28.9.2008

AmppariOhessa pari kuvaa, jotka on otettu noin viikko sitten. Tuolloin vielä muutama ampiainen näkyi pyörivän ulkona kukkaamppelissa, aurinkoisella ilmalla. Nyt niitä ei enään juuri ulkona näe, muutamaa satunnaista, kylmästä kohmeessa / pökerryksissä olevaa yksilöä lukuunottamatta... talvi on tulossa.

6 kommenttia:

 1. Nää sun kuvat on aika inspiroivia. Mäkin voisin ehkä perustaa valokuvablogin - kuvia mulla on tuhansittain, ja joukossa on muutama aika hienokin kuva, joita pysähdyn aina katselemaan pitkäksi aikaa.

  Kiitos muuten ideasta - älä sitten ihmettele tai harmistu jos kopioin ideasi ja ryhdyn itsekin levittelemään kuviani kaiken kansan nähtäväksi tällä tavalla.. (-8

  Valokuvablogi.. sitä sietääkin miettiä. Hmm.. kyllä, taidan pitää ajatuksesta - jotkut kuvat ovat niin kauniita, että ne suorastaan huutavat nähdyiksi tulemista. Tai eivät ehkä sittenkään, vaikea sanoa kun on ne itse kuvannut.

  Jäänen hauduttelemaan ideaa - muuten, sun kamerassasi on sentään kunnollinen makromoodi näemmä.. mun kamerassani ei. Liika automatiikka pilaa kaiken kun mitään ei saa itse säätää vaan kamera päättää..

  - Vortac

  VastaaPoista
 2. Nää sun kuvat on aika inspiroivia.

  Kiitoksia paljon !

  Mäkin voisin ehkä perustaa valokuvablogin

  No ilman muuta. Pistähän linkki, kun olet valokuvablogin perustanut.

  kuvia mulla on tuhansittain, ja joukossa on muutama aika hienokin kuva, joita pysähdyn aina katselemaan pitkäksi aikaa.

  No taitaa minullakin jo muutama tuhat kuvaa olla, vaikka "tosi" valokuvausharrastuksen vasta muutama kuukausi sitten aloitin.
  Kuvissa vaan on aika paljon samoja, kun on samasta kohteesta eri asetuksilal tullut otettua kuvia. Ja suurin osa on aika lailla peruskuvia, eli ei mitään erikoisia. Muutama hyvä on kuitenkin omastamielestä tullut otettua, ja niitä parempia koitan sitten postata tänne blogiin. On vielä niinkin, että kun tulen kuvausretkeltä, niin heti kuat tietokoneelle ladattuani raakkaany yleensä selvästi epäonnistuneet kuvat ja muuten huonot kuvat pois... joskus meenee yli puolet kuvista "roskiin".

  Kiitos muuten ideasta - älä sitten ihmettele tai harmistu jos kopioin ideasi ja ryhdyn itsekin levittelemään kuviani kaiken kansan nähtäväksi tällä tavalla.. (-8

  No turha minua on kiitellä, ei tämä minun ideani koivin roiginelli ole, enkä toiki ole ainoa alokuvabloggaaja, vaan heitä on ollut paljon ennen minua ja tulee olemaan paljon minun jälkeenikin :)

  jotkut kuvat ovat niin kauniita, että ne suorastaan huutavat nähdyiksi tulemista. Tai eivät ehkä sittenkään, vaikea sanoa kun on ne itse kuvannut.

  No usein sitä voi olla itse pahin kriitikko, ja joskus kaipaa ulkopuolisen kmmnettia kuviasta, jotta saa hieman perspektiiviä ja muutakin näkökulmaa kuviin kuin vain omansa. Usein toinen näkee kuvissa eri asioita kuin mitä itse näkee, ja se on mukavaa, kun niistä sitten kuulee...

  muuten, sun kamerassasi on sentään kunnollinen makromoodi näemmä.. mun kamerassani ei. Liika automatiikka pilaa kaiken kun mitään ei saa itse säätää vaan kamera päättää..

  Juu on kamerassa makromoodi, mutta näitä ei ole kuvattu makromoodilla. Kuten sanoit itsekin, liika automatiikka pilaa kaiken. Siksi en juurikaan noita valmisohjelmia kamerassani käytä.

  Nämä on kuvattu ihan aukko (aperture)prioriteenin asetuksella säätämällä aukko mahdollismman suureksi ja sitten säätämällä kameran zoomi mahdollismman isoksi ja sitten vielä menemällä linssillä mahdollismman lähelle. Toki liian lähelle ei näillä linsseilläni voi mennä, kun ei tarkenna sitten, mutta sitä varten on tuo zoomi sitten. eli nämä on kuvattu noin puolen metrin päästä ja zoomattu mahdollsimman lähelle.

  VastaaPoista
 3. Juu, no siis makromoodi on mun kamerassani ainoa keino saada mitään lähikuvia, koska fokusta ei saa itse säätää. Tätä tarkoitan, että kamera voi olla kuvaajan pahin vihollinen, ja estää hyvääkin kuvaajaa ottamasta hienoja kuvia, joita hän saisi jos kamerassa saisi itse säätääkin jotain.

