6.10.2008

Lintuhavainto...
... :) Okei, ei ensimmäinen lintuhavaintoni, mutta merkittävä ja virkistävä poikkeus tavanomaisiin lokkeihin, variksiin ja naakkoihin, joita tyypillisesti saan kamerani tähtäimeen.

Tänään kannatti olla myöhempään töissä. Nimittäin kun tulin sitten tuossa alkuillasta töistä pois, oli oheinen sinitiainen aivan kotipihani parkkiruudun edessä olevassa pusikossa. Ensin en arvannut astua edes autosta ulos, vaan koitin kuvata tuulilasin läpi, jotta en pelästyttäisi lintua pois, mutta eihän siitä kuvauksesta auton sisältä käsin tullut mitään...aurinkolippaa jne. edessä.
Astuin siis autosta ulos ja onneksi ei sinitintti lähtenyt karkuun, mutta nyt ongelmaksi tuli hämärähkö valaistus ja sen myötä hidas tarkennus... objektiivi sahasi eestaas eikä meinannut tarkentaa millään. Ja sitten kun sain tarkennettua, niin johan tintti hyppäsi toiselle oksalle. Oli muutenkin vikkelä liikkeinen... Lisäksi oli harmillisen tiheä vielä tuon pensaan/pusikon lehdistö...

Kuvat eivät ole kovinkaan teräviä, mutta postaan ne kuitenkin, kun nämä linnut ovat minulle harvinaista herkkua... Ehkä sitten toisella kerralla, kenties hieman valoisammalla säällä saa terävempiä otoksia. Ja ei haittaisi, jos tintti olisi hieman avoimemmassa tilassa tiheän pusikon sijaan...

2 kommenttia:

  1. tätä postausta jo mesessä kommentoinkin, mutta tosiaan mukava pullukka tuo sinitintti. seuraavaksi vaan houkuttelet sen maahan tai ainakin alemmas puussa (kauniimpi tausta) niin kuvista tulee isompia ja siten terävämpiä.

    VastaaPoista
  2. Joo, no ei tintti ollut kauhean korkealla, kun ei noi puskat ole kun vajaat 3 m korkeat kai, mutta en päässyt kovin lähelle kuitenkaan, kun oli autoja edessä, joten jouduin zoomia käyttämään aika reilusti, jolloin tuli sitten tämä riski epäterävyyteen kun objektiivi heilui herkemmin...

    Mutta täytyy katsoa josko saisi paremmissa olosuhteissa, vaikka sitten ihan houkuttelemalla sinitintin paremmin esiin kuvattavaksi :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!