2.9.2008

Hämeen linna
Nämäkin kuvat ovat odottaneet julkaisuaan jo kotvasen. Kuvat on otettu heinäkuun alkupuolella. Kolmas kuva sarjassa on 50. tässä blogissa julkaisemani kuva. No ehkä olisi voinut olla hiukan "juhlavampikin" kuva valinta, mutta menköön nyt näin. Koitetaan sitten 100. kuvaksi saada jotain parempaa :)

Itse kuvista ei ole mitään ihmeempää sanottavaa...linnahan se siinä! Alemmassa kuvassa näkyy hiukan vallituksen korjausta (puuristikkohässäkkä) ja uudelleen nurmetusta.

16 kommenttia:

 1. linnahan se siinä, tosiaan. jostain syystä itse linnaa suuremman vaikutuksen minuun teki keskimmäisen kuvan puistomaisema. raikas ja runollinen kuva; oletpas ollut hempeällä päällä.. :)

  VastaaPoista
 2. tästä piti vielä sanoa että ensimmäiseen kuvaan olet napannut sangen kauniin sinisen sävyn. toisessa (suosikissani) on jotain samaa kuin ensimmäisessä kuvassasi (golfkenttä), tasainen vaaleanvihreä nurmikko ja kaunis valon siivilöityminen puiden runkojen lomasta. olet selvästi jo hyvä tuollaisissa kuvissa.

  VastaaPoista
 3. jostain syystä itse linnaa suuremman vaikutuksen minuun teki keskimmäisen kuvan puistomaisema. raikas ja runollinen kuva; oletpas ollut hempeällä päällä.. :)

  No juu, hempeällä päälläpä hyvinkin.
  Itseasiassa nuo kolme kuvaa on hyvin tiivis kuvaus normaalista kävelylenkkireitistäni. Vanajavesi muodostaa kaupungin halkaisijan ja on kaupunkia halkoessan kapea, kuin joki. Tuo eka kuva on lenkkipoluni alkutaipaleelta ja ekan kuvan oikeassa laidassa olevat puuto ovat ne jotka muodostavat kujan keskimmäisessä kuvassa. Alin kuva on sitten tuota kujan päästä otettu kuva. Jos muistat sen "Telkät vallihaudassa" postaukseni, niin ne telkät on kuvattu ihan tuossa alimmassa kuvassa näkyvän "lautaristikkohässäkän" (lampun ja tykin takana) oikealla puolella, siinä kulkee linnan ympäri menevä vallihauta. Vallihaudan neljännen sivun muodostaa siis tuo Vanajavesi itse...

  Sitten taas pieni harmittelun aihe oli tämän päiväisellä lenkillä noin 3 tuntia sitten. Kun menin tuota Vanajaveden toiselta laidalta tuonne linnan puoleiselle rannalle (rautatiesiltaa pitkin) oli 8 (!) joutsenta siinä sillan kupeessa. Ja nyt ei siis oltu missään Joutsenlammella, jossa on kaksi lampeen tuotua joutsenta, vaan nämä oli ihan luomujoutsenia. Neljä oli oudon värisiä -> ne oli harmaita! Mitähän ne oli? Olisiko värivirheellisiä mustia joutsenia? Ei varmaankaan voi olla, mutta oli selvästi tumman harmaita. (vai onko poikaset tumman harmaita aina?) Neljä joutsenta oli sitten "puhtaan" valkoisia. Eikä taaskaan kameraa mukana :(

  VastaaPoista
 4. kuin ensimmäisessä kuvassasi (golfkenttä), tasainen vaaleanvihreä nurmikko ja kaunis valon siivilöityminen puiden runkojen lomasta. olet selvästi jo hyvä tuollaisissa kuvissa.

