21.9.2008

Joutsenet muuttotauolla
Kun olin eilen, lauantaina, menossa mökille, lehahti 3 joutsenen muodostelma aivan lähietäisyydeltä autoni ylitse. Ehdin mielessäni jo manata, kuinka loistava kuvakulma ja kuvausmahdollisuus meni taas sivu suun... No autoni oli toki liikkeessä, joten eipä tuohon muodostelmaan millään olisi ehtinyt regoida, vaikka auton heti olisi pysäytetyksi saanut.

Ryhdyin katselmaan mistä linnut tulivat. Sitten huomasin, että joutsenia oli varsin iso lauma tienvieren pellolla. Kun käännyin sivutielle kohden mökkiä, laskin pellolla olevan noin kolmisenkymmentä joutsenta.

Kun tänään sunnuntaina sitten ajattelin palata katsomaan onko pellolla enään yhtään joutsenta, oli yllätykseni varsin suuri, kun niitä oli vielä noin 20 jäljellä. Kenties osa oli lähtenyt illalla tai aamuyöllä jo pois ja mahdollisesti uusia oli tullut tilalle...


Taas kerran jouduin manaamaan tätä kittilinssini lintukuvaukseen aivan liian lyhyttä polttoväliä. Pääsin etenemään pellon reunaa pitkin kävelemällä noin 40 metrin päähän linnuista. Sitä lähemmäs jos yritti, lähtivät linnut taapertamaan toiseen suuntaan. No eihän noin 40 metrin päästä 70 mm polttovälillä kunnon yksityiskohtaisia lähikuvia saa, mutta ei voi mitään. Täytyi taas tyytyä aika lailla yleiskuviin. Keskimmäinen kuva, joka vaikuttaa lintujen osalta isommalta kuvalta, on voimakkasti rajattu otos isosta kuvasta. Kuvaa ei kuitenkaan ole suurennettu.

31 kommenttia:

 1. hieno "capture"! en sinuna manailisi yhtään linssin polttoväliä, eihän kaikista kohteista yritetäkään kuvata läheltä terävää potrettia. tätä kohdetta pitäisin ennemminkin maisemakuvana, johon joutsenet yhtenä pienempänä yksityiskohtana kuuluvat. katso vaikka alimman kuvan peltotilkkujen kauniita värejä ja aaltoilevia raitoja - ei tuollaisesta kuvasta kukaan terve ihminen yritä erottaa joutsenen silmänvalkuaisia!

  pyyhkeitä saat kuitenkin siitä ettet ajanut autoa heti tien sivuun ja sännännyt kuvaamaan joutsenia heti lauantaina. millainen kuvaaja odottelee rauhassa seuraavaan päivään nähtyään eläviä kohteita jollain pellolla?? olisit myös voinut saada upeita kuvia lentoon lähtevästä laumasta hätistämättä linnut ilmaan yhtenä röykkiönä. SE olisi voinut olla unohtumaton näky. :)

  VastaaPoista
 2. pyyhkeitä saat kuitenkin siitä ettet ajanut autoa heti tien sivuun ja sännännyt kuvaamaan joutsenia heti lauantaina. millainen kuvaaja odottelee rauhassa seuraavaan päivään nähtyään eläviä kohteita jollain pellolla??

  No en kertonut sinulle riittävästi taustatietoja. Minä olin tulossa eräästä toisesta tilaisuudesta, hautajaisista, jossa olin myös kuvannut, kun vainajan leski äitini välityksellä oli pyytänyt. Minulla oli vielä pukupäällä ja juhlakengät jalassa -> ne päällä/jalassa olisi ollut huono mennä tuonne pellolle. Lisäksi isäni oli vielä kyydissäni, joten en sitten viitsinyt pysähdellä siinä heti. Toki mökillä vaihdoin oloasun/verkkarit päälle, mutta oli saunomisaika jo niin lähellä, että en sitä heti sitten lähtenyt kuvaamaan lintuja. Halusin purkaa hautajaiskuvat tietsikalle ensin, jotta äiti ja muut pääsivät niitä sitten katsomaan. Olimme siis koko porukka tuolla hautajaisissa, tämä selvennykseksi, jos ei käynyt vielä ilmi :)

  olisit myös voinut saada upeita kuvia lentoon lähtevästä laumasta hätistämättä linnut ilmaan yhtenä röykkiönä. SE olisi voinut olla unohtumaton näky. :)

  Meinaatko, että olisi pitänyt hätistää joutsenet lentoon? Ei kait sentään. Eikös ne ole rauhoitettuja, tai jotain? Sakkoahan tuosta olisi varmaan saanut, jos olisi kiinni jäänyt moisesta tempusta :)

  Olisihan se varmaan ollut upea näky, jos olisi saanut nähdä koko lauman lähtevän lentoon yhtä aikaa. Nytkin vain tuntui jo "pahata" kun koitin lähemmäs päästä pellon reunaa pitkin...heti kun lähdin keskemmälle peltoa, lähtivät linnut taapertamaan toiseen suuntaan. Ajattelin että en siitä hätistä, enkä aja takaa, vaan otin sitten kuvat niilt sijoitaan, missä olin. Etäisyyttä oli toisan varmankin se 40 m. Ylemmässä kuvaassa voit oikealla nähdä 3 lintua vielä paljon kauempana, jos katsot tarkasti. No yleiskuvia näistä tuli, mutta onhan näissäkin mukavia väerejä ja noita raitoja kuten totesit.

