10.9.2008

Tähkät



Oheisten tähkäkuvien vuoksi piti käväistä kertaalleen rähmällään ojanpenkalla, kun sateen pehmittämä ojanreunus antoi kuvaajan painon alla periksi ojaa ylittäessäni. Kamera oli jo tanakasti esillä ja kuvausvalmiina, joten ei paljoa käsillä voinut ottaa vastaan kun ojanreunuksen murtuessa lähdin lipeämään kohti ojan pohjaa ja siellä olevaa vettä...
No onnekseni ei ihan ojan pohjalle tullut liu'uttua :)

Mitäpä sitten sanoisi itse kuvista... en osaa arvioida tähkien "hyvyyttä" tai laatua, mutta ihan kohtalaisen mukavat kuvat niistä sai, se riittää minulle :)

8 kommenttia:

  1. näistä pidän paljon, hienot värit ja yksinkertaisen tyylikäs toteutus. olisit kuitenkin voinut hieman tuota alempaa suoristaa.. :) vai onko horisontti tarkoituksella vinossa?

    VastaaPoista
  2. näistä pidän paljon, hienot värit ja yksinkertaisen tyylikäs toteutus.

    Juu, mukavasti onnistui minunkin mielestä. Alkuperäinen idea oli mahtipontisempi, mutta en löytänyt sopivaa kohdetta ja oli paljon sateita, joten sopivaa kuvauspäivää joutui kyttäämään.

    Jouduin sitten "tyytymään" :) näiden tähkien kuvaukseen alkuperäisen suunnitelman mentyä myttyyn...

    Ihan mukavasti nämä onnistui kuitenkin...

    olisit kuitenkin voinut hieman tuota alempaa suoristaa.. :) vai onko horisontti tarkoituksella vinossa?

    No, juu, niin näemmä olisi voinut suoristaa. Eli ei ole tarkoituksella horisontti vinossa, vaan minun huolimattomuuttani...
    En tuohon huomannut kiinnittää huomiota, en kuvatessa, enkä kuvan käsittelyvaiheessa.

    Nähtävästi tripodi oli muhkuraisella pellolla hiukan vinossa sitten, mutta en tätä rekisteröinyt...

    VastaaPoista
  3. Jouduin sitten "tyytymään" :) näiden tähkien kuvaukseen alkuperäisen suunnitelman mentyä myttyyn

    mikä oli alkuperäinen suunnitelma?

    Nähtävästi tripodi oli muhkuraisella pellolla hiukan vinossa

    sinulla on kyllä jännä tapa kuvata päivällä tripodilta mutta illalla/yöllä (joskus) ilman.. :) vastarannankiiski.

    VastaaPoista
  4. mikä oli alkuperäinen suunnitelma?

    No olisin halunnut sellaisen kokonaisen viljavan pellon täynnä kullan keltaista viljaa kuvata. Kontrastina olisi pitänyt olla keskellä peltoa yksinäinen vanha lato, eikä mitään muut. :)
    Täältä en ajoissa sellaista kohdetta ehtinyt löytää -> peltoja alettiin puimaan heti kun sadekausi hiukan hellitti. Tuostakin pellosta, josta nuo tähkät kuvasin, oli "etupelto" jo kaadettu, taustalla olisi ollut pari vanhahkoa latoa, mutta siellä oli muuta häiriötekijää, kuten metsä saarekkeita ja latojen takaa meni vielä vanha tie, jossa aina "sopivasti" oli auto. Itse tie ei olisi näkynyt kuvassa kylläkään. Otin muutamia kuvia, mutta ne eivät olleet sitä mitä halusin, kun kohdekin oli vähän huono.
    Pohjanmaalla, jossa on paljon aukeita ja tasaisia peltomaisemia ja "latomerta" suorastan, niin siellä olen sopivia kohteita kyllä nähnyt paljonkin, mutta nyt en ollut siellä suunnalla liikenteessä. En tiedä saitko selostuksestani selvää minkälaista kuvaa ajattelin. Idea ei toki ole omaperäinen, mutta olisin tuollaisen kuvan vain halunnut ottaa...

    sinulla on kyllä jännä tapa kuvata päivällä tripodilta mutta illalla/yöllä (joskus) ilman.. :) vastarannankiiski.