  Paljon kiitoksia. Pidän itsekin hyvin paljon siitä ekan postaukseni golfkenttäkuvasta. Oikein ihmettelen kuinka ihan "vihreä" kuvaaja onnistui sellaisen ottamaan, kun en kuvauksesta oikein mitään tiennyt, enkä teknisesti osannut kuvauksesta vielä mitään (no en vieläkään osaa paljoakaan).
  Myös tämä sinisävyinen "linnamaisema" on vaina mukiinmenevä otos. Täytyy nyt näihin maisema kuviin keskittyä ja ehkä makrokuviin, kunnes saan laajennettua kuvaukalustoani. Katselin ihan mielenkiinosta salamia (siis salamalaitteita, ei makkaraa ;)) ja meinasin persiilleni lentää -> kauhean kalliitta ainkin tuohon minunkameraan. Siinä on taas joku Sonyn/Konica Minoltan erikoisuus salamakenkänä tuossa kamerassa. Sonyn salamalaite oli melkein 500 euroa ! Kauhea hinta, sehän on saman verran kuin kamerani runko. No olihan siinä toki kaikki hienoudet ja vähän enemmänkin siinä salamalaitteessa. Mutta hinta on kova. No oli hieman halvempikin salama, Sonyn sekin, mutta oli jotain 300 egee sekin...

  VastaaPoista
 5. Neljä oli oudon värisiä -> ne oli harmaita! Mitähän ne oli? Olisiko värivirheellisiä mustia joutsenia? Ei varmaankaan voi olla, mutta oli selvästi tumman harmaita. (vai onko poikaset tumman harmaita aina?)

  veikkaan jälkimmäistä eli poikasia. minullA on kuvakin parista harmaasta selvästi poikaskokoisesta joutsenesta. varma en ole tietenkään, mutta luulisi että ovat joutsenia jos kerran hengaavat toisten joutsenten kanssa.

  Eikä taaskaan kameraa mukana :(

  ai jai jai, jape. miten voit lähteä kävelylenkille ilman kameraa?! tuohan on ihanteellinen tilaisuus kuvata kaikkea vastaantulevaa.

  Sonyn salamalaite oli melkein 500 euroa ! Kauhea hinta, sehän on saman verran kuin kamerani runko.

  no ohhoh.. tuollainenhan pistää talouden ihan kuralle! :o saa tosissaan jo harkita ostaako vai ei, ainakin hyödyn pitäisi sitten olla huomattava.

  VastaaPoista
 6. veikkaan jälkimmäistä eli poikasia. minullA on kuvakin parista harmaasta selvästi poikaskokoisesta joutsenesta. varma en ole tietenkään, mutta luulisi että ovat joutsenia jos kerran hengaavat toisten joutsenten kanssa.

  Juu, katselin Wikipediaa ja ovat tod.näk. nuoria joutsenia, jotka ovat yleensä harmaita. Eli kaikki olivat siis joutsenia, käsittääkseni.

  ai jai jai, jape. miten voit lähteä kävelylenkille ilman kameraa?!

  No kaipa olen kuvitellut käveleväni jotenkin reippaasti...
  ...vaikka aika verkkaisesti sitten kuitenkin menen, ellei edessä ole sopivaa kirittäjää ;)


  tuohan on ihanteellinen tilaisuus kuvata kaikkea vastaantulevaa.

  Juu, näinhän se on. Totta turiset! Nyt tämä on jo useammankin kerran tullut nähtyä ja koettua, että kamera olisi ollut hyvä olla mukana. Jotenkin, kun lähtee kuitenkin liikunta mielesssä liikkeelle, niin sen kameran ja kameralaukun kokee ehkä hiukan hankalaksi...

  no ohhoh.. tuollainenhan pistää talouden ihan kuralle! :o saa tosissaan jo harkita ostaako vai ei, ainakin hyödyn pitäisi sitten olla huomattava.

  No juu, niin laittaa kuralle. Kyllä tuota itselleen pitää kunnolla perustella, siis tuon hankintaa, ja tarpeita tosissaan pohtia, ennen kuin moiseen investoi. Canoniin taas löytyy edullisempia salamavaihtoehtoja ja kelpo "ei-Canon" salamia, kun Canonin salamakenkä ei ole niin eksoottinen kuin Sonyn.

  Kävin tänään taas kyselemäässä sen objektiivin perään, ei mitään tietoa vieläkään. :(
  Pe*kele sentään!
  Surkeeta touhua, kerta kaikkiaan...

  VastaaPoista
 7. Kävin tänään taas kyselemäässä sen objektiivin perään, ei mitään tietoa vieläkään. :(

  sinuna vaatisin nyt jo hinnanalennusta! :o jo on törkeää kun "pilaavat ihmisen koko kuvauskesän kaikkine juhlineen" panttaamisellaan (=ilmoita tuo tuohtuneena myyjälle)!

