20.11.2008

Ensilumi tuli...



...no joo, aika höttöä on, ja vähänlaisesti, mutta silti :)

Tuli sitä sen verran että sotki alkuperäisen suunnitelmani seuraavasta stepistä HDR-teemaprojektissani. Juuri kun olin päässyt etenemään kuvauspaikalle, alkoi sataa jalkarätin kokoista hiutaletta, ja näkyvyys meni heikoksi, joten palasin takaisin. No tietenkin lumisade lakkasi kun olin riittävän etäälle ehtinyt paluumatkallani... en sitten enään palannut alkuperäiseen suunnitelmaani.

Oli aika kosteaa räntää, joten se kyllä kasteli tehokkaasti. Sain kuitenkin, alkuperäisen suunnitelman sijaan, otettua nämä kuvat, jossa tuota ensilunta nyt sitten on nähtävissä tuossa sillan kannella. Varjot osuu aika mukavasti valkoiselle lumipinnalle tuossa sillalla. Nämä kumpikin kuva on otettu samoilta sijoilta, mutta ylemmän polttoväli on 40 mm ja alemman 60 mm. Ylempää kuvaa rajattu reilummin yläreunastaan...

EDIT: Ja tuo lumen väri ja keltaisuus johtuu kuvauspaikalla vallitsevasta valosta, joka on voimakkaasti natriumlamppujen tai vastaavien hallitsemaa. No iltakuvauksen huonopuoli on juuri tämä, että valkoinen lumi ei näyttäydykkään valkoisena...

6 kommenttia:

  1. Eikä!

    Katselin kuvia ja ajattelin sinun olleen linnan kirkossa tai vastaavassa sisällä, ja ottaneen kuvan ulos ovesta.
    Kuvittelin ensivilkaisulla tuon kirkon käytäväksi ja käytävän kuviot matoksi....

    Vasta lukiessani tekstin tajusin kuvan. Olisi tietysti ahaa-elämys tulla jos olisin ehtinyt kuvaa vilkaista suurena ennen tekstin lukemista.

    Rajaamaton on parempi, ja liikutaan siinä alueella, että tuon voisi jo kehystääkin. Ei yksin, mutta samantyyppisiä muutama hiukan erilainen, ja siinä olisi sarja jonka voisi pistää näytille.

    VastaaPoista
  2. Jep, sama vaikutelma kokolattiamatosta. Onnistunut optinen illuusio, tahaton eli ei.

    VastaaPoista
  3. jp: "Katselin kuvia ja ajattelin sinun olleen linnan kirkossa tai vastaavassa sisällä, ja ottaneen kuvan ulos ovesta.
    Kuvittelin ensivilkaisulla tuon kirkon käytäväksi ja käytävän kuviot matoksi...."

    Jaa jaa, no en sentään kirkossa :)
    Vaikka kieltämättä kuvasta voi tuo vaikutelma syntyä.

    Olen kesällä ollut ihan maksaneena kävijänä linnassa ja sen kappelissakin, mutta minulla ei tuolloin ollut kameraa ollenkaan, paitsi kännykällä otin pari näpsäisyä, mutta en linnan kappelista...

    "Rajaamaton on parempi, ja liikutaan siinä alueella, että tuon voisi jo kehystääkin."

    Tuossa kuvassa, jota on reilummin rajattu, niin siinä oli, lyhyemmästä polttovälistä johtuen enemmän tavaraa - häiriötekijää - näkyvilla kuin tuossa toisessa hieman pitemmällä polttovälillä kuvatussa kuvassa.

    Koitin yläkuvan rajata samaksi ylä - alasuunnassa kun mitä alakuva oli jo luonnollisesti zoomilla rajattuna.

    VastaaPoista
  4. Bruno: "Jep, sama vaikutelma kokolattiamatosta. Onnistunut optinen illuusio, tahaton eli ei."

    Aivan, kokolattiamatto vaikutelma. :)

    Optinen illuusio on fifty-fifty, eli osittain yritelmää ja ideaa ja loput tahatonta sattumaa :)

    VastaaPoista
  5. hienot varjot! lisäksi "ovesta" avautuu maalauksellinen maisema. tämä(/nämä) on yksi ovelimpia kuviasi. en keksi mitään valituksia enkä parannusehdotuksia.

    VastaaPoista
  6. tikka: "tämä(/nämä) on yksi ovelimpia kuviasi. en keksi mitään valituksia enkä parannusehdotuksia."

    Kiitos! Tykkään itsekin ja yllätyin kuinka hyviä näistä loppujen lopuksi tuli. Rehellisyyden nimissä nämä oli osittain tuuri otokset, mutta kaipa kuvaaja tuuriakin tarvitsee :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!