13.10.2008

Talitintti
Ohessa muutama kuva talitinteistä, joita näin viime viikonlopun mökkireissulla. Kuvat ovat valitettavan epäteräviä. Epäterävyyden huomaa varsinkin kun katsoo kuvia isona. En näihin kuviin kauhean tyytyväinen ole, mutta postataan, kun ei ole noita lintuja kovin paljoa vielä kameran etsimeni eteen eksynyt :)
Kuvat on kuvattu vapaalla kädellä ja pisimmällä polttovälillä (250 mm)... vielä on opettelua tuon kameran+objektiivin pitämisessä vakaana vapaalta kädeltä kuvattaessa pitkillä polttoväleillä...
No pikku hiljaa varmaan oppii.

2 kommenttia:

 1. no niin, alkaa löytyä niitä tinttejä (alimmalla kaunis selkä). odotan mielenkiinnolla lintulauta-aikaa ja etenkin mitä saat siitä aikaiseksi. oliko ylimmän kuvan tintti oikeasti noin pystysuoralla pinnalla kuin miltä kuvassa näyttää?

  VastaaPoista
 2. no niin, alkaa löytyä niitä tinttejä (alimmalla kaunis selkä).

  No juu, nyt näitä on alkanut näkyä, mutta ne "parhaimmat" otospaikat meni sivusuun, kun nämä on kuitenkin aika vikkeliä nämä tintitkin :) Muutama olisi ollut kohtuu etäisydellä, mutta viipyivät vain niin lyhyen ajan, että ei ehtinyt kuvaa ottaa.
  Näitä on näemmä tässä kotinkin pihapiirissä jonkin verran...useita näkyi kerrostalojen keskelle muodostuvalla piha-alueella, jossa on jonkin verran puita ja pensaita, kun kävin lehtiä viemässä kierräykseen...

  odotan mielenkiinnolla lintulauta-aikaa ja etenkin mitä saat siitä aikaiseksi.

  No tätä odotan itsekin.
  En tiedä arvaisiko virittää oman lintulaudan tuohon parvekkeelle... en tiedä onko kuinka sallittua ja josko naapurit hermostuisivat. No pääseehän noita kuvamaan tuolla mökillä sitten, toivottavasti.

  oliko ylimmän kuvan tintti oikeasti noin pystysuoralla pinnalla kuin miltä kuvassa näyttää?

  Oli. Se oli pysytysuoralla peltiseinällä, tai tuo on oikeastaan kippiovi, joka on kiinni. Tintti pitää kiinni oven yläreunan rakosesta. Tuo peltihökötys on jonkinlainen autotallin tapainen, mutta toimii nyt mökin varastona.

  Otin ehkä näihin kuviin turhan tiukan rajuksen. Väljempi rajaus olisi kenties toiminut hiukan paremmin näissä kuvissa. No täytyy ehkä kokeilla seuraavissa tinttikuvissa, kun muutama nippanappa julkaisukelpoinen kuva näistä tinteistä saattaa olla vielä olemassa...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!