  VastaaPoista
 8. sinuna vaatisin nyt jo hinnanalennusta! :o jo on törkeää kun "pilaavat ihmisen koko kuvauskesän kaikkine juhlineen" panttaamisellaan (=ilmoita tuo tuohtuneena myyjälle)!

  No toki koitan, mutta kuten tiedät, minä olen tuollaiseen "vaatimiseen" liian kiltti, en osaa olla yhtä hyvin tuohtunut (lue:ilmaista tuohtumistani)kuin sinä. Mainitsin jo aikaanaan hänelle (myyjälle/liikkeen omistajalle), että nyt meni häät pilalle, kun olin tuon objektiivin häitä varten hommaamassa. (no olihan se ensisijaiseti oikeasti kyllä muuhin tarkoitukseen, mutta silti).

  No hän kyllä taas tänään soitti samantien maahantuojalle, kun olin vielä liikeessä, mutta ei saanut kiinni, meni vastaajaan. :(

  No menen ensiviikolla uudelleen. Myyjäkin sanoi että nyt pitäisi tietää/selvittää ensisijaisesti ja tarkasti koska objektiivi tulee (tilauksestani on kulunut nyt jo yli 4 viikkoa). Sanoin, että aivan, jotta voin sitten päättää lopullisesti että otanko vaiko enkö, jos kestää vielä kauan. Jos otan, niin saavat kyllä antaa alennusta tai sitten jotain sälää (suotimia jne.) ilmaiseksi...

  Kävin muuten justiin kuvaamassa yökuvia, ja postaan muutaman kohta blogiin... ihmiset meni baariin ja minä kuvaan kaupungilla pimeässä... :)
  Kävin myös linnalla...siellä oli hengellinen rokkikonsetii, joten ajattelemistani linnan yökuvista ei tullut oikein mitään kun oli vilkkuvaloa jne. Tuli kylläkin kokelitua isoja ISO lukuja, josta minun on pitänyt kysellä sinulta tuolla sinun blogisi puolessa (eräässä oliko se se västäräkki/varjo) kuva käytit aika isoa ISO lukua, vaika ei ollut pimeää... ja suljinaika oli 1/1000 tai 1/1600 eli hirveän nopea... alukkoa olit kuitenkin himmentänyt...en oikein päässyt kärryille filosofiastasi, eli miksi halua aina nopean suljinnopeuden, vaikka olisit pärjännyt hieman hitaammallakin ja samalla olisit voinut käyttää pienenpää (ja isompaa aukkoa) ISOa -> vähempi mahdollisuuksia kohinaan...
  No taas oli sekavasti selostettu, ei saa selvää varmaankaan...

  Postaan tuon uuden blogikpostauksen kohta ja sitten kirjoittelen tuonne "keskiaikamarkkinoille" vastausta ja muutaman majakka vinkin... jos jaksan on vielä blogissasikin muutama ketju, johon on pitänyt pistää kommenttia vielä, mutta ei ole kerinnyt / jaksanut...

  PS. Jos jossain vaiheessa haluat niitä ruokajuttuja kuulla vaikka spostilla, niin kerro vähän että mitä haluat tietää ja mistä olet kiinnostunut kuulemaan, jotta en ihan umpimähkään sitten kirjoittele...

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. poistin äskeisen lähes samansisältöisen kommenttini. halusin lisätä yhden lauseen ja näin se oli helpompaa.


  No toki koitan, mutta kuten tiedät, minä olen tuollaiseen "vaatimiseen" liian kiltti, en osaa olla yhtä hyvin tuohtunut (lue:ilmaista tuohtumistani)kuin sinä.

  kyllä sinä usein aika tuohtuneelta (minuun ja muihinkin) olet tuolla henkassa kuulostanut! käytä vain sitä samaa kiukkua jolla rustaat postia esim tasa-arvovaltuutetulle. suunnittele ja opettele vaikka etukäteen mitä aiot sanoa ettet sitten hyydy tosipaikan tullen. ;)

  ihmiset meni baariin ja minä kuvaan kaupungilla pimeässä... :)

  hehheh, tuttu tunne. kuvaajan eksistentiaalista yksinäisyyttä.

