21.8.2009

Kottaraiset

Olin vajaa kaksi viikkoa sitten tutustumassa erääseen minulle uuteen, lähellä asuinpaikkakuntaani olevaan, lintutorniin. Tai ainakin oli tarkoitus tutustua tuohon tornin...
...jos olisin sen löytänyt. Ei löytynyt, kun ei ollut mitään kunnon polkua eikä karttaa. Tienposkesta oli vain viitta "lintutorni" ja siinä kaikki. Minulla on kyllä "Suomen lintutornit" -kirja, jossa on kuvattu reitti tuonne tornille, mutta en niillä ohjella sitä onnistunut löytämään. Tieltä piti olla matkaa vain 300 m... minä menin kyllä pitemmällekin, kun haravoin missä se voisi olla. Maasto oli aika vaikeakulkuista, kymmeniä tuulen kaatamia puita juurakkoineen. Löysin kyllä tulvaniityn reunan, mutta sitten piti palata takaisin autolle hakemaan kumisaappaita, oli menaaan sen verran märkää ja upottavaa suomaista maastoa. No ei ne saappaatkaan auttanut. V-käyrä vain kohosi ja samoin hiki päähän.

Paluumatkalla ajelin moottoritien sijan erästä vanhempaa tietä pitkin ja siinä sitten huomasin "lohdutuspalkinnon": Muutama sata kottaraista oli kokoontunut sähkölangoille tienvarteen. Ei muuta kuin auto parkkiin ja kuvaamaan. Alla muutamia kuvia tuosta sessiosta.

Noita kottaraisia oli siis useammalla "tolppa välillä", tuo ylimmän kuvan väli ei ollut ainoa :)
Olen aiemminkin tänä vuonna onnistunut kuvaamaan kottaraisen. Sitä koskeva postaus on
täällä.

2 kommenttia:

 1. juuri näin kottaraiset tuppaavat netistä löytyvien kuvien mukaan lepuuttamaan "langoilla". ilmeisesti ovat yhdyskuntalintuja, ainakin muuttoaikaan. taisin nähdä itsekin kottaraisia isona parvena lennossa pari viikkoa sitten. katsotaan jos ehtisin joskus postata kuvan, nyt vain on niin paljon materiaalia ettei ehdi edes käsitellä.

  toiseksi ylin kuva on mielestäni paras; linnuilla on hyviä asentoja paikkaa hakiessa/vaihtaessa. ovat siinä oikein edukseen.

  VastaaPoista
 2. tikka: "juuri näin kottaraiset tuppaavat netistä löytyvien kuvien mukaan lepuuttamaan "langoilla"."

  Siltä se vaikuttaa. Olen varmaan nähnyt samaisen ilmiön aiemminkin, ennen kuin tätä valokuvausta harrastin. En vain osannut sitä yhdistää kottaraisiin, no vastahan olen tänä vuonna oppinut kottaraisen tunnistamaan :)

  tikka: "ilmeisesti ovat yhdyskuntalintuja, ainakin muuttoaikaan."

  Näin tuntuisivat olevan. Varmaan muuttoaikeisiin liittyy tuo parveilu.

  tikka: "katsotaan jos ehtisin joskus postata kuvan, nyt vain on niin paljon materiaalia ettei ehdi edes käsitellä."

  Jään odottamaan mitä olet saanut aikaiseksi. Mielummin tosiaan enemmän matskua kuin niukemmin. Käsittelee sitten kun on sopivasti aikaa.

  tikka: "toiseksi ylin kuva on mielestäni paras; linnuilla on hyviä asentoja paikkaa hakiessa/vaihtaessa. ovat siinä oikein edukseen."

  Totta. Asennon/paikan vaihto/haku kuvia oli muutama lisääkin, mutta tämä oli ehkä paras niistä kuitenkin.

  Eniten tuli otettua kuvia yksittäisten tai muutaman linnun pikku"porukoiden" poseerauksista.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!