24.11.2008

Pykälä eteenpäin......eli seuraava etappi HDR-teemaprojektissa. Nämä kuvat on kuvattu jo vajaa kaksi viikkoa sitten, ennen kuin lunta oli tullut. En ole kauhean tyytyväinen lopputulokseen. Edelliset tähän samaan teemaan kuuluvat kuvat olivat mielestäni selvästi parempia. No aina ei voi onnistua...
...nyt huomaan, että alempaa kuvaa olisi voinut rajata yläreunastaan enemmän, olisi voinut tulla parempi kokonaisuus...

10 kommenttia:

 1. Kuvat on ehkä aavistuksen liian valoisia.

  Vedestä näkyvä heijastus on hieno, ja linna on paremmin valottunut kuin edellisessä, mutta ulkoilupolun valot on kamalan väriset.
  Valon väri johtuu elohopeahöyrylampuista, ja sille ei varmaan voi oikein mitään, mutta väri on silti kamala.

  Linna on luultavasti valaistu kaarilampuilla, eli "raksavalon"-tyylisellä valonheittimellä, ja on DC-netissä ymmärtänyt sen olevan hyvin liki luonnollista väriä.
  Ainakin "tee se itse"-miehet käyttää niitä halpoina studiovaloina.

  VastaaPoista
 2. Lienet oikeassa, ovat vielä hieman liian valoisia.

  Heh heh hee - vai on ulkoilupolun valot kamalan väriset... minusta taas ne on aika ovelan väriset, ja melko hienot. :)
  Tuolla ulkoilupolulla on käytetty erilaisia valotyyppejä, kun tässä kuvissa oikella on vihreän näköistä valoa antavat lamput ja edempänä, lähempänä linna on oranssista valoa antavat lamput. En tiedä miksi näin...

  Ensin luulin että erot valoissa johtuisi siitä, että käytän keskustapinotteista valotusta, mutta ei kyllä ne valot silmiinkin näyttävät erilaista valoa antavan kun viimekis tuolla liikuin ja asiaa tarkastelin.

  Muistaakseni linna on tosiaan valaistu kuvailemasi kaltaisilla valoilla. Mielenkiintoinen tieto tuo mitä kerroit DC netistä ja "tee se itse"-miesten studiovaloista :)

  VastaaPoista
 3. jp: ulkoilupolun valot on kamalan väriset.

  jaaha, jp on löytänyt enemmänkin epämieluisia värejä. :)

  "raksavalon"-tyylisellä valonheittimellä, ja on DC-netissä ymmärtänyt sen olevan hyvin liki luonnollista väriä.
  Ainakin "tee se itse"-miehet käyttää niitä halpoina studiovaloina.


  heh, taitaa olla minullakin juuri sen tyyppinen valaisin täällä muotokuvien apuvalona. se vaan kuumenee huolestuttavasti sisätiloissa, ilmeisesti polttaa pölyhiukkaisia ilmasta ja tulee pieni palaneenkäry.. ei hyvä.

  tästä tulikin mieleen, että näin vähän aikaa sitten katamaraanin lähtevän laiturista ilmeisesti viroon päin, etuvalojen edustan höyrytessä kylmässä ilmassa. kuvakin olis ollu kiva, mutta en sitä tietenkään ehtinyt napata.

  itse kuvasta sanoisin, että pidän pilvien dynaamisesta loikka-asennosta, horisontin polveilusta ja värien voimakkaasta vaihtelusta. silti - ja oikeastaan juuri näistä syistä - liian levoton kuva tauluksi.

  VastaaPoista
 4. tikka: "heh, taitaa olla minullakin juuri sen tyyppinen valaisin täällä muotokuvien apuvalona. se vaan kuumenee huolestuttavasti sisätiloissa, ilmeisesti polttaa pölyhiukkaisia ilmasta ja tulee pieni palaneenkäry.. ei hyvä."

  Se on ilmeisesti halogeeni valaisin ja käy tosiaan yleensä aika kuumana. Ei ole oikein tavallisiin sisätiloihin tarkoitettu. Ole varovainen sen kanssa!