  Jotenkin jäi vain "nälkä" noista kuvista, että olisi ollut mukava sada kuva siipiään leyhyttelevästä linnusta lähempää, eli pitemmällä zoomilla. Ainakin minulle on perin harvinaista nähdä näin monta joutsenta kerrallaan.

  VastaaPoista
 3. No en kertonut sinulle riittävästi taustatietoja.

  ok, ok, näillä taustatiedoilla saat anteeksi välinpitämättömyytesi. :)

  Meinaatko, että olisi pitänyt hätistää joutsenet lentoon? Ei kait sentään. Eikös ne ole rauhoitettuja, tai jotain?

  no meinaan! ei kai rauhoittaminen tarkoita ettei niitä saisi edes häiriköidä pellolla? pitäähän pellon omistajankin sinne halutessaan päästä maitaan möyhimään. luulisin ainakin että laki koskee vain tappamista, pahoinpitelyä, pesinnän häirintää jne. enkä ole edes varma ovatko kaikki joutsenet rauhoitettuja koko vuoden.

  Nytkin vain tuntui jo "pahata" kun koitin lähemmäs päästä pellon reunaa pitkin...heti kun lähdin keskemmälle peltoa, lähtivät linnut taapertamaan toiseen suuntaan.

  älä niitä sääli, ne ovat häijyjä eläimiä. pienenä alkoivat jahdata minua uimareissullani jossain saksan tai itävallan järvistä. >:o

  Jotenkin jäi vain "nälkä" noista kuvista, että olisi ollut mukava sada kuva siipiään leyhyttelevästä linnusta lähempää, eli pitemmällä zoomilla. Ainakin minulle on perin harvinaista nähdä näin monta joutsenta kerrallaan.

  no sen voin ymmärtää, mutta joutsenia on halutessaan helppo saada kuvaan hyvinkin lähietäisyydeltä - monethan niistä ovat kesyjä tarhalintuja. jos sen sijaan näkee villijoutsenia - jotka eivät päästä helposti lähelleen - kannattanee keskittyä enemmän tuohon maisemakuvaukseen. siten niiden suuren määränkin saa paremmin mukaan kuvaan. vaikka toisaalta myönnän itsekin, että mikäänhän ei olisi hienompaa kuin päästä lähelle jotain ihmisarkaa villipetoa ja onnistua ottamaan siitä täydellinen kuva. :)

  VastaaPoista
 4. ok, ok, näillä taustatiedoilla saat anteeksi välinpitämättömyytesi. :)

  Kiitos armollisuudesta :)

  no meinaan! ei kai rauhoittaminen tarkoita ettei niitä saisi edes häiriköidä pellolla?

  Hmmm... tämä on mielenkiintoinen lausunto sinulta, joka olet myös sanout, että "linnut on tärkeitä" ja lisäksi ole ollut huolissasi tien sivussa havaitsemistasi loukkantuneista linnuista :)

  Minä en kuitenkaan tahallaan menisi hätistelemään tai muuten häiritsemään noita joutsenia.

  pitäähän pellon omistajankin sinne halutessaan päästä maitaan möyhimään.

  No pitää, mutta tuskin menee sinne nyt kun linnut on siellä mutaman päivän tauolla. Peltohan on vastikään niitetty, kyllä sen möyhiä ehtii hieman myöhemminkin...

  luulisin ainakin että laki koskee vain tappamista, pahoinpitelyä, pesinnän häirintää jne. enkä ole edes varma ovatko kaikki joutsenet rauhoitettuja koko vuoden.

  No en minäkään näistä tiedä, mutta kuten sanoin, en niitä tahallani menisi hätistelemään.

  älä niitä sääli, ne ovat häijyjä eläimiä. pienenä alkoivat jahdata minua uimareissullani jossain saksan tai itävallan järvistä. >:o

  Heh heh hee, taisivat vähän päästä sinua nokkaisemaan... :)
  Kenties hiukan pyllystä näykkäisivät... :)

  No onhan nuo joutsenet isoja lintuja toki...

