14.11.2008

Seuraava etappi...

Ohessa seuraava etappi pienessä HDR teemaprojektissani. Etuvasemmalla oleva laituri on paikka, jolta edellisen etapin kuvat on kuvattu :)

Mielestäni laituri, penkit ja laiturin vieressä olevat puut - vedessä olevine kuvastuksineen - tuo tähän kuvaan teemakuvasarjan aiemmista kuvista poikkeavaa vaihtelua ja kontrastia. Lisäksi olen muuttanut kuvasuhteen normaalista 3:2 suhteesta rajaamalla 16:9 suhteeseen. Toimii tässä aika hyvin.

Saatan postata vielä toisen kuvan tähän samaan postaukseen myöhemmin tänään...

Edit 1: Ensimmäisen kuvan "dataa": polttoväli 28 mm, herkkyys ISO 200, aukko f/4 ja kolmen kuvan, josta kuva koostettu, valotusajat 1.3, 3.2 ja 8 sek.

Edit 2: Lisätty toinen kuva, joka kuvattu samasta paikasta "samoilta jaloilta" :) kun ensimmäinenkin kuva. Myös tämän toisen kuvan kuvasuhde rajattu uusiksi 3:2 muodosta 16:9 muotoon. Toisen kuvan "dataa": polttoväli 35 mm, herkkyys ISO 200, aukko f/5.6 ja kolmen kuvan valotusajat 2, 6 ja 20 sek.

5 kommenttia:

 1. no niin, täällä kuvat sen kun paranee! tässä kuvassa on jo taiteellistakin vaikutelmaa upeiden värien, kontrasti- ja terävyyserojen ja tasapainoisen (mutta hienosti epäsymmetrisen!) komposition muodossa. lisäksi tekninen toteutus on tietysti onnistunut hyvin. :) ei voi kuin hämmästellä vain muutama kuukausi sitten aktiivikuvauksen aloittaneesta henkilöstä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos jälleen kerran :)

  Taiteellinen vaikutelma yllätti itsenikin, tuli hiukan vahingossakin, vaikka ideana oli kyllä saada kuvaan edellisen HDR kuvan ottopaikka, eli juuri tuo laituri. Tulos oli vain parempi kuin odotinkaan...

  No hämmästellä tässä täytyy itsekin välillä, mutta kovin kapealla osaamisalueella vielä liikun. Valokuvaus on jotain paljon enemmän ja laajemmat mahdollisuudet odottavat vielä ja toivon niitäkin sitten aikanani oppivani ja niissä onnistuvani. Toki olen jo nyt tyytyväinen muutamista pienistä onnistumisita :) Se kannustaa jatkamaan!

  VastaaPoista
 3. Tämä on tosiaan tauluainesta, erittäin hyvä kuvauspaikka ja kuva. Ainoa seikka joka itseäni ottaa silmmään, on linnan muurin puhkipalaneet valot.

  Itse kaupungissa ei valot häiritse, mutta jotenkin linnassa ne ottaa silmään.

  En tunne HDR-tekniikkaa tarpeeksi, että tietäisin voiko kirkkaimman kuvan puhkipalaneita kohtia jotenkin käsiellä (Hilight).

  Muuten tuo tyyni vesi ja puiden varjot kaupungin valoja vasten on hyvin rauhoittava näky.

  VastaaPoista
 4. Lisäys...
  Pidän jälkimmäisestä kuvasta enenmmän.
  Rajaus toimii tosi hyvin.

  VastaaPoista
 5. jp: "Ainoa seikka joka itseäni ottaa silmmään, on linnan muurin puhkipalaneet valot."

  No varsinkin alemman kuvan kerrostamisessa käytetyssa 20 sek. valotetussa osakuvassa (siis yksi 3 kuvasta joista -> HDR) nuo muuri kyljen valot on puhkipalaneet. En osaa vieläkuvai kauhean hyvin katsoa ja tulikta mikä on puhkipalanut ja mikä ei, mutta nuo vaikuttaa selviltä. Puhkipalaneita kohtiahan ei kait oikein saa enään pelastetua kun niistä ei ole sävyjä kaivettavisssa esiin enään...

  jp: "En tunne HDR-tekniikkaa tarpeeksi, että tietäisin voiko kirkkaimman kuvan puhkipalaneita kohtia jotenkin käsiellä (Hilight)."

  Kyllä siellä jonkin verran on säätöjä jolla tuota highlight jutun painotusta voi koittaa pienentää. Sitten tietysti voi vielä jälkikäteen kuvankäsittelyssä hiukan käsitellä highlight osioita pienemmäksi.

  Täytyykin koittaa jossain välissä saisiko tuota linnan muurin puhkipalamista hiukan hillittyä...
  Jos saan jotain aikaan, niin voin postata linkin tuohon blogin yhteyteen, josta mahdollista kuvaa voi katsoa, että paraniko yhtään...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!