    No juu, hiukan on omituinen tämä minun tyylini ja tapani :)

    VastaaPoista
  5. hyvin kyllä (mielestäni) ymmärsin mitä ajoit takaa latoideallasi. ilmeisesti mielessäsi on suhteellisen tarkka kuva siitä mitä haluat. minulle ei olisi tuollainen kuva-aihe tullut ensimmäisenä mieleen, mutta en olekaan käynyt kai koskaan pohjanmaalla.

    VastaaPoista
  6. hyvin kyllä (mielestäni) ymmärsin mitä ajoit takaa latoideallasi.

    OK - kiva että sait jotain selvää sepustuksestani.

    ilmeisesti mielessäsi on suhteellisen tarkka kuva siitä mitä haluat.

    On juu. Ihanteellisinta olisi, jos se viljapelto olisi siten, että se nousisi loivasti rinnettä pitkin ja sitten pienen mäen päällä, keskellä viljapeltoa, olisi vanha ja harmaa, kenties hiukan ränsitynyt ja laudoiltaan harittava lato. :)

    minulle ei olisi tuollainen kuva-aihe tullut ensimmäisenä mieleen, mutta en olekaan käynyt kai koskaan pohjanmaalla.

    No näitä voi kyllä nähdä muuallakin, varsinaisssuomessa ainakin on hyviä kohteita, ainkin peltojensa puolesta, mutta pohjanmaan suunnalla näitä on runsaasti, paikoitellen "silmän kantamattomiin" kun siellä on niin "tasasta lakiaa" :)
    Minä en tosin olisi kaivannut kuin yhtä latoa.... :)
    Nyt ei vain tullut sopivaan aikaan tuonne pohjanmaan suunnalle asiaa, ja olisi täältäkin voinut etukäteen käydä hiukan etsiskelemässä sopivia kuvauslokaatioita etukäteen... nyt se jäi, ja sitten tuli kiirus, kun alkoivat heti puimaan, kun sateet päiväksi pariksi hellitti. En sitten lähtenyt kovin laajalta kuitenkaan etsiskelemään sopivaa kohdetta. No ensi kesänä sitten parempaa onnea, ja ajoissa tätyy käydä sopivia kohteita etsimässä... tai pistää mieleen jos jossain näkee jo nyt kun liikkuu...

    VastaaPoista
  7. kenties hiukan ränsitynyt ja laudoiltaan harittava lato.

    tästä kohdasta muuten sain välähdyksenomaisen idean latokuvaan, jossa aurinko siivilöityy ladon seinien rakosista - tullen siis ladon takaa - voimakkaan kirkkaina säteinä. ladon tarvitsisi tietysti ottaa isompi osa kuva-alaa tämän idean oikein toteuttamiseksi, mutta sittenhän ei olisi sitäkään ongelmaa mistä löytää sopivan iso pelto ympärille.

    VastaaPoista
  8. tästä kohdasta muuten sain välähdyksenomaisen idean latokuvaan, jossa aurinko siivilöityy ladon seinien rakosista - tullen siis ladon takaa - voimakkaan kirkkaina säteinä. ladon tarvitsisi tietysti ottaa isompi osa kuva-alaa tämän idean oikein toteuttamiseksi, mutta sittenhän ei olisi sitäkään ongelmaa mistä löytää sopivan iso pelto ympärille.

    Juu, tämähän on oikein mainio idea. Variaatio tästä olisi, jos pääsisi kuvaamaan ladon sivulta siten, että oikealta (tai vasemmalta) tuleva auringon valo kulkisi ladon ja lautojen välitse ja tulisivat toiselta puolelta ulos valon taitellessa eri lailla, ja muodostaen valokeiloja...

    Minun alkuperäisessä ideassani ladolla oli enempikin sellaisen kontrastin tuojan rooli, viljapellon ollessa pääosassa...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!