4.11.2008

Puukiipijä...kö?




Kun teemaan epäterävät kuvat lähdettiin, niin jatketaan vielä hiukan. Nämäkään ei oikeastaan olisi julkaisukelpoisia kuvia, mutta koska olen erilaisia lintuja havainnoinut vähän, ja varsinkaan tällaista puukiipijää (jos tämä nyt edes on se) en ole aiemmin muistaakseni nähnyt, niin ajattelin ihan varmistukseksi postata nämä kuvat tänne. Jos joku näistä tunnistaisi ja voisi vahvistaa, että onko kyseessä puukiipijä. Tietenkin tieto ja varmistus tästä olisi mukavampi, jos olisi edes yksi kunnon kuva, mutta näillä mennään taas, eli ei ole parempia taaskaan :)

Nämä on otettu samaan aikaan, kuin edellisen postauksen töyhtötiaisen kuvat. Melkein heti töyhtötiaisen kuvauksen jälkeen havaitsin männyssä oudosti etenevän, kiipeilevän, pienen linnun. Lintu "hyppelehti" nopeasti puunrunkoa ylöspäin. Kuvausolosuhteet olivat siis samat, kuin töyhtötiaiskuvissakin, eli haastavat ja aika pimeät. Näistä kuvista terävin on ylin, mutta linnun tunnistamisen kannalta se ei ole hyvä. Ja kaksi muuta on aika suttuisia. En ole varma onko tämä lintu puukiipijä, mutta oletan että olisi, sen "käyttäytymisen" perusteella. Polttoväli oli näissä kuvssa 200 mm, aukko f/6.3 ja suljinnopeus ekalla, siis mielestäni terävimmällä ja parhaimmalla näistä, 1/40 sek. Muilla kahdella 1/30 sek. Herkkyysasetus oli kaikissa kuvissa ISO 400.

Äh - raivostuttavaa, olisi nyt edes yksi kunnolla onnistunut kuva tullut. Noin 15 kuvaa otin tästäkin kohteesta, mutta olosuhteet ja linnun nopeat liikkeet tekivät hommasta vaikean...

2 kommenttia:

  1. kyllähän tuo tosiaan puukiipijältä näyttää, harmi että valottomuus taas teki tepposet! näitä kuvia on kuitenkin ihan suhteellisen mukava katsoa suurentamattomina - eihän kaikkea täydy saada julistekokoon. :)

    anyhoo, hieno lintuhavainto. itse en ole tuollaista koskaan vielä nähnyt.

    VastaaPoista
  2. harmi että valottomuus taas teki tepposet!

    No tähän alkaa jo tavallaan tottua, mutta tavallaan on vaikea tosiasaiaa hyväksyä :)

    näitä kuvia on kuitenkin ihan suhteellisen mukava katsoa suurentamattomina - eihän kaikkea täydy saada julistekokoon. :)

    Totta, suurentamattomina ei näytä kauhean pahoilta, vaan ihan "menettelee" kuvilta...

    anyhoo, hieno lintuhavainto. itse en ole tuollaista koskaan vielä nähnyt.

    No eka havainto oli minullekkin, ehkä se vielä tuolla mökillä näytääytyy ja jospa minulla olisi tuolloin parempaa onnea tai paremmat olosuhteet tms. jotta sisi paremman kuvan... :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!