6.11.2008

Tikka taas...
Sama tikka, veikkaan, ja sama sähkötolppa, kuin pari viikkoa aiemmin otetuissa kuvissa. Nyt pääsin yllättämään tikan takavasemmalta kiertämällä ja pääsin aika lähelle. Takaapäin voi olla muutenkin turvallisempaa lähestyä tikkaa... :)

Polttoväli kaikissa kuvissa 250 mm, herkkyys ISO 400. Ylimmän kuvan aukko f/6.3 ja suljinnopeus 1/160 sek., toisen kuvan aukko f/7.1 ja suljinnopeus 1/400 ja kolmannen kuvan aukko f/8 ja suljinnopeus 1/400. Kuvissa huomaa hyvin, kun vertaa ylintä ja alinta kuvaa, siis eri aukoilla otettuja kuvia, kuinka f/8 kuvassa on vähemmän kromaattista aberraatiota (CA). Eron huomaa esimerkiksi, kun katsoo taustalle sumentuneita oksia ja niiden välejä. Ylimmässä kuvassa on selvästi sinerrystä enemmän. Kaksi ylintä kuvaa on rajattu ja pienennetty blogikokoon, alin kuva on suoraan rajattu blogikokoon.


2 kommenttia:

 1. no niin, tikat sen kun paranee! selvästi tuosta suljinajan lyhentämisestä on apua, että kannatti uskoa. ;)

  VastaaPoista
 2. no niin, tikat sen kun paranee!

  Kiitos kiitos ! :)

  selvästi tuosta suljinajan lyhentämisestä on apua, että kannatti uskoa. ;)

  On selvästi apua, nyt kun keksisi, että miksi se suljinaika lyheni? :)

  Olosuhteet oli aika lailla samanlaiset kun edellisellä, selvästi huonompia tuloksia aikaan saadulla, kerralla. No ehkä nyt oli taivas hiukan kirkkaampi... Näissä kuvissahan on taustalla kuitenkin aika kirkasta taivasta... ehkä tästä taivaan valoisuudesta kameran valotuksen mittaus sitten sai tulokseksi, että pitää käyttää noita "jopa" 1/400 nopeuksia. :)
  Lisäksi edelliskertaan oli erona se että valotuksen mittaus oli "multi segmeintin" sijaan "Center weighted". Ehkä tällä oli vaikutusta myös...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!