4.8.2009

Verryttelyä

No niin. Nyt on tovi bloggaustaukoa takana ja pitäisi koittaa uudelleen "startata" tätä bloggausta. Hieman on kankeutta vielä, mutta ajattelin aloittaa hieman kevyemmin ja postata aluksi, pitkästä aikaa, muutaman HDR kuvan. Nämä kuvat on ihan tuoreita, otettu eilen Helsingin retkelläni.Tämä kuva on otettu Lehtisaaren ja Kuusisaaren väliseltä sillalta, kohden Salmisaaren voimalaa.Sama kohde kuin edellisessä kuvassa, mutta kuva on otettu lähempää kohdetta. Kuva on siis otettu Hietaniemestä päin. Olen aika tyytyväinen näihin kuviin. Ne onnistuivat ihan hyvin, vaikka onkin HDR kuvien otossa ollut jonkin verran treenitaukoa. Alemmassa kuvassa pieni häiritsevä ykstyiskohta, eli kuun ympäriltä on "rengas" hieman pois linjastaan, mutta muuten on ihan kohtuullisesti onnistuneet kuvat.

Näiden kahden kuvan välissä on ehtinyt kulua noin tunti. Ylempikuva on otettu kuta kuinkin klo 21:30 aikoihin ja alempi kuva 22:30.


3 kommenttia:

 1. ei näy rantasipiä sinun kuvassasi laiturilla (minulla näkyy yhdessä kuvassa). :) taitaisi kuitenkin olla ihme jos sen saisi hrd-koosteessa näkymään vaikka olisi siinä hetken ollutkin.
  molemmista kuvista olisi minun mielestäni saanut tehdä vahvemmankin väriset/kontrastiset, sikäli kun ne "luonnossakin" sitä olivat. kaikkeen ei tarvita hdr-käsittelyä.

  VastaaPoista
 2. Juu, ei näy rantasipiä. Mutta tuskin se olisi riittävän kauan paikoillaan pysynytkään...

  Siis meinaatko voimakkaaman värikylläiset ja kontrastikaat HDR:t vai oikein valotettu peruskuva?

  Katsoin oikein valotetut peruskuvat äsken ja kyllä nekin olisi tosiaan toimineet ihan hyvin sellaisenaan, tai lievällä peruskäsittelyllä, ilman HDR:ää.

  Tosiaan ei kaikkeen tarvita HDR käsittelyä, olen vain jotenkin viehtynyt siihen, että koitan usein hämärä tai yökuvista sellaista vääntää. Tarvii joskus kokeilla ilman HDR:ää...

  VastaaPoista
 3. jape: meinaatko voimakkaaman värikylläiset ja kontrastikaat HDR:t vai oikein valotettu peruskuva?

  hdr-käsittelyäsi ajattelin, mutta oikeastaan sama kummalla lailla sitä kontrastikkuutta lisää, alivalottamalla peruskuvaa (/koko sarjaa) vai vasta hdr-käsittelyssä. ehkä kuvaushetkikään siis ei ollut optimaalinen; liian valoisaa iltakuvaksi mutta liian pimeää päiväkuvaksi.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!