9.11.2008

Surkeata...


...siis sään puolesta ja kuvauksenkin kannalta. Periaatteessa tällaisia kuvia ei pitäisi postata olenkaan, mutta olen toisaalta sitä mieltä, että myös huonoja / epäonnistuneitakin kuvia on voitava esittää ja analysoida, jos jotain analysoitavaa on. Idea oli alunperin postata vain kuva tyhjästä lintulaudasta kuvaamaan viikonlopun tunnelmia. Sitten oli kuva tai pari, johon oli joku lintu näemmä vahingossa päässyt eksymään, mutta epäterävänä tietenkin. Kuvan ei ole siis tarkoituskaan olla hyvä, kun se ei ole... se on vain kuva, joka kuvaa säätä ja tunnelmaa :)

No tämä sunnuntai aamu alkoi lupaavasti kun taas aamun kahvipöydässä tehtiin havainto, että aivan ikkunan vieressä olevasa koivussa on jälleen puukiipijä. Siihen se lupaavuus sitten käytännössä jäi, kun nappasin äkkiä kameran ja yritin mennä ottamaan siitä kuvaa, mutta ei onnistunut, tietenkään, pois oli ko. lintu jo kun paikalle ehdin :(

No käpytikka lehäytteli muutaman kerran pihapiirin yli, mutta siinä se juuri oli. Ei lintuja liikkeellä, vaikka laulua jonkin verran kuului. Iltapäivällä ruokailun jälkeen tuli muutama "tiedustelija" vanhalle lintulaudalle ja tästä innostuneena menin sitten ulos kameran kanssa kytikseen ajatuksella, että saisin muutaman kuvan. No ei onnistunut kovinkaan hyvin. Sää oli aivan kamala, ja tukkoisen harmaa, siis aivan surkea. Tuo ylläoleva kuva on kuvattu 250 mm polttovälillä, herkkyys oli ISO 1600 ja aukko f/6.3. Suljinnopeus jäi suuresta herkkyysasetuksesta huolimatta vain 1/40 sekuntiin ylläolevassa kuvassa, ja se oli päivän nopeimmasta päästä. Kun muutamia koekuvia otin tyhjästä laudasta eri suunnilta, oli suljinnopeudet yleensä 1/15 - 1/20 sek. vaikka herkyys oli tuon ISO 1600.


1 kommentti:

  1. Surkeaahan tuo kuvauskeli on ollut.

    Miellä on muuten ihan samanlainen lintulauta, joskaan en ole sitä vielä saanut pystytettyä tätä talvea varten...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!