  "silti - ja oikeastaan juuri näistä syistä - liian levoton kuva tauluksi."

  Olen samaa mieltä, nämä ei ole samaa tasoa kun ne muutama aiempi selvästi parempi otos. Jätin vielä tästä postauksesta yhden kuvan viimehetkellä pois kun oli vielä huonompi kuin nämä kaksi. Toisaalta tykkään ylemmän kuvan yksityiskohdasta, eli pitkospuista jotka seuraillee rantaviivaa osan matkaa tuolla reitillä. Olisi ehkä pitänyt ottaa jokunen kuva, jossa olsii olleet nuo pitkospuut enemmän esillä...

  VastaaPoista
 5. jape: Olisi ehkä pitänyt ottaa jokunen kuva, jossa olsii olleet nuo pitkospuut enemmän esillä...

  kyllä vaan! nyt kun asiasta mainitsit niin minäkin huomasin, että kuvan yhdessä kulmassa on tosiaan satumainen tunnelma heinänkorsineen ja pitkospuineen. ehdottomasti olisi pitänyt sommitella siitä enemmän kuvia!

  VastaaPoista
 6. tikka: "ehdottomasti olisi pitänyt sommitella siitä enemmän kuvia!"

  Nämä HDR kuvat on otettu sellaiselta levähdyspaikalta, joita on muutamia rakennettu "tälle rannalle" tuota ulkoilulenkkiä, jolta nämä kuvat on otettu. Ne on sellaisia puisia "levikkeitä" penkkeineen ja kaiteineen ja ne paikoitelen on ihan veden päällä ja oisttain sitten vain levittäytyvät kohden vettä, mutta eivät aivan uletu sinne asti, kuten eivät näissäkääkään kuvissa, kun näissä meneen nuo pitkospuut "levikkeen" ja järven välistä.

  Tuota "levikkeelta" pitkospuiden saaminen kuvaan on hanklaa, tai saa ne kuvaan, mutta ei sitten muuta...
  Täytyy varmaan joskus käydä katsomassa, josko pääsisi alempaa kuvaamaan, niin saisi pitkospuita ja maisemaa samaan kuvaan.

  VastaaPoista
 7. Beautiful pictures! :)
  I have lived in Finland for six months and even visited Hämeenlinna, so your photos made me nostalgic.

  Just wanted to say that.
  Hyvää yötä! :)

  VastaaPoista
 8. Thanks for the nice words Biljana! :)

  What did you do here in Finland? Exchange student? I see that you learned some finnish too :)

  Did you just vistit Hämeenlinna breifly, or did you spend some time here?


  I checked your blog and you have beatiful photos in there too. I've visited the Neteherlands once when I spent a week in Amsterdam (short holiday).

  VastaaPoista
 9. Hienot kuvat nämäkin, värit toimii keskenään kivasti mun silmään :)
  Ja mahtavasti heijastuu vedestä, osunu oikein tyyni hetki =)

  VastaaPoista
 10. Mou Rire: "Hienot kuvat nämäkin, värit toimii keskenään kivasti mun silmään :)
  Ja mahtavasti heijastuu vedestä, osunu oikein tyyni hetki =)"

  Juu, nämä HDR kuvat on hienoja yleensä, vaikka itse sanonkin. :) Kannattaa katsoa nuo kaikki HDR tunnisteella varustetut kuvat.

  Omat suosikkini ovat:
  tämä
  ja
  tämä

  HDR kuvissa on yleensä 3 tai useampi eri valotuksella otettu kuva laitettu "päällekkäin" ja saatu niistä väridynamiikaltaan laajemoi skaalaisia ja värikäämpiä. Nämä kuvat on otettu (siis mitä minä olen ottanut) pimeällä, joten valotusajat on aika pitkät, useita sekunteja. Tämä taas aiheuttaa sen, että pienet veden väreilyt tasoittuu ja tulee tyynen veden vaikutelma.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!