  Muistelen, että pikkunassikkana näitä joutsenia kävimme tuolla Aulangon joutsenlammella katselemassa ja syöttämässäkin. Kädestä söivät, vaikka vähän syödessään kädestä näykkäisivätkin...

  jos sen sijaan näkee villijoutsenia - jotka eivät päästä helposti lähelleen - kannattanee keskittyä enemmän tuohon maisemakuvaukseen. siten niiden suuren määränkin saa paremmin mukaan kuvaan. vaikka toisaalta myönnän itsekin, että mikäänhän ei olisi hienompaa kuin päästä lähelle jotain ihmisarkaa villipetoa ja onnistua ottamaan siitä täydellinen kuva. :)

  Juu, olen samaa mieltä kanssasi. Ja täytyy elää sen mukaan, mihin kalusto kulloinkin antaa mahdollisuuden.

  PS. Kameraliikkeestä tuli justiin tekstari. Objektiivi on kuulemma siellä...
  ...no olisiko tämä nyt totta, vai meneekö vielä jokin pieleen... objektiivi on maanataikappale tietysti tai jotain...

  VastaaPoista
 5. Kiitos armollisuudesta :)

  tulet huomaamaan, että joskus annan armon käydä oikeudesta. ;)

  tämä on mielenkiintoinen lausunto sinulta, joka olet myös sanout, että "linnut on tärkeitä" ja lisäksi ole ollut huolissasi tien sivussa havaitsemistasi loukkantuneista linnuista

  lintujen vammautuminen on eri asia kuin niiden hätyyttäminen lentoon. lentäminenhän ei ole niille mitenkään vaarallista. ei lintujakaan tarvitse pumpulissa kasvattaa. joutsenet sitä paitsi ovat niin isoja roikaleita, että ylivoiman saadessaan pikemminkin hätyyttävät ihmistä.

  Kenties hiukan pyllystä näykkäisivät... :)

  heh, sellaiset muistot - jos niitä on - olen tukahduttanut huolellisesti. tunnen vain jotain selittämätöntä epäluuloa joutsenia kohtaan.. :)

  Kädestä söivät, vaikka vähän syödessään kädestä näykkäisivätkin...

  siinäs näit miten ahnaita ja pahansisuisia joutsenet osaavat olla!

  Kameraliikkeestä tuli justiin tekstari. Objektiivi on kuulemma siellä...

  jeeeeee, onnea! *----:)----* toivottavasti odottaminen kannatti.

  VastaaPoista
 6. tulet huomaamaan, että joskus annan armon käydä oikeudesta. ;)

  No tätä kannattaa oikein odottaa :)

  lintujen vammautuminen on eri asia kuin niiden hätyyttäminen lentoon.

  No toki on eri asia, en ole tästä eri mieltä. Mutta ei ole valmis/halukas niitä tahallanikaan lentoon hätyyttämään, ellei niitä jokin muu uhkaa...

  lentäminenhän ei ole niille mitenkään vaarallista. ei lintujakaan tarvitse pumpulissa kasvattaa.

  No ei ole vaarallista ei, mutta jos ne nyt on tauolla tuossa, ja jatkavat sitten päivän parin päästä matkaansa, niin miksi niitä hätistelisin...?

  joutsenet sitä paitsi ovat niin isoja roikaleita, että ylivoiman saadessaan pikemminkin hätyyttävät ihmistä.

  No tämä on totta. Ei niitä tarvitse olla kuin muutama, niin karkuun ja etäämälle on hyvä mennä jos ne suuttuu... :)

  siinäs näit miten ahnaita ja pahansisuisia joutsenet osaavat olla!

  juu, ovat ahnaita ja pahoja, jos sille päälle sattuvat.

  Tuossa hieman aiemmin puhuit, että "mikäänhän ei olisi hienompaa kuin päästä lähelle jotain ihmisarkaa villipetoa ja onnistua ottamaan siitä täydellinen kuva. :)"

  Nyt luin sitten tämän päivän paikallisesta lehdestä, että karhu ilmeisesti liikuskelee täällä keskustan lähellä. Tai tarkemin isoja läjiä, joita arvellaan karhun jätöksiksi, on löydetty tuolta Ahveniston harjulta (postasin tästä aikoinani järvimaisemann tänne blogiin). Pitäisikö sitä mennä etsiskelemään... ehkä ei... :)

  jeeeeee, onnea! *----:)----* toivottavasti odottaminen kannatti.

  Kiitos kiitos. No en vielä osaa sanoa, että kannattiko, mutta aika pian selviää. Minulla on jo tuo objektiivi, mutta en ole vielä mitään varsinaista kuvaamista kokeillut. Paria koiranulkoiluttajaa olen tähtäillyt tuosta parvekkeelta :)
  Varsinkin pitkällä polttovälillä huomaa, kuinka käsivaralta kuvattaessa objektiivi heiluu aika paljon, kun ei tähtäin pysy siinä mihin koittaa tarkentaa...
  Kyllä tuo ensituntumalta pätevältä objektiivilta tuntuu, mutta sen näkee oikeasti sitten kun sillä saa otettua jonkin verran kuvia...
  Huomenna täytyy mennä kokeilemaan hieman pidemmäksi aikaa ja kokeilla useammassa kohteessa...

