15.8.2009

Neitoperhonen

Ohessa muutama perhoskuva vaihteeksi. Neitoperhonen käsittääkseni.




Olisi mielenkiintoista nähdä mitä saisi aikaiseksi, jos olisi käytettävissä kunnollinen, valovoimainen, kiinteäpolttovälinen makro-objektiivi. Nämä kuvat on kuvattu Tamron 18-250 mm "yleis"linssillä, maksimi zoomilla ja sitten rajattu kuvankäsittelyssä. Ei tuo pärjänne ollenkaan oikealle makro-objektiiville...

8 kommenttia:

  1. tämähän on todella kaunis postaus! :o miten onkin jäänyt välistä.. tai olen äkkiä selannut blogisi uusimmat läpi (useampaankin kertaan), mutta en ole ehtinyt pysähtyä tähän. sitä se teettää kun yrittää tehdä liikaa kaikkea kerralla. onneksi kohta on vkl. :p

    VastaaPoista
  2. "tämähän on todella kaunis postaus!"

    On ihan kivasti onnistunut. Silti olisi kiva saada selville millaista jälkeä siais oikealla, kiinteäpolttovälisellä makro-objektiivilla...

    "sitä se teettää kun yrittää tehdä liikaa kaikkea kerralla."

    Niin, sanos muuta ;)

    "onneksi kohta on vkl. :p"

    Aivan! Odotan malttamattomana jo lauantai aamua, jolloin pitäisi alkaa perinteinen, saunailtaan päättyvä, teemapäivämme, jolloin pääsen tapaamaan vihdoin vanhoja lapsuuden ja nuoruuden kavereitani (suurinta osaa)ekan ja tod.näk. ainoan kerran taas tänä vuonna. Toivottavasti tulee kivat ilmat ja mukava päivä. Oikein odotan mitä tämän vuoden järjestäjä on keksinyt. No lauantaina klo 09:00 tuolla entisellä kotipaikkaunnallani sen näkee sitten :)
    Siitä se lähtee :P

    Tarvii kuitenkin koittaa huomenna tehdä joku kuvapostaus, sunnuntaina ei varmaankaan pysty kykenemäään :D

    VastaaPoista
  3. ai teillä on miitti nyt! vanhat parrat jälleen yhdessä! :) toivon hyvää ohjelmaa, ravitsevaa ruoka/juomapuolta ja kuitenkin suht pikaista toipumista. tai teidän tapaamisfrekvenssillänne ehkä vähän pidempikin toipuminen sallitaan - niitä toipumispäiviäkään kun ei tule kuitenkaan montaa vuodessa.

    VastaaPoista
  4. p.s. jos haluat kokeilla suht halvalla makroilua, voisit kokeilla makrokonvertteria. niissäkin tosin konvertterin laadun tulisi olla vähintään linssin laatu - ja silti optiset ominaisuudet kärsivät (aivan kuten telekonvertterissa). näin äskettäin myynnissä myös sellaisen vehkeen (konvertterin), jolla linssin saa kiinnitettyä kameraan väärinpäin. näin pitäisi mistä tahansa linssistä syntyä makrolinssi! kuulostaa minusta aika uhkarohkealta, etenkin kun kameraa ei saa sammuttaa linssinvaihdon ajaksi (muuten tietyt kameralle tehtävät säädöt nollautuvat). en siis mitenkään suosittele, mutta mainitsin nyt vaan että sellaisiakin laitteita on.

    VastaaPoista
  5. "ai teillä on miitti nyt! vanhat parrat jälleen yhdessä! :)"

    Juu, on. :)
    Täytyisi koittaa sen veran skarpate että en "rentouta" itseäni liian nopeasti, niin kuin yleensä, ja anna näin liikaa tasoitusta muille peleihin ja taitolajeihin, joita päivän aikana on tarkoitus tehdä ja näin määritä tulevan vuoden "pelipaikka" jokaisele pelaajalle ts. joukkue. Voittanut valkkaa ekaksi ja viimeiseksi päivän peleissä jäänyt saa valita viimeiseksi, eli sinne jää se huonoin yleensä joka jo ennakoi sitä, että joutuu ensivuonna alastomaksi tarjoilijaksi (tai essu on sentään yllä) :)

    Olen usein ollut jo iltapäivällä hiukan heikossa hapessa, ja on joskus tarvinnut huilia välillä, mutta tarvii koittaa skarpata nyt ja nesteyttää vähemmän ainakin pelien aikaan...
    ...vaikka tärkeäähän se neseytyskin on, ettei saa mitään nestevajausta ja lämpöhalvausta tai jotain ;)

    "toivon hyvää ohjelmaa, ravitsevaa ruoka/juomapuolta ja kuitenkin suht pikaista toipumista."

    Juu minäkin toivon. Ja kyllä toipuminenkin saisi olla nopeaahko, kun maanataina on normipäivä, mutta jos vanhat merkit pitää paikkansa, on pahin krapula vasta maanantaina...

