17.8.2009

Helsinki Airshow

Oheinen kuvasarja on otettu Helsinki International Airshowsta, joka järjestettiin nyt lauantaina 15.8.2009 Helsinki - Malmin -lentokentällä. Samainen ohjelma oli myös sunnuntaina muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tulin kuvanneeksi noin 700 kuvaa, joten aineksia on ehkä toiseenkin postakseen aiheesta myöhemmin :)
Kuvat ei ole mitenkään erityisen erikoisia, eikä tarvitsekaan olla, mutta tämä on vain tällainen lyhyt kuva kertomus päivästä (osittain).



Jos ymmärsin oikein ei näissä kahdessa ekassa kuvassa ole kyse miehitetystä lentokoneesta vaan isohkosta lennokista...



Tuollaisella varjoliitimellä voisi olla vänkää mennä itsekin. Näitä varjoliitäjiä oli kaksi. Toisella oli "vain" pelkkä varjoliidin, tällä toisella kaverilla, joka on näissä kahdessa kuvassa yllä, oli lisäksi pieni moottori "repussaan".


Rajavartiolaitoksen helikopteri (joko Agusta Bell tai Super Puma, en tiedä kumpi) lähdössä hakemaan vettä "bambibucketiin" (tuo kassi joka roikkuu kopterin alla) sammutusnäytöstä varten.


Rajavartiolaitoksen Dornier Do 228 potkuriturbiinikone. Käytetään merirajan ja ympäristön valvontaan.


Sama kuin edellä, mutta alta päin kuvattuna :)



Edelleen rajavartiolaitoksen Super Puma tai Agusta Bell, nyt ilman "Bambibucketia".




Fouga Magister, maailman ensimmäinen palveluskäyttöön otettu suihkuharjoituskone.

Kuvia tuli tosiaan otettua paljon ja tässä ei ole esiteltynä läheskään kaikki koneet, mitä lentonäytöksessä oli. Esim. ilmavoimien Hawk taitolentoryhmä ja Hornet ei tullut nyt tähän postaukseen mukaan, mutta pistän ne sitten mahdollisesti seuraaviin aiheesta tekemiini postauksiin. Aineistoa on ainakin yhteen ellei kahteen lisäpostaukseen.

Menin tuonne tapahtumaan jo aika aamusta. Klo 10 olin Helsingin Messukeskuksella, jonne jätin auton ja siitä menin bussilla Malmille. Bussi oli juuri sopivasti klo 11 aikoihin Malmilla, kun ohjelma alkoi. Ilta ohjelmana olisi ollut Leningrad Cowboys ja Puna-armeijan Ilmavoimien kuoron konsertti, mutta en jaksanut jäädä sitä kuuntelemaan. Lähdin klo 17:30, eli Hornetin esiintymisen jälkeen pois. Tosin paluubussiin Messukeskukselle oli aikamoinen jono ja reilu tunti menikin sitä odotellessa. Kun sää oli kuitenkin hyvä, ajattelin vielä käydä Espoon Laajalahden lintutorneilla katsomassa, olisiko BirdLife:n sivuille ilmoitettu tuore havainto, minulle harvinaisesta, jalohaikarasta vielä siellä. Ei ollut, vaikka kävin kummallakin tornilla. Tosin eipä kameraobjektiivilla välttämättä kovin kauas näekään. Saattoihan se jalohaikara olla piilossa jossain etäämpänä ruovikossa. Sen sijaan Laajalahdessa oli kyyttösonnit lehmineen karussa rantaniityltä ja poliisit koitti niitä paimentaa rannan lenkkipolulta takaisin laitumelle :)

2 kommenttia:

  1. Pidän oikein paljon Fougan kuvista, minusta onnistuneet hyvin.

    VastaaPoista
  2. Juu, Fougan kuvat onnistuivat aika hyvin. Nopeampaa kohdetta kuvattaessa huomasi hyvin, että maksimi zoomi ei ole aina paras; kuva kulma muuttuu niin kapeaksi että nopean kohteen perässä ei tahdo pysyä. Siksipä kuvasin mm. nämä Fougat pienemmällä zoomilla ja sitten kroppasin. Pystyi jatkuvatoimisella tarkennuksella paremmin kohteen mukana kun ei pitänyt zoomia ihan maksimissaan. Toisin kun luulisi, pärjäsi tuolla 18-250 mm yleiszoomiobjektiivilla ihan hyvin, varsinkin nopeissa kohteissa noin 150 mm oli ihan käypä polttoväli. Hitaasti eteneviin kohteisiin tuli sitten käytettyä pitempääkin zoomia.

    Nuo muut kuvat tässä postauksessa on peruskauraa, Fougasta olisi ollut jokunen kuva enemmänkin, mutta rajoitin sitten kuvamäärää kun tähän postaukseen tuli jo 12 kuvaa.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!