16.11.2008

Pieleen mennyt ilotulitus......jälleen kannaltani. Niin, kukaan ei taaskaan ilmoittanut minulle, että aivan kotini läheisyydessä järjestetään lyhyen ajan sisään jo toinen ilotulitus. Taas reagoin hitaasti: jäin ihmettelemään liian kauaksi aikaa, ja kuuntelemaan mistä pauke kuuluu, ennen kuin äkkäsin katsoa ikkunasta. Taas oli ilotulitus näemmä käynnissä ja aivan sopivassa paikassa...

No onneksi en tällä kertaa lähtenyt hakemaan jalustaa autosta, olisi mennyt kokonaan ohi tämäkin, jos niin olisin taas tehnyt. No menihän tuon kameran kanssa tunaamisessa ja asetusten laittamisessa aikansa... Käsivaralta kuvasin sitten ja muutaman otoksen sain aikaiseksi, mutta ei näissä kehumista ole. Pitkähkö valotus ja käsivarakuvaus, ei hyvä. Kuvat on kuvattu parvekkeelta.

6 kommenttia:

 1. nämä tulitukset olivat siis jossain junaradan takana? mielenkiintoinen miljöö kuville, hieman industrial-tyyliä (joka ainakin itseäni miellyttää). ilmeisesti olisit halunnut terävämpiä iloja? vai "aukesivatko" nuo vielä kauniimmin ja parhaat hetket jäivät ikuistamatta/menivät pilalle? ihan asiallisia kuviahan nämäkin, meinaan. kaikkea kuvassa olevaa ei varmaankaan saa teräväksi ja valottumaan oikein jne tätä aihetta kuvatessa. eli hyvä ensiyritys!

  VastaaPoista
 2. nämä tulitukset olivat siis jossain junaradan takana?

  Juu, talo jossa majailen sijaisee junaradan välittömässä läheisyydessä.

  mielenkiintoinen miljöö kuville, hieman industrial-tyyliä (joka ainakin itseäni miellyttää).

  No ihan mukava miljöö myös minun mielestä. Mielestäni on hyvä että kuvassa (vaikka näissä onkin kauheasti epäterävyyttä) on muutakin kun musta taivas ja raketin räjähdys (toki nämäkin kuvat on mukavia tosinaan)taustana-

  ilmeisesti olisit halunnut terävämpiä iloja?

  No ei nyt ehkä huipputeräviä olisi tarvinnut olla, kun niiden toteuttamien taitaa olla aika hankalaa ilotulituksissa. Mutta hiukan terävempiä olisi toki saanut olla. Tarkentamisen kanssahan minulla oli juuri ongelmia näsissäkin kuvissa...

  vai "aukesivatko" nuo vielä kauniimmin ja parhaat hetket jäivät ikuistamatta/menivät pilalle?

  No näin voi sanoa. Taisin missata parhaat kun olin liian hidas ja sitten tunasin tuon kameran asetusten kanssa. Nämä hiukan paremmat otokset on otettu manuaaliasetuksella ja koittamalla arvioida että koska raketti lähtee. Pieleen meni useimmitwen arvioit. Suljinajaksi olen asettanut vain jonkin muutaman sekunnin ajan.

  ihan asiallisia kuviahan nämäkin, meinaan. kaikkea kuvassa olevaa ei varmaankaan saa teräväksi ja valottumaan oikein jne tätä aihetta kuvatessa. eli hyvä ensiyritys!

  No en nyt aivan tyytymätön näihin ole, mutta jotain pitäisi oppia jos ja kun tulee oikein "kunnon" ilotulituksia eteen joista voisi toivoa saavan vielä suurempia ja korkeammalla olevia ilotulitteiden räjähdyksiä ikuistettua. :)

  Nyt kun tätä kirjoitan, tuli mieleen, että olisi ehkä pitänyt käyttää valotuksessa kameran BULB-asetusta. Toisaalta kameran pitäminen edes hiukan vakaana käsin on muutenkin haastavaa. Ja olet oikeassa, ei kaikkea kuvassa saa teräväksi. No oli tämä parempi yritys, kuin eka, jonka missasin kokonaan kun lähdin hakemaan jalustaa autosta ja sillä välin koko ilotulitus oli jo ohi... :(

  VastaaPoista
 3. ai parin sekunnin suljinaikoja käytit? mielestäni olisit voinut huoletta niitä vähän lyhentääkin, jolloin tulitukset olisivat todennäköisesti terävöityneet.

  se vielä unohtui sanoa, että rajaukset ovat hyvät ja alemmasta pidän enemmän.

  VastaaPoista
 4. Hans Lehtisen tarinan hänen ilotulituskuvistaan joskus luin.

  Oli jalustan kanssa liikkeellä, ja pisti kameran Bulb-asentoon, pienin ISO-arvo (ISO 100)ja musta hattu kameran linssin eteen.

  Sitten aina kuullessaan raketin lähtöäänen, otti hatun pois sekunniksi pariksi.

  Lisäksi piti sitä osan aikaa osittan linssin alareunan edessä, ettei kaupungin valot palaisi puhki.
  Näin sain kuvia johon sai enemmän raketteja kuin taivaalla itse asiassa samaan aikaan oli.

  Hans Lehtinen

  Japelle, se tarkoittamani kuva näkyy täällä, vaatii rekisteröitymisen.

  Sinun kuvasi on hyviä käsivaralta otetuiksi, lisäksi ottaen huomioon matkan jolta kuvasit, yllättävänkin hyvin on onnistuneet.

  VastaaPoista
 5. DI: "ai parin sekunnin suljinaikoja käytit?"

  Juu, 1.3 - 2.5 sek. sillä välillä koitin säädellä.

  "mielestäni olisit voinut huoletta niitä vähän lyhentääkin, jolloin tulitukset olisivat todennäköisesti terävöityneet."

  Hyvä tietää. Ilmeisen turhaan noissa olosuhteissa pistin pitkiä valotusaikoja... hankaloitti vaan hommaa kun oli kamera käsivaralla. Vain pari kuvaa onnistui välttävästi.

  VastaaPoista
 6. jp: "Japelle, se tarkoittamani kuva näkyy täällä, vaatii rekisteröitymisen."

  Todella hieno kuva!

  "Oli jalustan kanssa liikkeellä, ja pisti kameran Bulb-asentoon, pienin ISO-arvo (ISO 100)ja musta hattu kameran linssin eteen.

  Sitten aina kuullessaan raketin lähtöäänen, otti hatun pois sekunniksi pariksi."

  Tämä on mainio vinkki.

  "Sinun kuvasi on hyviä käsivaralta otetuiksi, lisäksi ottaen huomioon matkan jolta kuvasit, yllättävänkin hyvin on onnistuneet."

  Asentokin oli aika hankala, kun piti nojata parvekkeen kaiteen yli kyljittäin. Muuten kuva alan keskellä rakettien suunnassa olisi ollut iso parvekkeen tolppa. :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!