  Olisihan tuo objektiivi saanut jo tulla vaikka 4 - 5 viikkoa sitten, mutta kyllä tässä vielä ehtii kuvata, ennen kuin säiden takia kuvauskohteet vähenenvät...

  Hyvä kuitenkin, että objektiivi vihdoi on hallussa, ja sain mukavasti alennustakin...

  VastaaPoista
 7. Sait sen haluamasi putken hankittua? Hieno homma. Ilmeisesti ei siis tarvitse värvätä saksalaista bulvaania.

  Ihmettelen noita kameroiden hintoja eBay-huutokaupoissa. Esim. siitä FujiFilmin FinePix S100FS:stä pulitetaan säännöllisesti yli 500 egeä, melkein samoja hintoja kuin uudesta tuotteesta nettikaupassa - vaikka kamera on saattanut olla jo pari kuukautta käytössä. Ja lisäksi on aina pieni riski tehdä isohko hankinta privaattihenkilöltä netissä, vaikka eBay turvallinen onkin...

  Haluttua kamaa. Ehkä sitä ei joka paikasta sitten löydy kaupan hyllyltä. Muuten vaikea käsittää.

  VastaaPoista
 8. Sait sen haluamasi putken hankittua? Hieno homma.

  Juu, sain vihdoin ja viimein :)
  Täällä se nyt on kotosalla jo, ja odotaa ensimmäisiä oikeita kuvia, muuttama (naispuolinen)koiranulkoiluttaja on ollut koekohteena :)

  Ilmeisesti ei siis tarvitse värvätä saksalaista bulvaania.

  Ei nyt tähän hätään, mutta nälkä kasvaa jo ennenkuin tätä ekaa hankintaa on päässyt maistelemaan, haaveissa on toinenkin putki ja sen tod.näk. hankin esim. saksasta, kun sen aika on, koska siellä isommalla markkina-alueella niitä on paremmin saatavissa kuin täällä periferiassa. Mutta ei mennä asioiden edelle. Tuohon seuraavaan putkeen täytyy säästää aikas pitkään, ennen kuin sitä voi edes harkita...

  Ihmettelen noita kameroiden hintoja eBay-huutokaupoissa. Esim. siitä FujiFilmin FinePix S100FS:stä pulitetaan säännöllisesti yli 500 egeä, melkein samoja hintoja kuin uudesta tuotteesta nettikaupassa - vaikka kamera on saattanut olla jo pari kuukautta käytössä.

  Aika erikoinen tilanne kieltämättä. Hmmm...mikähän tuossa voi olla, voisiko tuo tosiaan olla niin haluttu...

  Oletko muuten jo tehnyt lopullisen päätöksen mitä kameraa katsot, vai olisiko se Olympus, jonka alunperin mainitsit, vielä vaihtoehto?

  Haluttua kamaa. Ehkä sitä ei joka paikasta sitten löydy kaupan hyllyltä. Muuten vaikea käsittää.

  Juu, näin voi olla.
  Katsoin muutaman suomalaisen nettikaupan, ja niissä oli, että oletettu saapumisaika seuraavalle erälle tuota Fujia on lokakuun alussa. Tosin verkkokauppa.com:missa on muutama kpl ko. kameraa. Hintaan about 540 euroa.

  VastaaPoista
 9. Pitäisikö sitä mennä etsiskelemään...

  ehdotan että hierot itseesi hunajaa ja lähdet pikku tiedusteluretkelle. :) karhu olisi yksi haaveitteni kuvauskohteista; olen jopa miettinyt sellaisessa metsästystornissa yöpymistä karhujen ja/tai muiden metsänpetojen kuvaamiseksi.

  Varsinkin pitkällä polttovälillä huomaa, kuinka käsivaralta kuvattaessa objektiivi heiluu aika paljon, kun ei tähtäin pysy siinä mihin koittaa tarkentaa...

  menee varmasti ohi pikku totuttelulla.

  Huomenna täytyy mennä kokeilemaan hieman pidemmäksi aikaa ja kokeilla useammassa kohteessa...

  huomiseksi onkin luvattu kaunista ilmaa, joten kuvaamiseen pitäisi olla mitä parhaimmat edellytykset.

  VastaaPoista
 10. Kyllä se Olympus on ollut harkinnassa, sehän on aika selvästi huokeampi kuin esim. tuo Finepix. Ja ilmeisesti tullut markkinoille vähän aiemmin, joten sillä ei välttämättä ole samanlaista imua tuolla "huutonetissä".

  Järjestelmä taas olisi, no, kaunis ajatus, mutta ehkä se on minun tarpeisiini sittenkin liikaa. Tod.näk. olisin kuvaajana enemmän kiinnostunut kohteista kuin teknisestä tasosta ja siitä "silmänvalkuaisten näkymisestä". Tosin nälkä varmaan kasvaa helposti syödessä.

