14.9.2008

Veikeä orava

Kun olin palaamassa edellisessä bloggauksessani mainitun lentokoneen kuvauksesta takaisin työmaalleni, oli kuvan orava reittini varrella olevassa puistossa. Kysessä saattaa olla sama orava, jota olen jo aiemmin "jahdannut", mutta joka on aina ehtinyt niin korkealle puuhun, että 18-70 mm polttovälinen kittilinssini ei ole enään ulottunut sinne missä orava oli. Nyt siis kuvan orava oli aluksi nurmella. Ensimmäinen kuva on otettu noin 7 - 8 metrin päästä täydellä zoomilla. Itse kuvauksen kohde jäi aika pieneksi, joten kuvaa on pitänyt rajata voimakkaasti. Voimakkaasta rajauksesta johtuen ensimmäinen ja toinenkin kuva saattavat hieman vaikuttaa pikselöityneiltä...

Kolmas ja neljäs kuva... niissä yllättäen orava päästi aika lailla viereen ottamaan kuvaa, joten vaikka näissäkin on kohtalaisen reilu rajaus, ei pikselit vielä tule niin voimakkaasti esiin.

Kaikkinensa aika mukavasti onnistuneita kuvia, vaikka "paras" kuva tästä setistä, eli kuva jossa orava kurkistaa puun takaa, että olenko vielä paikalla, meni pieleen... no aina ei voi onnistua.

6 kommenttia:

 1. lähes aina ne parhaat (esim kohteen kannalta luonteikkaimmat) kuvat menevät jollain lailla korjaamattomasti pilalle.. :) no, onneksi hyvää peruskuvaa syntyy siinä ohessa. toiseksi ylimmässä kuvassa on tuo minuakin usein vainoava kirkkaiden ilmojen ylivalottuminen (sitä tarkoitin fasaanini heikkolaatuisuudella). se on kummallista miten erilailla silmä ja kamera näkee jotkut kohteet. muuten olen tyytyväinen rajauksiin jne - nurmikolla taitaa olla mukavana syksyisenä rekvisiittana vaahteran neniä. :)

  VastaaPoista
 2. lähes aina ne parhaat (esim kohteen kannalta luonteikkaimmat) kuvat menevät jollain lailla korjaamattomasti pilalle.. :) no, onneksi hyvää peruskuvaa syntyy siinä ohessa.

  No näinhän se tuppaa olemaan. Tilanteet tulee joskus niin nopeasti, että ei ehdi edes kameraa nostaa ja tähtäämään kun tilanne jo on ohi. Usein tämän jo etukäteen arvaa, mutta yrittää pitää. Ehkä joskus onnistuu...
  ...pitäisi vissiin kulkea kamera "silmillä" kokoajan :)

  toiseksi ylimmässä kuvassa on tuo minuakin usein vainoava kirkkaiden ilmojen ylivalottuminen (sitä tarkoitin fasaanini heikkolaatuisuudella).

  Juu, tuossa oli hankala paikka, puun juurelta (jaa puu onkin rajattu pois, mutta se on tuossa suoraan oravan edessä, "yläpuolella") "eteenpäin" on voimakas varjoa ja puun "tälläpuolen" paistoi kirkas aurinko tuohon missä orava on. Tuota valotusta olisi hiukan voinut muuttaa, eli vähentää valotusta siinä "kehitysohjelmassa" eli RAW convertterissa... mutta ei se kuvaa varmaan olisi pelastanut täysin.

  se on kummallista miten erilailla silmä ja kamera näkee jotkut kohteet.

  Näin on, sitä välillä yllättyy kun kotona lataa kuvat kamerasta tietsikalle... jotkin kuvista ei ole ollenkaan siten kuin ne silmin ja kameran etsimen läpi muistelee nähneensä.

  muuten olen tyytyväinen rajauksiin jne - nurmikolla taitaa olla mukavana syksyisenä rekvisiittana vaahteran neniä. :)

  Kiva :)
  Kuvia onkin aika reilusti rajattu.

  Hmm...mitä neniä? Nyt en taas huomaa jotain... :)

  VastaaPoista
 3. tuossa yhdessä kuvassa ainakin olin näkevinäni oikealla taustalla pilkottavan vaahteran nenän! kai sinä sentään tiedät mikä vaahteran nenä on? toki pudonneet lehdetkin ovat hyvää syksyistä rekvisiittaa.

  VastaaPoista
 4. tuossa yhdessä kuvassa ainakin olin näkevinäni oikealla taustalla pilkottavan vaahteran nenän! kai sinä sentään tiedät mikä vaahteran nenä on?

  No nyt pitää (taas) tunnustaa tyhmyytensä/tietämättömyytensä, ja todeta, että en tiedä, mikä vaahteran nenä on... en muista ainakaan tätä kuulleeni...

  VastaaPoista
 5. no esim tässä kuvassa alaoikealla on vaahteran neniä kaksi kappaletta (esiintyvät pareittain). tuollaisen kun puolitti ruskean osan keskeltä ja avasi liimakohdasta sai hienon lisänenän omaan nenänvarteen.

  VastaaPoista
 6. Jaaha - no nyt minäkin sitten tiedän mikä se vaahteran nenä on :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!