  Tollaset säädöthän olisivat suorastaan kuolaaherättäviä ylellisyyksiä, lääh drool.. :) Noh, ehkä joskus ostan paremman kameran, ja katson kyllä tarkkaan mitä speksejä siinä on.

  Tämä kamera oli lähinnä kahdesta syystä ostettu:

  1) Se oli halpa
  2) Tarvitsin portablen kameran
  3).. damn!

  Tämä kamera oli lähinnä kolmesta syystä ostettu:

  1) Halpa hinta
  2) Liikkuvaisuus
  3) Tarvitsin paremman kameran kuin mun kökkö webcammini (jossa tosin saa säätää fokuksen itse, joten siinä mielessä se on toisaalta jopa parempi)
  4) Oli eräs tietty tarkoitus, john..

  damn!

  Siis neljä kohtaa, jotka ovat

  1) Hinta
  2) Sen voi ottaa mukaan
  3) Webcam ei riitä
  4) Oli eräs tarkoitus, johon tarvitsin sitä

  Phew..

  No nyt seuraavaksi sitten olisi tarkoitus kyllä hommata kamera, joka pystyy ottamaan kuvia hämärässä/pimeässä, jossa saa itse säätää fokuksen sekä ISO-asteen, jonka zoomi on hiukkasen parempi ja kätevämpi, jossa saa säätää frameratea enemmän videota kuvattaessa, jossa on joku HDR:n tapainen, jossa on joko kunnon makromoodi, tai sitten mahdollisuus omilla säädöksillä toteuttaa tollasia hienoja ampiaiskuvia, jonka kuvanlaatu on huimasti parempi, jossa videota kuvattaessa tulee myös 'motion blur' mukaan (kuvissa tulee, videossa ei! se on karmeen näköstä), joka on isompi ja painavampi (eliminoi tärinää ja on vähän kätevämpi mun isoille rämhäkourille, toi on niin pikkunen kamera etten tajua miten oon sillä onnistunu mitään kuvia ottamaan ku se ei meinaa ees kädessä pysyä), jossa on jonkinlainen tärinävakaaja (tossa ei ole), jossa saa defaultit tallennettua, joka pakkaa videon hieman paremmin niin että 8 gigaan mahtuu enemmän kuin vaivaiset puoli tuntia kerralla (ilmeisesti filesysteemin typerän antiikkinen 2 GB rajoitus) ja yhteensä 2 tuntia, ..

  Hmm, enkä tainnut nyt muistaa läheskään kaikkia ton kakkakameran huonoja puolia.

  Vieläkin vähän nyppii se sun kommenttisi siitä että kuvaajan hyvyys muka merkitsisi enemmän kuin kameran laatu. Se on totta ainoastaan, jos kameran laatu on 'tarpeeksi hyvä', silloin lisävermeet ovat pelkkää kikkailua, joka ei voi kuvata pätevää kuvaajaa.

  Mutta jos kamera on niin surkea kuin toi mun, eikä siinä saa itse säätää mitään, niin silloin kamera muodostuu ns. pullonkaulaksi hyvänkin kuvaajan tielle ja esteeksi hyvien kuvien ottoon. Toisinsanoen ei ole väliä miten hyvä kuski olet, jos auto ei anna sun valita nopeutta tai kääntää rattia.

  - Vortac

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä oikeassa tuossa, että turhia kuvia kertyy helposti.. pitäis olla kymmeniä teratavuja tilaa, jotta tuosta ei muodostuisi pikkuhiljaa ongelma, etenkin jos tykkää ottaa videota.

  mun kuvillani yleensä on ollut jokin 'tarkoitus', mutta se on ollut aika plöysä kuten vaikkapa suomen luonnon näyttäminen köyhissä maissa asuville ystävilleni jne. ... Joilla ei tietty ole tarpeeksi nopeata nettiyhteyttä, jotta voisivat downloadata videoitani, joten tavallaan turhaa touhua, heh.

  Nyt syksyllähän ruska on mainio kuvauskohde.

  - Vortac

  VastaaPoista
 5. Tässä kuvassa ei muuten ole sitä gif-efektiä. Eli luulen, että se johtuu siitä että käsittelet niitä kuvia niin rankalla kädellä, koska niissä ei ole mielestäsi tarpeeksi valaistusta tms. (eli sulla lienee himmeä ja huonolaatuinen monitori tms.)

  Kuvasta usein katoaa dataa kun sitä manipuloi tarpeeksi, joten suosittelen että efektipykäys kannattaa jättää mahdollisimman pieneksi - siis efektejä kuvaan tunkevan käden tulisi olla mahdollisimman kevyt (symbolisesti ilmaisten).

  - Vortac

  VastaaPoista
 6. Tähänkin kuvaan on tehty tasan samat peruskäsittelyt, joita teen jokaiselle julkaisemalleni kuvalle.

  Että näin.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!