  Sellainen psykologinen juttu huutokaupasta vielä, että se voi olla aika hauskaa. Kun kilpailuhenki herää, joku saattaa innostua enemmän kuin alun perin ajatteli. Luulisin, että moni iibeijailee suorastaan harrastuksena... minusta muuten ainoa järkevä taktiikka on päättää ennalta, minkä verran on valmis maksamaan, ja tällää sen tarjouksen sitten viime hetkillä sisään. Toki aina ei pääse kyttäämään kaupan loppuhetkille koneen ääreen - tai se saattaa unohtua. Tikka saattaisi vahvistaa asian. :)

  VastaaPoista
 11. ehdotan että hierot itseesi hunajaa ja lähdet pikku tiedusteluretkelle. :)

  Haa - kiero nainen :)
  Tarkoitus olisi lähinnä minulla, että minä löydän karhun, mutta karhu ei minua... :)

  karhu olisi yksi haaveitteni kuvauskohteista;

  Kuin myös, siis villinä...
  Tämä vain on aika haastava kohde...

  olen jopa miettinyt sellaisessa metsästystornissa yöpymistä karhujen ja/tai muiden metsänpetojen kuvaamiseksi.

  Juu, jossain tuollaisessa se voisi onnistua, ja nimen omaan sellaisessa metsästys/tarkkailutornissa, joka on haaskan luona. Katselin hiljan jotain luontolehteä, jossa vuoden kuvan luontosarjassa oli voittanut kuva, jossa kaksi tai kolme sutta ajaa karhua takaa haaskalla. Kuva on suttuinen, kun on ollut niin hämärää ja vaikka kuvajalla on ollut huippukalusta, mutta silti tuo kuva voitti. Se on lmeisen harvinainen otos tuollainen takaa-ajo. No karhu ei toki varsinaisesti pelännyt, vaikka susia oli useampi, karhu aika ajoin (kuvatarinan mukaan) kääntyi ahdistelijoitaan kohden ja silloin ne pysähtyivät ja perääntyivät... ilmeisesti karhu vain häiriintyi noiden susien hyökkimisestä...

  menee varmasti ohi pikku totuttelulla.

  Juu, varmasti tasaantuu kun tottuu, mutta pitemmillä polttoväleillä kuvattaessa on varmaan paras käyttää jalustaa, jos vain mahdollista...

  huomiseksi onkin luvattu kaunista ilmaa, joten kuvaamiseen pitäisi olla mitä parhaimmat edellytykset.

  Hyvä homma, toivotaan että näin on... ja täytyy vielä toivoa, että löytyy hyviä kohteita...

  VastaaPoista
 12. Kyllä se Olympus on ollut harkinnassa, sehän on aika selvästi huokeampi kuin esim. tuo Finepix. Ja ilmeisesti tullut markkinoille vähän aiemmin, joten sillä ei välttämättä ole samanlaista imua tuolla "huutonetissä".

  Juu, ei se Olympus huono ole, ja onhan siinä pitempikantoinen zoomikin, kuin tuossa Fujissa. Ja kuten totesit, on tuo Olympus selvästi edullisempi. Ei tuo Olympus mikään huono ostos ole, uskon näin.

  Tod.näk. olisin kuvaajana enemmän kiinnostunut kohteista kuin teknisestä tasosta ja siitä "silmänvalkuaisten näkymisestä". Tosin nälkä varmaan kasvaa helposti syödessä.

  Juu, olen kanssasi samaa mieltä, kohde ja valokuvaustekninen toteutus, ideat jne., on tärkeämpi kuin kuvien tekninen taso. Kaikilla näillä kameroillasa aivan riittävän hyviä kuvia teknisesti, niin Olympuksella kuin Fujilla ja muilla. Kuvaaja voi sen kuvan sössiä, vaikka olisi minkälaiset vehkeet teknisesti... :)

  Jos nälkä kasvaa, niin sitten voi harkita muita laitteita myöhemmin...

  minusta muuten ainoa järkevä taktiikka on päättää ennalta, minkä verran on valmis maksamaan, ja tällää sen tarjouksen sitten viime hetkillä sisään.

  Tämä kuullostaa hyvältä ja järkevältä taktiikalta.

  VastaaPoista
 13. brunologi: Tod.näk. olisin kuvaajana enemmän kiinnostunut kohteista kuin teknisestä tasosta ja siitä "silmänvalkuaisten näkymisestä". Tosin nälkä varmaan kasvaa helposti syödessä.


  minulla ainakin kävi juuri noin. :)

  Sellainen psykologinen juttu huutokaupasta vielä, että se voi olla aika hauskaa. --- minusta muuten ainoa järkevä taktiikka on päättää ennalta, minkä verran on valmis maksamaan, ja tällää sen tarjouksen sitten viime hetkillä sisään.

  eli sinä et halua huutokaupan olevan hauskaa?? :o
  kurja brunologi.. :)

  Toki aina ei pääse kyttäämään kaupan loppuhetkille koneen ääreen - tai se saattaa unohtua. Tikka saattaisi vahvistaa asian. :)

  no niin saattaisi, *nyyhkis*. ainoa lohdutukseni on, että huutokauppa todellakin oli hyvin hauskaa (kunnes hävisin).


  jape: Tarkoitus olisi lähinnä minulla, että minä löydän karhun, mutta karhu ei minua... :)

  luottaisin siihen, että karhulla on parempi hajuaisti sinun suhteesi kuin sinulla karhun. ;)

  nimen omaan sellaisessa metsästys/tarkkailutornissa, joka on haaskan luona

  kyllä, muuten olisi varmaan aika pienet saumat karhuihin.

