ulko-ovesta, jossa on iso lasi-ikkuna. Sain siinä tuolilla istuessani tuettua kyynärvarteni polviin ja hieman vakaamman kuvausasennon. Olin kuitenkin selvästi noin metrin päässä lasista. Lasin läpi on suora näköyhteys tuolle lintulaudalle.

  jp: "Tikka on arka lintu, en muista koskaan nähneeni sitä kovin läheltä, matkaa on aina ollut useampi kymmenen metriä."

  Totta! Olen itse sen huomannut, että on tosi arkoja nuo tikat ;)
  Näitä kuvia kuvatessa olin juuri kutakinkin 10 metrin päässä tikasta, mutta olin toki "piilossa" sisällä. Ulkona en noin lähelle tikkaa ole päässyt...en lähellekkään.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!