17.11.2008

"Pesät" täynnä...



Ohessa hieman viime sunnuntain kuvasatoa. Keli oli edelleen synkeän lyijynharmaa ja pimeä. Kuvien tausta on todella kohinainen. Herkkyysasetus on näissä kuvissa ISO 1600 ja kamerasta oli jäänyt suuren ISOn kohinanvaimennus vipu pois päältä. No tein kyllä kohinanpoiston RAW konvertterissa asettamalla siinä kohinanpoisto vivun päälle, mutta en tiedä ajoiko se saman asian kuin jos ko. asetus olisi ollut jo kamerassa päällä... Jälkikäsittelyssä kuvankäsittelyohjelmassa on vielä tehty erikseen kohinapoistoa, mutta silti näissä näkyy selvästi mm. punaista ja vihreää kohinaa.

Kuvien dataa (molemmille samat): Herkkyys ISO 1600, polttoväli 250 mm (35 mm järjestelmässä vastaa 375 mm), aukko f/6.3 ja suljinnopeus 1/30 sek.

Linnut ei kovin herkästi suostuneet tulemaan lintulaudalle, jos olin lähistöllä ulkona, joten osan kuvista olen ottanut sisältä ikkunan läpi. En vain muista ovatko nämä kuvat juuri niitä. Osan kuvista sain toki otettua ulkoa, kun odottelin vain riittävän kauan tihkusateessa... :)

2 kommenttia:

  1. voi miten somia lakkipäisiä agentteja! :) kuvissa on myös kauniin rauhallinen sävymaailma, hyvä syväterävyys ja tausta. kohinaa saisi toki olla vähemmän.

    VastaaPoista
  2. On söpöjä (varsin miehekästä kieltä ;) agentteja :)
    Itse olen näihin sinitiaisiin - joihin en muista aiemmin, siis tätä valokuvausharrastusta edeltävässä elämässä, edes törmänneeni - jotenkin tykästynyt.

    Kohinaa on harmillisen paljon, se lienee tuon kamerani kopastuskivi, varsinkin juuri näillä suurilla herkkyysasetuksilla. Täytynee katsoa mistä löytyisi pätevää kohinan poisto softaa, tai miten nykyisellä softalla voisi päästä hiukan parempiin tuloksiin...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!