  Kuva on suttuinen, kun on ollut niin hämärää ja vaikka kuvajalla on ollut huippukalusta, mutta silti tuo kuva voitti.

  jo noin harvinaisen tilanteen näkeminen olisi mielestäni palkinnon arvoista, saati sitten tuollainen suoritus: pimeässä ja todennäköisesti matkan päästä liikkeen pysäyttäminen.. kohteetkin olisivat voineet huomata kuvaajan ja häiriintyä pakosalle.

  karhu ei toki varsinaisesti pelännyt, vaikka susia oli useampi, karhu aika ajoin (kuvatarinan mukaan) kääntyi ahdistelijoitaan kohden

  hehheh, jos ne leikkivätkin vain littaa? :D

  VastaaPoista
 14. Äh, nyt se profeetta Kemppinen hehkuttaa taas uutta kameraa... ja nostalgisoi siinä sivussa herkullisesti leicojaan ja zeissejaan.

  eli sinä et halua huutokaupan olevan hauskaa?? :o
  kurja brunologi..


  Voittaminen on hauskaa, kokeile joskus! ;)
  Itselleni ainakin kävi kerran niin, että kun varmuuden vuoksi laitoin tarjouksen sisään hyvissä ajoin (muistaakseni silti puhutaan vain minuuteista), niin kilpakosija ehti uusilla korotuksilla vedättää hinnan tyyliin sadasta eurosta sataanneljäänkymppiin... Maksimini pysyi lopulta korkeimpana tarjouksena, mutta siis viime hetkellä iskien olisin säästänyt pitkän sentin.

  luottaisin siihen, että karhulla on parempi hajuaisti sinun suhteesi kuin sinulla karhun. ;)

  Aivan, mutta silloin harvoin kun tuulensuunnan tai muun syyn takia pääsee otson liki ennen kuin ode huomaa sinut, lieneekin äkkiä ns. tilanne päällä. Eikä välttämättä kuvaustilanne. No, olisi se kieltämättä hohdokasta nähdä kontias korvessa.

  VastaaPoista
 15. brunologi: kävi kerran niin, että kun varmuuden vuoksi laitoin tarjouksen sisään hyvissä ajoin (muistaakseni silti puhutaan vain minuuteista), niin kilpakosija ehti uusilla korotuksilla vedättää hinnan tyyliin sadasta eurosta sataanneljäänkymppiin...

  hehheh, miehekkeeni on tehnyt kilpailevilla huudoillaan jollekin piruparalle muistaakseni yli 100 e:n lisälaskun. :) luovutti kilvan kun oma kipuraja ylittyi.

  silloin harvoin kun tuulensuunnan tai muun syyn takia pääsee otson liki ennen kuin ode huomaa sinut, lieneekin äkkiä ns. tilanne päällä. Eikä välttämättä kuvaustilanne. No, olisi se kieltämättä hohdokasta nähdä kontias korvessa.

  brunologi käyttää oikeaoppisesti karhusta erilaisia pseudonyymejä. meidän ei japen kanssa tarvitse koska nimenomaan haluamme yhyttää karhun. vai joko bruno olet päässyt näkemään karhuja tuulen alapuolelta?

  VastaaPoista
 16. Tikka: luottaisin siihen, että karhulla on parempi hajuaisti sinun suhteesi kuin sinulla karhun. ;)

  Juu, ehdottomasti on. Siksi karhua ei ehdoin tahdoin pidäkkään auttaa sivelemällä itsensä hunajalla :)

  Ei minulla kyllä kait mitään kummenpaa metsästäjän vaistoakaan ole, mutta jos tuulen alta pääsisi lähestymään. No ehkä on parempi jättää lähestymiset, ja olla kytiksessä jossain korkealla ja huomaamattomana. Elää pitempään :)

  jo noin harvinaisen tilanteen näkeminen olisi mielestäni palkinnon arvoista, saati sitten tuollainen suoritus: pimeässä ja todennäköisesti matkan päästä liikkeen pysäyttäminen..

  Olen samaa mieltä. Kyllä tuo kuva hyvä ja palkinnon arvoinen suoritus on, vaikka sen tekninen toteutus ei paras mahdollsinen ole... jaa no ehkä se olosuhteet huomioiden toisaalta oli paras mahdollinen...

