4.8.2009

Vanhankaupunginkoski






Jatketaan nyt sitten "samaan syssyyn" toisella postauksella tämän päivän nimiin. Nämä kuvat on otettu Helsingissä, Vanhankaupunginlahteen laskevan Vantaanjoen suulta, eli ns. vanhankaupunginkoskelta. Kuvien otossa on käytetty ND400 harmaasuodinta, jolla saatiin päiväsaikaan pitkät valotusajat mahdolliseksi ja näin ns. veden "pehmentyminen" aikaan. Näissä kuvissa valotusajat olivat tyypillisesti 2,5 - 5 sekuntia.

8 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin :)

    Hienoja kuvia saanut aikaiseksi, homma toimii siis edelleen! =)

    VastaaPoista
  2. heh heh, pitää aloittaa valituksella ettet vallan ylpisty.. keskimmäisen kuvan horisontti on jäänyt suoristamatta! muutenhan näissä ei ole mitään valittamista, piirun verran parempia ovat kuin omani samasta aiheesta. :)

    tässä nyt näkee hyvin harmaasuotimen tehon. melkein tekisi mieli alkaa itsekin varustautua tällaisten efektikuvien ottamista varten. vesi on kuvissasi parhaimmillaan maitomaisen pehmeää ja ikään kuin höyryävää. eli onnistunut kuvaus!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Mou Rire! :)

    Juu, homma toimii ainakin joten kuten... :D

    Tarvii katsoa jos tässä vielä kehittyisi hiukan.

    VastaaPoista
  4. tikka: "keskimmäisen kuvan horisontti on jäänyt suoristamatta!"

    No kappas, niin onkin :)
    Suoraan sanottuna en muistanut koko asiaa huomioida kun kuvia valmistelin... :(

    tikka: "melkein tekisi mieli alkaa itsekin varustautua tällaisten efektikuvien ottamista varten"

    harmaasuotimia on montaa eri "tehoista", mutta ei ne aivan mahdottomia maksa. Ainoastaan jos suodinkierre on kovin eksoottinen koko niin sitten voi makaa, tai pitää hommata sovitin. Harmaasuotimet maksaa 20 eurosta ylöspäin riippuen halutusta "harmaudesta" eli montako aukkoa se pimentää objektiivlle tulevaa valoa ja sitten siitä mikä on suodinkierre.

    tikka: "vesi on kuvissasi parhaimmillaan maitomaisen pehmeää ja ikään kuin höyryävää. eli onnistunut kuvaus!"

    Kiitos vaan :)
    Juu ihan kivasti virtaus pehmeni... :D

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa takaisin.

    Vai samalta paikalta, olitteko samaan aikaan? Minimiitti?


    Itsekin omistan ND4 suotimen, hommasin aikoinani keskipäivän aurinkoa varten, mutta käyttämättä on jäänyt. Tuohon vesikuvaukseen se on auttamatta liian valoisa.

    Mutta nuo kyllä toimivat hyvin, ihan tyylikäs efekti.

    Naapurin tytär sai rippilahjaksi Sonyn Alfa 200 kameran, pitäisi käydä joskus hiukan neuvomassa, mitä mikäkin vaikuttaa.

    Oliko A200 ja A300 sama kenno?
    10mpx?

    VastaaPoista
  6. JP: "Tervetuloa takaisin."

    Kiitos JP! :)

    JP: "Vai samalta paikalta, olitteko samaan aikaan? Minimiitti?"

    Juu, pieni minimiitti oli ja samaan aikaan oltiin. Kävin hakemassa hiukan virikkeitä kun nämä omat nurkat on ainakin toistaiseksi jo riittävästi kauluttu.
    Alunperin piti muuten tänä viikonlopuna käydä siinä sinun nurkillasi, JP, mutta se nyt jäi sitten. Ei taida tänä vuonna eneään ehtiä, ainakaan toteuttaa sitä suunnitelmaa joka minulla oli...

    JP: "Itsekin omistan ND4 suotimen, hommasin aikoinani keskipäivän aurinkoa varten, mutta käyttämättä on jäänyt. Tuohon vesikuvaukseen se on auttamatta liian valoisa."

    Vesikuvaus kirkaassa päivänvalossa tosiaan vaatii himmeämmän harmaasuotimen, mutta hieman hämrämmässä iltavalossa ND4 voi toinia, mtta parhaiten se toimneen juuri keskipäivän auringon himmentämiseen muussa kuvaustilanteessa.
    ND400 suotimelle ei juuri muuta käyttöä ole kuin "vedenpehmentäminen" päivänvalossa, en ainkaan muuta käyttöä aole keksinyt.
    Käsittääksnei harmaasuotimia on muitakin, kuin aka yleiset ND2, 4, 8 ja 400. Olen kuullut että olisi ND16, 32 ja 64, mutta en ole niitä missään nähnyt kaupan...

    JP: "Oliko A200 ja A300 sama kenno?
    10mpx?"

    On, 10.2 Mpix CCD-kenno. A200 ja A300 on muuten ominaisuuksiltaan samat, mutta A300:ssa on kääntyvä (ylös ja alas, ei sivulle) näyttö ja Live View. Muuten ominaisuudet A200 ja A300 kameroissa on käsittääkseni samat.

    VastaaPoista
  7. jape: ND400 suotimelle ei juuri muuta käyttöä ole kuin "vedenpehmentäminen" päivänvalossa, en ainkaan muuta käyttöä aole keksinyt.

    entäs se haamukuvien luominen päivällä? siis itsestä tai muusta liikkuvasta kohteesta. ei tarvitsisi odottaa pimeää ja ottaa sitten kohinaisia kuvia. esim tanssikuvia olisi mielestäni upea ottaa tuolla tekniikalla.

    VastaaPoista
  8. tikka: "entäs se haamukuvien luominen päivällä? siis itsestä tai muusta liikkuvasta kohteesta."

    Juu, totta, olet oikeassa.
    Esim. nämä kuvat on otettu päivällä tuolla ND400 suotimella.

    tikka: "esim tanssikuvia olisi mielestäni upea ottaa tuolla tekniikalla."

    Totta, hyvä idea!

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!