  minun on pitänyt kysellä sinulta tuolla sinun blogisi puolessa (eräässä oliko se se västäräkki/varjo) kuva käytit aika isoa ISO lukua, vaika ei ollut pimeää... ja suljinaika oli 1/1000 tai 1/1600 eli hirveän nopea... alukkoa olit kuitenkin himmentänyt...en oikein päässyt kärryille filosofiastasi, eli miksi halua aina nopean suljinnopeuden, vaikka olisit pärjännyt hieman hitaammallakin ja samalla olisit voinut käyttää pienenpää (ja isompaa aukkoa) ISOa -> vähempi mahdollisuuksia kohinaan...

  oletin ettei valoisassa tule käyttämälläni iso-arvolla silminnähtävää kohinaa, hämärässä ja pimeässä olisi voinut jo tullakin. kokemukseni mukaan kohina näkyy pahimpana juuri yötaivasta vasten.
  nopealle suljinajalle en kyllä keksi mitään selitystä, kun en edes valinnut sitä manuaalisesti vaan kamera arpoi sen valitsemani aukon mukaan. vai olisiko kyse ollut kuitenkin kylpevä västäräkki -kuvistani? niissähän oli tärkeää yrittää pysäyttää liike. ei, kyllä ne taisivat olla lintu ja varjo -kuvat. olikos se aukko jotain 7,1 paikkeilla? kokemukseni mukaan sillä saa usein hyvää yleiskuvaa päivänvalossa. en ehkä miettinyt asiaa paljoa, mutta ainakaan kovin tiukkaa syväterävyyttä en ollut hakemassa. selittikö mitään?

  Jos jossain vaiheessa haluat niitä ruokajuttuja kuulla vaikka spostilla, niin kerro vähän että mitä haluat tietää ja mistä olet kiinnostunut kuulemaan, jotta en ihan umpimähkään sitten kirjoittele...

  no ihan yleensä haluaisin kuulla mitä ruokia valmistat hyvin, mistä ne ovat peräisin, käytätkö jotain erikoisia raaka-aineita, välineitä tai menetelmiä, jne. ei mitään suurta ja hienoa, kunhan nyt vähän speksejä paljastaisit. :)

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Ja uudelleen, koitan hiukan korjata. Kirjoitusvirheet edellisessä iski liikaa silmiin nyt.

  No niin, nyt kävi sitten eilen niin, että tuon "Varjo" blogipostaukseni jälkeen oikaisin sohvalle ajatuksenani vain hetken huilia siinä, ja sitten aloittaa vastauksen kirjoittaminen tuonne "Keskiaikamarkkinat" blogikirjoitukseen ja niitä majakka vinkkejäkin kirjoittaa + vielä sinun blogiisi muutamaa kirjoitusta kommentoida. Mutta taisi tämä "meinaaminen" väsyttää liikaa, kun nukahdin sitten sohvalle :)

  Lähden kohta taas mökille, kun sisko miehineen on sinne kuulemma tulossa, niin menen niitä hääkuvia - jotka on siis tässä tietsikalla - näyttämään ja saavat niistä sitten valkata hiukan, että mitä annetaan vieraille, mitä heitetään pois ja mitkä jää heille itselleen...
  Voi siis olla, ja varmaan onkin, että en nyt ehdi tänään enään viestiisi tuolla "keskiaikamarkkinoilla" vastata ja niitä majakka juttuja laittaa. Otan minä tuon "mokkulan" kyllä mökille mukaan, mutta kun yhteys on tod.näk. niin hidas, niin en sieltä välttämättä pääse kirjoittamaan mitään. Jos vaan jaksat odottaa (pakko ;) ) niin koitan huomenissa uudelleen, kun palaan takaisin tänne kaupunkiin jossa yhteys pelaa paremmin...

  kyllä sinä usein aika tuohtuneelta (minuun ja muihinkin) olet tuolla henkassa kuulostanut!

