14.11.2008

Valot


Ohessa nykyistä asuinpaikkaani lähellä sijaitsevan vanhan tehdaskiinteistön uusiokäytön symbooleja... :) neonvalo ja tavallisen valon yhdistelmä... ei ollu "ennenvanhaan" neonvaloja ei... eikä varsinkaan tehdaskiinteistöissä ja niiden seinustoilla. Nykyaika tunkee jokapaikkaan, neon sen kirkkaana symbolina...

Muodostavat varsin mukavan kombinaation ja alempi valo tuo mukavasti esiin vanhan tehdasrakennuksen tiiliseinän muotoja... Jotain hyvääkin siis :)

2 kommenttia:

  1. sangen mukava kuva, hyväntuulinen. tuo mieleen vanhojen talojen kivijaloissa lymyilevät savuiset jazzluolat.. tai no, nykyään ei kai taida olla paljon savuisia paikkoja. hyvin olet onnistunut säilyttämään (vai luomaan?) kuvan vahvat kontrastierot.

    VastaaPoista
  2. hyvin olet onnistunut säilyttämään (vai luomaan?) kuvan vahvat kontrastierot.

    Sanoisin, että tässä yhteydessä on kyse säilyttämisestä. Kun latasin kuvan RAW konvertteriin TIFFiksi muuntoa varten oli otettava konvertterissa "automaatti asetuksella" ollut DRO (Dynamic Range Optimize; tai myös Dynamic Range Compensation termiä käytetään) pois päältä kun levitti värit ja valot ihan pieleen, ei olenkaan sellaisiksi kun ne oli todellisuudessa. Kun siis nappasin tuon DRO:n pois päältä ja talletin TIFFiksi, niin ei kuvalle juuri paljoa muuta tarvinnut tehdä kuvankäsittelyssä kun rajaus...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!