  Liike oli pysäytetty, mutta oli reilusti liikeepäterävyyttä, kun valotusaika oli "pitkä".

  hehheh, jos ne leikkivätkin vain littaa? :D

  Hmmm...mitä on "littaa"? Tarkoitatko kenties hippaa?
  Jos tarkoitat, niin voi olla että hippasilla olivat... :)

  brunologi käyttää oikeaoppisesti karhusta erilaisia pseudonyymejä.

  Juu, paitsi "ode" viittaa mielestäni vihreiden Osmo Soininvaaraan :)

  meidän ei japen kanssa tarvitse koska nimenomaan haluamme yhyttää karhun.

  Juu, nimen omaan. Karhu sen ola pitää, otso ja kontio on liian leppoisia ja kilttejä otuksia :)

  VastaaPoista
 17. Hmmm...mitä on "littaa"? Tarkoitatko kenties hippaa?

  ehkä sitä voi hipaksikin kutsua jollain muulla murrealueella..

  VastaaPoista
 18. ehkä sitä voi hipaksikin kutsua jollain muulla murrealueella..

  Niin, millähän murrealueella liikutaan kun litasta puhutaan? Ensimäistä kertaa tuon sanan kuulin.

  hippa taas ei ole minusta mitään erityistä murretta, vaan ihan ylespätevää ja ymmärrettävää suomea :)

  VastaaPoista
 19. ehkä sitä voi hipaksikin kutsua jollain muulla murrealueella..

  Niin, millähän murrealueella liikutaan kun litasta puhutaan? Ensimäistä kertaa tuon sanan kuulin.

  hippa taas ei ole minusta mitään erityistä murretta, vaan ihan ylespätevää ja ymmärrettävää suomea :)

  VastaaPoista
 20. näpsin muuten tänään kesyjoutsenista kuvia - postaan jahka ehdin. olivat siis ihan meressä, mutta kesyydestään päätellen olivat kesyjä (daa!). joko sinä pääsit uuden linssisi kanssa tositoimiin?

  VastaaPoista
 21. tietänet millä murrealueella olen kasvanut ja littaa leikkinyt. hippa lienee pikemminkin jotain muinaissuomea..

  VastaaPoista
 22. näpsin muuten tänään kesyjoutsenista kuvia - postaan jahka ehdin. olivat siis ihan meressä, mutta kesyydestään päätellen olivat kesyjä (daa!). joko sinä pääsit uuden linssisi kanssa tositoimiin?

  Juu, pääsin uuden linssin kanssa hiukan toistoimiin tänään, ja arvaa mitä...???....kuvasin joutsenia :)
  Sekä villejä että kesyjä. Postaan kohta puoliin muutaman joutsen kuvan, kunhan ehdin kuvat muokata RAW:ista JPG:ksi. Ne on tavallaan jatkoa tälle blogikirjaukselle...

  Mielenkiintoista nähdä nuo sinun joutsen kuvat sitten aikanaan...

  VastaaPoista
 23. tietänet millä murrealueella olen kasvanut ja littaa leikkinyt. hippa lienee pikemminkin jotain muinaissuomea..

  Juu tiedän, mutta vaikka olen ollutkin tekemisissä siskon kautta (ja muutenkin mm. kaverien kautta)tuon alueen kanssa, niin tuota sanontaa en ole kuullut, vaikka monta muuta omituista ja tuolle alueelle omintakeista sanaa ja sanonta olen kyllä kuullut...

  äh...ei hippa ole muinaissuomea vaan ihan perussuomea, usko pois! :)

  VastaaPoista
 24. pääsin uuden linssin kanssa hiukan toistoimiin tänään, ja arvaa mitä...???....kuvasin joutsenia :)

  hehhehheee, jopas sattuikin. apinoimme toisiamme jo ihan vahingossakin. tämähän käy mielenkiintoiseksi; kohta saadaan vertailla saaliita.

  VastaaPoista
 25. hehhehheee, jopas sattuikin.

  Juu, pitipäs sattua...
  ...no minulla on hieman ideaköyhyyttä tässä vaiheessa, joten otin tämän "helpon" kohteen. Saan ainakin jotain vertailukohtaa aiemmin ottamiini kuviin, vaikka vertailua ei kunnolla voikkaan suorittaa...olisi pitänyt kuvata samalla polttovälillä, kuin vanhalla kittilinssillä kuvasin, muutama kuva verrokiksi(miksi en tätä muistanut tuolla pellolla seistessäni...?).

  apinoimme toisiamme jo ihan vahingossakin.

  Juu, ja kohta muistutamme muutenkin toisiamme, no tämä on sinulle huonoja uutisia :)

  tämähän käy mielenkiintoiseksi; kohta saadaan vertailla saaliita.

  Juu, minä postasin jo omani :)

  VastaaPoista
 26. d.i.: brunologi käyttää oikeaoppisesti karhusta erilaisia pseudonyymejä.

  Jape: Juu, paitsi "ode" viittaa mielestäni vihreiden Osmo Soininvaaraan :)

  d.i.: meidän ei japen kanssa tarvitse koska nimenomaan haluamme yhyttää karhun.

