12.11.2008

Naurulokki viime kesältä
Ei ole oikein vieläkään kuvauskelpoista ilmaa ulkosalla, joten postaan taas muutamia hieman kesäisempiä tunnelmia mieleen tuovia kuvia viime heinäkuulta, jolloin olin tämän valokuvausharrastuksen vastikään aloitellut. Kuvan "tähti" on naurulokki, mutta en ole varma onko kaikissa kuvissa sama yksilö. Ylimmän kuvan lokilla ei ainakaan näytä olevan siivessään samalaista "lovea", kuin kahdessa alemmassa kuvassa oleva(i)lla lokilla on...

Kuvat on otettu kameran mukana tulleella 18-70 mm kittilinssillä ja niitä on kohtalaisen paljon pitänyt jälkikäteen rajata kuvankäsittelyssä. Omasta mielestä näistä kuvista paras on keskimmäinen
.

8 kommenttia:

 1. Keskimmäinen on paras.
  Kuten jo aikaisemmin olen todennut, en ole osutnut vielä kertaakaan itse noin tarkasti lentävään lintuun...

  VastaaPoista
 2. Jep, keskimmäinen paras näistä.
  Minulla on ollut moukan tuuria, kun melkein kylmiltäni olen nyt jälkeenpäin katsoen kuitenkin muutamissa lentävän linnun kuvauksissa onnistunut. En tiedä onko ollut vain jotenkin hyvä päivä ja tähdet kohdillaan... :)
  En tiedä oletko jp katsonut tuota hieman vanhempaa postaamaani materiaalia, mutta tämä on kuvattu samana päivänä, kuin nämä nyt postatut kuvat ja pidän tuota ehkä parhaana/onnistuneimpana lentävän linnun kuvauksenani tähän mennessä. Olen jättänyt kuvan rajausen todella väljäksi, siis melkein alkuperäiseksi, koska lintu sattui aivan vahingossa lähelle "kultaista leikkausta". :)

  VastaaPoista
 3. Linkkaamasi vanha postaus on hyvä, Sonyssä taitaa olla todella nopea tarkennus, jotenkin ainakin tuntuu etten OLylla ehdi saamaan kiinni tarpeeksi nopeasti.

  (SeliSeli)

  VastaaPoista
 4. keskimmäinen voittaa potin minunkin mielestäni! mahtavasti onnistunut tarkennus, kaunis exposure ja asento. :) jos, jape, mietit miksi pikkulinnut eivät koskaan tarkennu noin, veikkaan pientä kokoa, hämäriä piiloja puiden katveissa ja vilkasta steppausta/räpyttelyä lokin liitelyn sijaan. äh, tajusit nuo varmasti itsekin..

  muuten mistähän johtuu ettei naurulokkeja näy enää juuri lainkaan täälläpäin? ehkä isommat lajit (harmaalokit, merilokit) sitten vaan jyräävät pienet pois. nuorempana näin naurulokkeja alvariinsa, vähintään yhtä paljon kuin harmaitakin (tosin meren sijaan sisävesien rannoilla).

  VastaaPoista
 5. jp: "Sonyssä taitaa olla todella nopea tarkennus"

  Taitaa olla hiukan objektiivikohtainen, mutta ehkäpä kittilinssi ei ole tässä suhteessa ollenkaan huono, vaan pätevämpi kuin ajattelinkaan. Nämä onnistuneimmat lintukuvat kun on kuvattu juuri tuolla Sonyn kittilinssillä. Ongelmahan siinä on tuo lyhyt zoomivara ja polttovälialue (18-70 mm), jonka takia näitäkin kuvua on täytynyt rajata reilusti jotta itse lintu on tullut paremmin esiin kuvasta. Muuten kittilinssi vaikuttaa hyvässä valossa ihan nopealta tarkentumaan.

  Luin hiljan, että Sony olisi lisensioinut 18-250 mm linssin Tamronilta. Minullahan on nyt juuri tuo Tamronin versio käytössä itsellä. Sony on ilmeisesti parannellut omaa versiotaan juuri tarkennuksen osalta siten, että kun Tamronin linssin tarkennusruuvissa on 21 kierrettä on Sonyn vastaavassa vain noin puolet, eli 12 kierrettä -> nopempi tarkennus "päästä päähän". Tamron on aika hidas tarkentumaan varsinkin huonossa valossa, jää sahaamaan helposti...

  VastaaPoista
 6. DI: "mahtavasti onnistunut tarkennus, kaunis exposure ja asento. :)"

  Kiitos kiitos :)

  "jos, jape, mietit miksi pikkulinnut eivät koskaan tarkennu noin, veikkaan pientä kokoa, hämäriä piiloja puiden katveissa ja vilkasta steppausta/räpyttelyä lokin liitelyn sijaan."

  Aivan, näin se varmaan on. Lokit on aika helppoja kuvattavia koska ne on aika rauhallisia liikkeissään, eikä niin kovin arkojakaan. Pikkulinnut taas ei juuri pysy paikoillaan vaan steppaa - kuten mainiosti totesit :) - vilkkaasti ja pyrkii piiloon jne. Lisäksi nämä on kuvattu aika hyvässä valossa, vaikkain kittilinssillä, mutta kuten jo tuossa jp:lle totesin, ei tuo kittilinssi välttäämättä ole aivan surkea, kun on näissä kuvissa onnistunut aika terävää kuvaa tuottamaan ja aika korkealla lentäviin lintuihin...

  "muuten mistähän johtuu ettei naurulokkeja näy enää juuri lainkaan täälläpäin?"

  Jaa-a, en osaa tuohon sanoa oikein mitään, ehkäpä muut lokkilajit tosiaan vie tilan...

  "nuorempana näin naurulokkeja alvariinsa, vähintään yhtä paljon kuin harmaitakin (tosin meren sijaan sisävesien rannoilla)"

  No täällä sisävesien rannoilla on kyllä runsaasti näitä naurulokkejakin edelleen.

  VastaaPoista
 7. Keskimmäinen on todella kaunis.
  Muutenkin mahtavia lintukuvia.

  VastaaPoista
 8. Keskimmäinen on todella kaunis.
  Muutenkin mahtavia lintukuvia.


  kiitos kiitos :)

  Jos lintukuvat kiinnostaa, niin kannattaa tsekata myös tämä kuva isona.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!