9.10.2008

HDR kokeilua
Ohessa hieman HDR (High Dynamic Range) kuvien kokeilua. Olin jo aiemmin tehnyt muutamia kokeita, mutta tulokset eivät olleet mitä odotin. Ajattelin tehneeni kuvien luontiprosessissa jonkin virheen ja näin olikin. Mutta oikeastaan ainoa "virhe" oli, että olin saanut tulokseksi HDR "raakakuvan", joka ei siis näyttänyt miltään erikoiselta. Syynä on nykyisen monitorien (LDR, Low Dynamic Range) kykenemättömyys näyttää koko HDR kuvan sävyskaalaa. Se mikä minulta aiemmin jäi siis tekemättä, oli ns. "tone mapping", jossa kuvan sävyskaala sovitetaan monitorille (ja tulostukseen) soveliaampaan muotoon. Ohessa muutamia iltakuvia rakennelmista, joita olen tänne blogiin jo aiemmin postannut, esimerkeiksi HDR-kuvista. Alimmasta kuvasta on oikeasta yläkulmasta koitettu fixata pois itseäni häirinnyt, HDR-prosessissa selvästi esiin tullut, kuvan ulkopuolella olevan lampun valon aiheuttama halo.

Itse pidän näistä HDR-kuvista. Kuvista tulee sarjakuvamaisia / maaluksenomaisia, mutta ei se ole ollenkaan huono asia, mielestäni. Toimii joissain tilanteissa hyvin. Kukin yllä ollevista kuvista on koostettu 3 - 4 erilailla valotetusta kuvasta.

2 kommenttia:

  1. no nyt alkaa näkyä jo enemmän kaikkea yksityiskohtaa kuten puskaa ja sivurakennusta. näyttääkin siltä että sika petraa juoksuaan - uusimmassa (lauantain) postauksessa on jo maalauksellinen tunnelma, tämän postauksen matsku alkosoittoa sille. :)

    VastaaPoista
  2. näyttääkin siltä että sika petraa juoksuaan

    Näinhän se saattaa olla. :)
    Siat on aika viisaita, loppupelissä... :) Ne oppii kun niille opettaa, tai jos saa ne pitkäjänteisesti ja itsenäisesti treenaaman jotain asiaa :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!