  No joo, totta varmaankin. Mutta en ole sinuun ollut hetkeen tuohtunut, en ainakaan ole sitä missän ilmaissut ;) (muistaakseni).
  Ja sitten kun on aika "suuttua", vaikkapa nyt sinulle, niin se johtuu usein siitä, että käytät kieltä taitavasti ja provosoivasti jonkun sopivan teeman ympärillä...siitä on helppo itsensä "suututtaa" ja antaa tuohtuneita vastauksia.:)
  Mutta kun myyjä siinä liikeessä ei ole tässä se pahin syntipukki (paitsi ehkä hiukan laiska ja saamaton) eikä ole mitään pahasti ja provosoivasti sanonut, niin vaikea hänelle on kovin pahasti tuohtua. Maahantuojahan tässä on sössinyt ja tupeksii, paikallisen kameraliikeen myyjä on vain välikäsi, mutta toki hänelläkin on osuutensa. Hän mainosti mm. että Tamronin maahantuojan edustaja on tulossa käymään liikeessä ja hänen piti asiaani selvittää silloin... tästä on jo yli 2 viikkoa, en tiedä kävikö ko. edustaja ikinä ko. liikeessä. No katsotaan nyt vielä ensiviikolla onko hän mitään selkoa saanut...

  käytä vain sitä samaa kiukkua jolla rustaat postia esim tasa-arvovaltuutetulle. suunnittele ja opettele vaikka etukäteen mitä aiot sanoa ettet sitten hyydy tosipaikan tullen. ;)

  Juu, no täytyy kehittää sopivaa kiukkua, liikaa ei kuitenkaan auta, tuo kameramyyjä ei ole minusta mitenkään taloudellisesti riippuvainen, eikä muutenkaan, joten hänelle lienee samaantekevää että saako objektiivin minulle myytyä vai ei. Maine tietty on se seikka jonka voi mainita, ja jonka varjolla voi tehdä asioita... :)
  Toisaalta ko. myyjä oli hyvillään, kun hänen puoltaan pidin kun se rasta kävi liikeessä "tuohtuneena" pikkudigivideokamera asiaansa valittamassa, vaikka ei kameraa ollut edes ko. liikkeestä ostanut. Mutta koitan jotain valmistella, suunnitella ja miettiä etukäteen...

  Tasa-arvovaltuutetulle kirjoittelua tosiaan ryydittää kiukku, mutta ei ihan mitä vaan kiukkutekstiä voi heillekkään laittaa tai kirjelmä menee heti roskiin, eli vaikka kiukuttaa, niin tekstin täytyy olla kuitenkin pääpiirteissän asiallista. Se on sitten toinen asia, jos pääsisi nokikkain, vaikka jossain yleisötilaisuudessa, esim. tasa-arvovaltuutetun kanssa, niin silloin voisi antaa täyslaidallisen palautetta suullisesti, mikäli mahdollisen yleisön tai muuten vaan tilanteen aiheuttaman henkinen ujouden niskalenkki ei estäisi...

  hehheh, tuttu tunne. kuvaajan eksistentiaalista yksinäisyyttä.

  Juu, hiukan omituinen olo ja tunne oli... hiukan salaa/vaivihkaa piti koittaa kuvailla ettei ihmiset ihan pöhkönä pidä :)

  oletin ettei valoisassa tule käyttämälläni iso-arvolla silminnähtävää kohinaa, hämärässä ja pimeässä olisi voinut jo tullakin. kokemukseni mukaan kohina näkyy pahimpana juuri yötaivasta vasten.

  Voi olla, että ei tule kohinaa, ainakaan niin paljoa päivänvalolla kuin pimeällä. Se "lintu ja varjo" kuva oli kuitenkin aika staattinen tilanene, joten et tarvitse nopeaa suljinnopeutta -> sinulla oli (oletettavasti) varsin hyvässä valaistuksessa ISO 800 -> suljinnopeutta on pakko nopeuttaa (kamera tekee tämän itse kun on aukkoprioriteetti), jotta kuva ei ylivalotu. Postaan tästä enemmän kun kerkiän itse tuonne blogisi puolelle ko. kuvan kohdalle.

  Löysin jokin aika sitten digikamera.net:in keskusteluista hyvän esimerkin suljinnopeuksista ja ISO-luvuista. Toivottavasti vielä löydän sen. Voin sen postata tuonne blogiisi sitten.

  olikos se aukko jotain 7,1 paikkeilla? kokemukseni mukaan sillä saa usein hyvää yleiskuvaa päivänvalossa. en ehkä miettinyt asiaa paljoa, mutta ainakaan kovin tiukkaa syväterävyyttä en ollut hakemassa. selittikö mitään?

