25.11.2008

Vallihauta jäässäOhessa muutama kuva jäätyneestä linnan vallihaudasta ja siellä olevasta vedestä. Ylemmässä kuvassa valo, joka heijastuu jäästä taitaa olla puhki palanut. Alemmassa kuvassa silmääni häiritsee kuva-alaan osunut liikennemerkki :)

2 kommenttia:

 1. näissä kuvissa on kauniita sinisen ja pinkin :) sävyjä, hyvä tunnelma, mutta minua jäi jotenkin häiritsemään käytetty laajakulma. katseeni hakeutui kummassakin kuvassa sen kauneimpiin yksityiskohtiin ja alkoi hahmotella niistä käsin uutta kuvakulmaa.. ylemmässä kiinnostavaa on esim vasemmalla näkyvä matala puuaita > olisin koettanut ottaa sen kuvaan etualalle. alemmassa kauneinta on luminen oksisto, johon olisin ehkä zoomannut ja sommitellut sitten siihen mukavan taustan. näin ajatuksena siis; toteutus ei olisi välttämättä toiminut lainkaan.

  VastaaPoista
 2. tikka: "näissä kuvissa on kauniita sinisen ja pinkin :) sävyjä, hyvä tunnelma,"

  Juu, aika mukavia värejä löytyy :)
  Tosin nämäkin on siis HDR kuvia, ja koostettu kummatkin kolmesta erilliskuvasta, joten värisävyjen monipuolisuus voi johtua tästä.

  "mutta minua jäi jotenkin häiritsemään käytetty laajakulma."

  No olen varmaan ajtellut saada syvyysavikutelmaa kuvaamalla kamera pystyasennossa pitkin vallihaudan linjaa. Nämä kuvat on kuvattu pieneltä vallihaudan ylittävältä sillalta; toinen toiselta puolta siltaa ja toinen toiselta, eli kuvaajan seläntakaa :) Molempiin kuviin osui hiukan sillan kaisetta jonka rajasin kuvan käsittelyssä pois, siis kuvan ylä-alasuunta kapeni hiukan

  "katseeni hakeutui kummassakin kuvassa sen kauneimpiin yksityiskohtiin ja alkoi hahmotella niistä käsin uutta kuvakulmaa.. ylemmässä kiinnostavaa on esim vasemmalla näkyvä matala puuaita > olisin koettanut ottaa sen kuvaan etualalle. alemmassa kauneinta on luminen oksisto, johon olisin ehkä zoomannut ja sommitellut sitten siihen mukavan taustan. näin ajatuksena siis; toteutus ei olisi välttämättä toiminut lainkaan."

  Hyviä ideoita! :)
  Täytyy katsoa josko ne saisi koitettua toteuttaa joskus kun liikun taas tuolla suunnalla. Saa sähdä kuinka onnistun, tietenkään näkemykseni ei varmaan ole ihan sama kuin sinun, mutta mukava kuitenkin vertailla jos ko. kuvat saan otettua joskus...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!