2.10.2008

Ei tarpeeksi liukusävyjä

Olin ajatellut oheisille kuville toisen käyttötarkoituksen ja ajan, sekä bloginkirjauksen nimi samoin kun kuvien nimet piti olla jotain muuta, kun näitä kuvia olin säästänyt juhlakuviksi. Nämä oli tarkoitus postata, kun 100s kuva tähän blogiin olisi tullut postatuksi. No nyt ei ihan vielä ole 100s kuva kyseessä, mutta nämä sopii teemaan "ei tarpeeksi liukusävyjä". Kuvia ei ole terävöitetty. Kuvista on hävitetty oleellista mustaa kuvainformaatiota rajaamalla kuvaa. Lisäksi kuvaa on pienennetty tähän blogiin sopivaksi ja pakattu JPG:ksi, eli poistettu oleellista dataa kuvasta.


A = Apina
A:n keskellä pällistelee apina itse, eli kuvaaja.
(47655 yksilöllistä väriä kuvassa, PSP:n mukaan)


Area 51
"vanhoina hyvinä 256-col-gif-dither-aikoina"
(vain 33363 yksilöllistä väriä kuvassa, PSP:n mukaan)


Zorro
"Selvää pikseliditheröintiä valkoisella värillä
."
(42028 yksilöllistä väriä kuvassa, PSP:n mukaan)

Delete
Kuvaajan poisto areenalta.
(40772 yksilöllistä väriä kuvassa, PSP:n mukaan)


PS. Edellä olevissa kuvissa on kyseessä sitten valokuvat, eikä kuvamanipulaatiot tai piirustusohjelma leikit.

7 kommenttia:

 1. aivan kuin tämän entryn teksteistä olisi aistittavissa tiettyä katkeruutta ja jopa marttyrismiä.. hienoja kuvia joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 2. aivan kuin tämän entryn teksteistä olisi aistittavissa tiettyä katkeruutta ja jopa marttyrismiä..

  Niin, onhan se mahdollista varmaan, kun tietäisi mitä kukin katkeruudeksi (ihana sana) lukee. Sen sijaan marttyyriudesta..sitä en sanoisi. Mikä marttyyri olisin...?
  Ihmiset aistii, kokee ja tuntee asioita eri lailla. Minä ole kuitenkin suht'kot suoraviivainen että en osaa näin hienoja asioita kovin syvällisesti pohtia.

  VastaaPoista
 3. Mistä nuo kuviin sopimattomat tekstit, jotka kuulostavat erehtymättömästi minun teksteistäni reväistyiltä (out-of-context) muuten johtuvat, jos eivät katkeruudesta ja marttyrismin tavoittelusta?

  Siis sano ihan suoraan - LOUKKAANNUITKO KOMMMENTEISTANI?

  Jos voimme käsitellä tämän asian rehellisesti ja avoimesti, ehkä se ei vaivaa ketään sen jälkeen. Ja tämän tapauksen jälkeen on varmaankin turha odottaa ainakaan meikäläiseltä rehellistä kommentaatiota.

  Olisikin mukava, jos pistäisit jonkinlaisen disclaimerin tai vastaavan etiketin johonkin, jota jokaisen on noudatettava, jos ei halua ivallista entryä omista, vilpittömistä kommenteistaan tehtävän.

  "Tähän blogiin saa kommentoida vain, jos on 100% samaa mieltä Japen kanssa kuvista, ja myöskin vain, jos rakastaa jokaista kuvaa niiden jokaikistä pikseliä myöten niin paljon että menisi naimisiin joka pikselin kanssa erikseen, jos se olisi elävä olento, välittämättä olennon sukupuolesta"

  Tuo poistaisi monta virhetulkintaa..

  - Vortac

  VastaaPoista
 4. Olin ajatellut oheisille kuville toisen käyttötarkoituksen ja ajan, sekä bloginkirjauksen nimi samoin kun kuvien nimet piti olla jotain muuta,

  Muutitko siis kuvien käyttötarkoitusta ja pitkäjänteistä suunnitelmaasi minun kommenttieni vuoksi?

  Annatko todella jollain typerällä hepulla jossain netissä olla niin paljon valtaa tunteisiisi ja elämääsi, suunnitelmiisi ja päätöksiisi?

  Olen tyrmistynyt.

  - Vortac

  VastaaPoista
 5. Ihan .. mielenkiintoisia kuvia, joskin ehkä vähän tylsiä. Se, mikä kuvista tekee mielenkiintoisen, että väkisinkin katsoja alkaa miettimään kuvien tekotapaa. Heilutitko taskulamppua/sädetikkuja tms.? Yhdistelitkö eri kuvia? Rakensitko monimutkaisia laitteita, jotka heiluttelivat valolyhtyjä tietyllä tavalla, niin että sait monta eri heilautusta samaan kuvaan?

  Pidin tosin enemmän niistä ampiaiskuvista, ne ovat inspiroivia.

  - Vortac

  VastaaPoista
 6. Puhuit jotain että mun pitäisi toimittaa sulle parempi kuva. No, en pysty siihen mutta käykö että toimitan sen sijaan HUONOMMAN kuvan?

  Osoituksena lähinnä siitä että miksi ylipäätään kysyin koko asiaa - siis tällaista jälkeä mun kamerani surkea zoomi aiheuttaa - ajattelin että jos sun kamerasi aiheuttaa tuollaista erilaista, se on selvästi parempaa, mutta myös outo efekti vaivaa kuvaa.

  http://www.aijaa.com/v.php?i=2842100.jpg

  Kuva on muuten täysin rajaamaton, efektitön, ja käsittelemätön. Suoraan kamerasta kovalevyn kautta aijaaheeseen.

  Ollos hyvä, grand exalted master! Your wish is granted - it is done.

  - Vortac

  VastaaPoista
 7. Eikä tietenkään mitään vastauksia kysymyksiini tai edes osoitusta siitä että viestini on luettu ja ymmärretty, etenkin se kohta jossa kerron etten tosiaan tarkoittanut loukata tai aiheuttaa mitään pahaa.

  No, voit vapaasti pitää nasevan ja ylpeän, loukatun uhrin marttyyriasenteesi tai sitten voit selvittää tämän asian kanssani ihan rehellisesti, aidosti ja suoraan niinkuin yleensä oinailla on tapana.

  Valinta on sinun..

  - Vortac

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!