  Juu oli aukko 7,1 ja se onkin ihan hyvä ja yleinen aukko tuohon mainitsemaasi tarkoitukseen. Kyllä selitti, mutta palaan vielä tähän tuolla sinun blogisi puolella ko. kuvan kohdalla, mutta en tänään. Huomenna toivottavasti, kun pääsen tuolta mökiltä pois. Samalla koitan vastata tuohon "keskiaikamarkkina" ketjun sinulle ja vihdoin niitä muutamia majakka vinkkejä laittaa, vaikka ei niiden takia hengitystään kannata pidättää, ei ne niin erikoisia ole. Ja hyvänä kuvajana, tikka, taidat ne jo tietääkin... :)

  no ihan yleensä haluaisin kuulla mitä ruokia valmistat hyvin, mistä ne ovat peräisin, käytätkö jotain erikoisia raaka-aineita, välineitä tai menetelmiä, jne. ei mitään suurta ja hienoa, kunhan nyt vähän speksejä paljastaisit. :)

  OK - no laitan jotain spostilla tulemaan sitten jossain vaiheessa, mutta älä sinä pidättele niitä spostejasi tätä odottaessasi ;)

  Kävin pari tuntia sitten kaupassa ja sunnuntaiksi ruokatarvikkeita tuonne mökille hankin. Nyt ei ole mitään kauhean erikoista ruokaa minulta tulossa, sellaista Bataatti-limetti -keittoa, joka on kyllä hyvää ja maukasta sekä sopii vihannesruokana myös meille riskimmille ja tukevammille mainiosti :)

  Tänään tosin, jos kuulin oikein, on hiukan rasvaisempaa ruokaa tiedossa, kun siskon mies tekee sellaista venäläistyypistä ruokaa, eli Pelmeneitä.

  VastaaPoista
 13. sinulla oli (oletettavasti) varsin hyvässä valaistuksessa ISO 800

  saattoi jopa olla niin, että iso-arvo jäi vain muuttamatta hetkeä aiemmin ottamieni kylpevän linnun kuvien jäljiltä. niihin tuo arvo oli varsinaisesti tarkoitettu, mutta en tosiaan pelkää rakeisuutta valoisalla otetuissa kuvissa muutenkaan.

  Nyt ei ole mitään kauhean erikoista ruokaa minulta tulossa, sellaista Bataatti-limetti -keittoa

  bataatti on kyllä erinomaista, turhan harvoin sitä saa. keitto siis kuulostaa erittäin hyvältä.

  VastaaPoista
 14. saattoi jopa olla niin, että iso-arvo jäi vain muuttamatta hetkeä aiemmin ottamieni kylpevän linnun kuvien jäljiltä. niihin tuo arvo oli varsinaisesti tarkoitettu, mutta en tosiaan pelkää rakeisuutta valoisalla otetuissa kuvissa muutenkaan.

  OK - sinulla on oma tyylisi ja toimit niin kuin kokemuksei mukaan parhaiten näet.

  Minä aina takerrun näihin teknisiin yksityiskohtiin turhan päiten :)

  bataatti on kyllä erinomaista, turhan harvoin sitä saa. keitto siis kuulostaa erittäin hyvältä.

  Juu, niin on. Bataatti sopii hyvin keittoihin ja hyvää oli keitto taas, vaikka itse sanonkin :)
  Ja kuinka tavattoman yksinkertainen tuokin keitto on, bataattia, purjoa, ja vettä. Maustamiseen hiukan suolaa, mustapippuria ja muutaman limen mehu -> kaikki vaan soseeksi sauvalla :)

  Toinen suosikki ruokani bataatista on sellainen laatikkoruoka kasviksista, johon tulee bataattia, perunaa, punasipulia, paprikaa ja valkosipulia sekä Halloumi-juustoa. Kaikki kuoritaan (paitsi valkosipuli laitetaan kuorimattomina kynsinä) ja paloitellaan ja laitetaan vuokaan, päälle vain oliiviöljyä ja suolaa hiukan. Kypsytetään 45 min. uunissa ja lopuksi päälle laitetaan ohuita Halloumi viipaleita, ja sitten uuni "grilli" asentoon ja 5-10 minuuttia vielä ja vot valmista on ja hyvää :)

  VastaaPoista
 15. kaikki vaan soseeksi sauvalla

  ..hihhihhih.. :)

  VastaaPoista
 16. ..hihhihhih.. :)

  Hih hih hii juu :)

  Sinulla on taas tietenkin jokin kaksimielisyys mielessä...hävytön :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!