31.8.2009

Kasvitieteellisessä puutarhassa

Seuraavat kuvat on otettu heinäkuun puolessa välissä, kasvitieteellisessä puutarhassa Helsingin Kaisaniemessä. Päivä oli oikein kaunis ja ulkona puutarhassa, johon vapaa sisään pääsy, oli paljon nähtävää; kukat ja kasvit parhaimmillaan. Kävin myös tuossa alla kuvassa olevissa kasvihuoneissa (maksulliset), mutta niissä ei niin kovin paljoa nähtävää ollut mielestäni. Lisäksi joissakin huoneissa oli todella kuumat ja kosteat olosuhteet, ne eivät liene kameralla mitenkään otolliset, en niissä kauaa viihtynyt. Mutta kuten sanottu ulkona oli mm. paljon kauniita kukkia kuvattavaksi.


Seuraavassa on muutamia kukkia. En tiedä mitä lajia ovat, kun en tullut niiden lajikekorttia kuvaneeksi, mutta näitä kuvia minulla on paljon erilaisia. Oli oikein kauniita kukkia, mutta en nyt laita tähän kun muutaman malliksi. Ehkä sitten myöhemmin lisää...




Tämä seuraava kuva on otettu kasvihuoneiden sisältä. Kuvassa on parananjättilumme. Oli aikas muhkeita tosiaan nuo lehdet, arviolta 0,6 - 0,8 m halkaisijaltaan. Tuossa kyseisessä huonessa oli juuri "tappavan" hiostava ilmasto, joten en viipynyt siellä kuin hetken.


Kun tulin kasvihuoneista ulos, oli vastassani seuravissa kuvissa esiintyvä mustarastas, joka lauloi pitkään ja kauniisti, aina välillä vaihdellen hiukan paikkaansa.

 
 


PS. Niille blogiani seuraaville bloggaajille, jotka käyttävät Bloggeria, olisi seuraavanlainen vinkki, mikäli ette ole huomannut...
Eli Bloggeriin on tullut uusi blogieditori, joka sallii usemman kuvan lataamisen "kuvalaatikkoon" ja ne voi sieltä erikseen poimia bloggauksen aikana ja uutuutena on mm. se että nyt kuva tulee siihen kohtaan missä kursori kulloinkin on, eikä ylimmäksi blogieditorilaatikkoon, niin kuin aikaisemmin.  Lisäksi pysytyy, mikäli on tarpeen käyttää esim. kuvia jostain ulkoisesta lähteestä, niin kuvien pienentäminen onnistuu "lennosta" ilman että kuvaa tarvitsee ottaa ekaksi omalle koneelle ja pienentää siinä. Ainakin näin väitettiin olevan mahdollista. Lisätietoja (englanninkielellä) voi katsoa esim. täältä. Omainaisuus on pistettävä päälle bloggerin asetuksista, mutta vanhan editorin saa aina takaisin jos haluaa. Nyt kun ekan bloggauksen tuolla uudella tässä tein, niin ihan hyvältä vaikuttaa...

2 kommenttia:

  1. onpas kaisaniemen puutarhassa ollut majesteetillista, käyntisi aikaan kaikki ollut tiptop (viitaten siis etenkin ylimpään kuvaan). no, en ole siellä nyt ehtinyt käydäkään, viimeksi muistaakseni heinäkuun paikkeilla poikkesin.

    veikkaanpa kukkia pahemmin tuntematta, että kuvasit ainakin daalioita. niistä varmaan on erilaisia muunnoksia paljon, joten en edes yritä varmistaa asiaa jokaisen kohdalla.

    kasvihuoneessa olet kuvannut oletettavasti suosikkikohteeni, hirvittävän kokoiset lumpeenlehdet. en ole itse siellä koskaan kai käynytkään, mutta tuskin siellä mitään noita "lautasia" hienompaa voi olla! :)

    jos saa antaa vinkin niin käy ihmeessä joskus talvipuutarhankin kasvihuoneessa, se on vieläpä ilmainen (eikä kovin kuuma/kostea). yksi kaverini on pitänyt siellä jopa synttärikahvit, ystävällinen henkilökunta tarjosi keittimenkin lainaksi. :) täytyy kuitenkin mainita että tilaisuus oli ihan pienimuotoinen.

    vielä vikoista kuvista:
    mustarastas on ollut erityisen kauniina sinulle laulellessaan! taustat ja kaikki ovat myös hyviä ekassa ja vikassa - siis edessä on istumaoksaa terävänä ja tausta selvästi erillinen jne. harmi ettei keskimmäinen kuva ole ihan terävä, siinä kun linnulla on tuo harvinaisempi nokka auki -asento. oletan että olet itsekin mieltynyt linnun ilmeeseen kun sen postasit.

    VastaaPoista
  2. tikka: "onpas kaisaniemen puutarhassa ollut majesteetillista, käyntisi aikaan kaikki ollut tiptop"

    No kävin siis 16.7 eli parhaaseen turistiaikaan :)
    Olettaisin, että se puutarha oli "tiptop kunnossa" siksikin, että siellä juuri tuohon aikaan oletettavasti käy paljon porukkaa. Ja näkyihän siellä aika monta puutarhuria puuhailemassa joten kaipa se kädenjälki jossain näkyy :)

    tikka: "veikkaanpa kukkia pahemmin tuntematta, että kuvasit ainakin daalioita. niistä varmaan on erilaisia muunnoksia paljon, joten en edes yritä varmistaa asiaa jokaisen kohdalla."

    Varmaankin on paljon daalioita ja gerberoita. Erästäkin kukkapenkkiä järjestelmällisesti kuvatessani, tuli puutarhuri sanomaan, että siinä on 49 erilaista kukkaa. Suurin osa taisi olla variaatioita gerberoista ja daalioista, luulen. kauniita olivat. postaan varmaan myöhemmin lisää kukkakuvia, vaikka en tiedäkään mitä lajiketta ovat...

    tikka: "kasvihuoneessa olet kuvannut oletettavasti suosikkikohteeni, hirvittävän kokoiset lumpeenlehdet."

    No näitä parananjättilumpeita varten sinne kasvihuoneisiin menin. Ei siellä tosiaan juuri muuta kuvattavaa ollut, kävelin ne kaikki aika pikaisesti läpi.

    tikka: "jos saa antaa vinkin niin käy ihmeessä joskus talvipuutarhankin kasvihuoneessa"

    Juu, täytyy käydä jossain välissä ilman muuta.

    tikka: "harmi ettei keskimmäinen kuva ole ihan terävä, siinä kun linnulla on tuo harvinaisempi nokka auki -asento. oletan että olet itsekin mieltynyt linnun ilmeeseen kun sen postasit."

    Juu huomasin kuvaa käsitellessä, että tämä keskimmäinen kuva ei ole nyt terävä. Kun tulin kuitenkin käsitelleksi kuvan niin ajattelin postata sen kun siinä oli tuo nokka tosiaan auki kivasti. Tuosta keskimmäisen kuvan paikkeilta on enemmänkin kuvia, mutta ne on kaikki yhtä huonoja. Yritin vissiin siitä kuvata enemmän siksi kun kuvakulma oli hieman loivempi kun noissa muissa kuvissa. En tiedä minne tarkennus on mennyt, olisiko lehdet tai oksat häirinnyt jotenkin...?
    Toki myös ylemman ja alemman kuvan paikkeilta on paljon kuvia ja ne onnistui kaikki aika hyvin. Niissähän nuo linnun istumapuut on selkeämmät mänty ja kuusi. Kuva kulama vain on jyrkempi ja lähinnä kuvaan on tullut mustarastaan vatsapuoli.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!