  Jape: Juu, nimen omaan. Karhu sen ola pitää, otso ja kontio on liian leppoisia ja kilttejä otuksia


  Mutta kumpi voittaa, karhu vai leijona... no, tiedän toki, että odesta puhuminen tässä merkityksessä on idiosynkraattista, mutta kaverini Otso-veli kulki pitkään sillä nimellä.

  d.i.: vai joko bruno olet päässyt näkemään karhuja tuulen alapuolelta?

  Kaikki karhuhavaintoni ovat tapahtuneet turvallisesti kontrolloiduissa keinotekoisissa habitaateissa. Seuraavaksi saatan kohdata suureen kuuluisuuteen nousseen jääkarhun.

  Muuten, uuden objektiivin voimauttamana blogi ansaitsee entistä paremmin anagrammin MAGNUMSUURI.

  VastaaPoista
 27. Muuten, uuden objektiivin voimauttamana blogi ansaitsee entistä paremmin anagrammin MAGNUMSUURI.

  Heh heh hee - tuo on hyvä! :)

  On edes jokin magnum kokoa... :)

  VastaaPoista
 28. Juu, ja kohta muistutamme muutenkin toisiamme, no tämä on sinulle huonoja uutisia :)

  ai minulle? sinähän tässä näytät imevän vaikutteita kuin pieni sieni. maneerini "juu" on ainakin jo hyvin tarttunut.. :) mutta pitänee käydä varmuuden vuoksi lääkärissä, josko olisin kuitenkin saanut jonkin jape-kuumeen tai muun tartunnan!

  Juu, minä postasin jo omani :)

  ja minä tipahdin pian puolenyön jälkeen; olin ihan tolkuttoman väsynyt eilen.

  VastaaPoista
 29. ai minulle? sinähän tässä näytät imevän vaikutteita kuin pieni sieni.

  Niin, tarkoitin lähinnä ihan kirjaimellisesti "muistuttaa toisiamme" mikä on tietenkin huono uutinen sinun kannaltasi... :)

  ...mutta kieltämättä tässä kokoajan on alttiina vaikutteille, niin kyllähän sitä jotain ana hihaan jää :)i

  maneerini "juu" on ainakin jo hyvin tarttunut.. :)

  Juu, niin on :)
  Olen tuota toki joskus käyttänyt muutenkin, mutta se on jostain syystä "räjähdysmäisesti" lisääntynyt muutamien viimekuukausien ainana. Eikä vain näissä keskinäisessä blogiviestinnässä, vaan ihan viestinnässä muille, spostilla, facebookissa jne.

  mutta pitänee käydä varmuuden vuoksi lääkärissä, josko olisin kuitenkin saanut jonkin jape-kuumeen tai muun tartunnan!

  Hyvä olisi! Kuumeitakin kun on hyvä ja huonolaatuisia. Olisi syytä selvittää että kummasta, jos kummastakaan, on kyse :)

  ja minä tipahdin pian puolenyön jälkeen; olin ihan tolkuttoman väsynyt eilen.

  No niin, onnistuin taas :)
  Kuten jo itsekin olet muutamaan otteeseen todennut, on minulla ja minun raskassoutuisella kyselevällä tyylillä ja ymmärtämättömyydelläni sinua väsyttävä vaikutus ;)

  VastaaPoista
 30. tarkoitin lähinnä ihan kirjaimellisesti "muistuttaa toisiamme" mikä on tietenkin huono uutinen sinun kannaltasi...

  JAA! no siinä tapauksessa.. :)

  Kuten jo itsekin olet muutamaan otteeseen todennut, on minulla ja minun raskassoutuisella kyselevällä tyylillä ja ymmärtämättömyydelläni sinua väsyttävä vaikutus ;)

  olitkos sinä eilen muka raskassoutuinen? no, isolla melalla on raskas soutaa. tähän törkeyteen onkin hyvä lopettaa tänään, painaa pää pielukselle ja mennä nukkumaan.

  VastaaPoista
 31. olitkos sinä eilen muka raskassoutuinen?

  No vaikea sanoa, vain sinä yleensä havaitset tämän raskassoutuisuuteni, itse en sitä niinkään huomaa :)

  no, isolla melalla on raskas soutaa.

  Tämä viisaus on niin totta. Tosin kaikilla ei isoa melaa ole, eikä se kaikille sovikaan. :) Pitää mennä silla melalla eteenpäin joka sattuu olemaan käsillä, yleensä se on aina se sama, tuttu ja turvallinen :)

  tähän törkeyteen onkin hyvä lopettaa tänään, painaa pää pielukselle ja mennä nukkumaan.

  Juu, hävyttömyydet on sinun leipälajisi... :)
  ...ja nukkumalla saat uutta virtaa, ja kenties hyviä uusia ideoita, joita sitten voit sopivissa kohdissa viljellä :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!