    "jos haluat kokeilla suht halvalla makroilua, voisit kokeilla makrokonvertteria."

    Ahaa, kiitos vinkistä. Täytyykin tutustua. Aidot makrot kuitenkin maksaa (aika moinen hinta haarukka nssäkin on kyllä) ja niissä täytyisi olla jotenkin varma että jos joskus selaisen ostaa tulisi sen objektiivin olla laadukas, ei niitä montaa voi ostaa (tai voihan vanhan sitten koittaa myydä, mutta silti). Lähilinssejä olen katsonut hiukan ja ne on aika edullisia. Tarvii katsoa näitä makrokonverttereita myös.

    "näin äskettäin myynnissä myös sellaisen vehkeen (konvertterin), jolla linssin saa kiinnitettyä kameraan väärinpäin. näin pitäisi mistä tahansa linssistä syntyä makrolinssi! kuulostaa minusta aika uhkarohkealta"

    Aika hurjalta kuullostaa, mutta olet nähnyt kyllä oikein. Muistelen tässä, että olen joskus aikaa sitten nähnyt jossain lehdessä kuvaamasi kaltaisen virityksen.

    "en siis mitenkään suosittele, mutta mainitsin nyt vaan että sellaisiakin laitteita on."

    Juu, kyllä näistä on hyvä olla selvillä, vaikka ei moista itse koskaan toteuttaisi...
    ...tai eihän sitä tiedä :D

    VastaaPoista
  6. jape: Täytyisi koittaa sen veran skarpate että en "rentouta" itseäni liian nopeasti, niin kuin yleensä, ja anna näin liikaa tasoitusta muille peleihin ja taitolajeihin, joita päivän aikana on tarkoitus tehdä (...)
    viimeiseksi päivän peleissä jäänyt saa valita viimeiseksi, eli sinne jää se huonoin yleensä joka jo ennakoi sitä, että joutuu ensivuonna alastomaksi tarjoilijaksi (tai essu on sentään yllä)


    juuri näin, muistelinkin että kohtalona saattaa muuten olla huki "alastomana kokkina" (a cock).. tai ainakin perse essusta vilkkuen. että ollaanpas skarppina sitten! :)

    Muistelen tässä, että olen joskus aikaa sitten nähnyt jossain lehdessä kuvaamasi kaltaisen virityksen.

    muistatko oliko lehdessä tietoa tuollaisten laitteiden turvallisuudesta? jos esim kamera menee jotenkin rikki moisesta, onko valmistajan takuu voimassa? vai vaatiikohan takuu ylipäätään aina käyttämään vain saman merkin oheislaitteita.

    VastaaPoista
  7. "juuri näin, muistelinkin että kohtalona saattaa muuten olla huki "alastomana kokkina" (a cock).. tai ainakin perse essusta vilkkuen. että ollaanpas skarppina sitten! :)"

    Juu vaara on olemassa ja kohtalo selvillä jos ottaa liian rennosti...
    Viime vuonna tuli kait käyttöön uusi essu, vanha oli jo kulahtanut ja hiuki...
    Nyt tarvii mennä maaten, tai ei tarvitse ollenkaan mitään "rentoutus juomaa" vaan silkka väsy voi tehdä samaan kesken kaiken :)

    "muistatko oliko lehdessä tietoa tuollaisten laitteiden turvallisuudesta? "

    Palaan tähän ja noihin lopun kysymyksiin myöhemmin. Tarvii koittaa muistella tai miettiä mistä lehdestä luin jotta voisi tarkistaa nuo aisait jotia kysyit (siis jos niitä oli käsitelty siinä)
    Mutta palaan näihin sitten tuonnempana vielä.

    Nyt tarvii mennä jo maaten, on 5 tunnin kuluttua jo herätys...

    VastaaPoista
  8. tikka: "muistatko oliko lehdessä tietoa tuollaisten laitteiden turvallisuudesta?"

    En muista oliko täsä mainintaa...koitan tässä vileä muistella missä näin juttua näistä itse väsätyistä makrovirityksistä ja jos muistan niin palaan sitten vielä tähän

    tikka: "jos esim kamera menee jotenkin rikki moisesta, onko valmistajan takuu voimassa?"

    No arvelen että ei ole jos itse käyttää kameraa ja tarvikkeita väärin, mutta mistäpä se valmistaja sen tietää miten olet niitä käyttänyt väärin jollet itse kerro? ;)

    "vai vaatiikohan takuu ylipäätään aina käyttämään vain saman merkin oheislaitteita."

    Ei kait vaadi. Kameroihin tehdän yhteensopivia varusteita, kuten objektiiveja, jotka on myös muiden vlmistamia kuin kameran valmistajan itsensä. Objektiivin valmistajlla on oma takuu ja kameralla oma. Lisäksi on usein myös kotivakuutus joka taas korvaa eri tyyppisiä onglelmia...kamera putosi "vahingossa" lattialle pöydältä jne...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!