2.9.2009

Harmaalokki

Jaaha, olisikohan sopiva aika aloittaa lokkipostaukset? :)

No, eiköhän tämä sopine tähän väliin tällaisena "välipostauksena". Kuvasin oheisen harmaalokin heinäkuun puolivälissä Suomenlinnan eteläisimmän saaren (en muista nimeä) eteläkärjen merituulissa leijailemassa. Lokkie ei juurikaan joutunut siipiän räpyttämään, kun merituuli kannatteli sitä ja toi nostettä, jonka varassa se pystyi leijailemaan "loputtomiin". Osaisipa lentää... :D

6 kommenttia:

 1. et ole selvästikään mikään aloittelija enää.. voi, muistan omat alkuaikojen lokkiyritelmäni! ei niissä ollut kuin kova yritys. :D

  kelpo lokki!

  VastaaPoista
 2. tikka: "et ole selvästikään mikään aloittelija enää.."

  No voin sanoa, että otin kyllä monta kuvaa tuostakin (ja muista lokeista) kun se leijali sellaista soikiorataa edestakas tehden ohimarssin editseni aina aika ajoin. :)

  Jäin niitä jotenkin "huumaantuneena" kuvailemaan ja kuvia tuli aika paljon. Niitä oli kiva seurailla.
  Lokkeja on muutenkin kiva kuvata kun niillä on hauskoja asentoja ja ilmeita usein. Ei kaikilla lokeilla mutta joillakin. Niitä on kiva ikuistaa :)

  VastaaPoista
 3. kuvaamasi paikka on kyllä jännä juuri lokkien kannalta; yhtäkkiä siellä saattaa alkaa tuntua että joku tuijottaa - ja kun kääntää päätään näkee takanaan pään korkeidella ilmassa paikallaan jököttävän lokin! :) lokki on kuitenkin merestä kymmenien (arvio) metrien korkeudella, juuri jyrkänteen reunan ulkopuolella. kävitkö muuten siellä alhaalla kallioilla? sinne menee ne jyrkät rappusetkin suunnilleen tykkien välistä. todella hauska ja erikoinen paikka tuo saariryhmä kaikkinensa.

  VastaaPoista
 4. Aivan, lokit käyttäytyivät juuri kuvaamallasi tavalla ja välillä ne nousi sielät jyrkänteen "alta" samalle tasolle kanssani. Ja toisinaan juuri niin, että kun katselin saaren kesikosiin päin niin välillä oli tunne että joku oli takana :)

  huomasin kyllä raput sinne jyrkänteen alemmalla tasolal oelvaille kallioille, mutta en tällä kertaa käynyt siellä. Siellä oli lämpimästä ilmasta johtuen (ilmeisesti) aika paljon porukkaa, joten en lähtenyt könyämään sinenn sekaan. Tarvii mnnä toiste sitten :)

  On tosiaan kiinnostava kokonaisuus nuo Suomenlinnan saaret. Paljon jäi vielä näkemättä...

  VastaaPoista
 5. Hieno osuma, itse en yrityksistä huolimatta ole osunut lentävään lintuu.
  Koska kuvaajassa ei voi olla vikaa, täytyy syyn olla Olyn tarkennuksen hitaudessa ;)

  VastaaPoista
 6. JP: "Hieno osuma, itse en yrityksistä huolimatta ole osunut lentävään lintuu."

  Kiitos JP :)

  Ei minullakaan kaikki onnistu vaan tämäkin kuva on valikoitunut kymmenien, ellei satojen enemmän tai vähemmän epäonnistuneiden lentävistä linuista, lähinnä siis lokeista, otetuista kuvista.

  Oletko kokeillut jatkuvaa tarkennusta? Itse aikoinani otin jatkuvasti "vahingossa" kertatarkennuksella ja silloinhan ei terävää tule, jos ei laukaise heti vaan lintu ehtii liidellä.

  JP: "Koska kuvaajassa ei voi olla vikaa,"

  Totta, teknikkaa ja sen toimivuutta minäkin syytän kun ei kuvat onnistu :D

  JP: "täytyy syyn olla Olyn tarkennuksen hitaudessa ;)"

  No se on tuon Sonyni murheenkryyni myös, heikko ja hidas AF. Toinen ongelma on kenno...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!