14.10.2008

Kuja jatkoa...


Ohessa vielä yksi HDR kokeilukuva. Kuva on muuten samaa sarjaa, kuin edellisen "Kuja" postauksen kuvat, mutta tässä kuvassa kameraa on hiukan käännetty vasemmalle, jolloin tulee enemmän linnan seinää kuva-alaan. Tilasin "HDR kokeilua" postauksen linnasta ja "Kuja" postauksen "tone mapped" kuvasta 20 x 30 cm suurenokset. Mielenkiintoista nähdä miltä ne näyttävät paperikuvana. Jos näyttävät hyviltä, niin laitan kuvat kehyksiiin ja seinälle värittämään muuten askeettista ja varsin väritöntä sisustustani. :)

4 kommenttia:

 1. tilasitko muuten kuvasi kiiltävinä vai mattoina (vissiin siis valokuvina kuitenkin)? itse suosittelisin mattaa, vaikka se nyt tässä vaiheessa myöhäistä onkin. :)

  tämänkertaisessa kuvassa on omat puolensa, mutta tykkään silti enemmän niistä aiemmista "kuja"-kuvista. niissä on tehty kuvauskohteen suhteen selkeä päätös (punainen seinä) kun taas tässä kuvassa näkyy yhtä paljon punaista seinää, sinistä katua, vihreää nurmikkoa, keltaista seinää.. toisaalta juuri se tekee kuvasta omalla laillaan mielenkiintoisen, mutta yksinkertaisempi on enemmän minun makuuni.

  VastaaPoista
 2. tilasitko muuten kuvasi kiiltävinä vai mattoina (vissiin siis valokuvina kuitenkin)? itse suosittelisin mattaa, vaikka se nyt tässä vaiheessa myöhäistä onkin. :)

  No matta valokuvina tilasin... :)
  ...ja kuvat on jo tässä käsissäni. :)

  Ihan hyvin onnistuneilta vaikuttaa, mutta täytyy katsoa päivänvalolla tarkemmin, jotta värit näkyy "oikeammin", kämpän valaistus kun on enempi tuollaista loisteputkipohjaista tällä hetkellä.

  mutta tykkään silti enemmän niistä aiemmista "kuja"-kuvista.

  Kyllä ne aiemmat "kuja" kuvat on parempia minunkin mielestä, kun ne on tiiviimpiä. Mutta ei tämäkään aivan kelvoton mielestäni ole, mutta ei aivan yhtä hyvä kuin edelliset aiheen postaukset.

  VastaaPoista
 3. Mitä softaa käytät HDR-kuviisi?

  En ole saanut aikaiseksi kokeilla, vaikka mielessä onkin ollut jo jonkun aikaa...


  DC-forumilla ovat (samoin kuin minä katseltuani joitain kuvia)sitä mieltä, että paras HDR on sellainen, josta työstöä HDR:ksi ei huomaa.
  Siksi minustakin alemmat on parempia.
  Linnakuva taas menee yli, mutta hyvänlaisesti yli, valot tekevät siihen kivan efektin.

  VastaaPoista
 4. Mitä softaa käytät HDR-kuviisi?

  No aluksi kokeilin Corelin PSP Photo X2 ohjelman HDR merge toimintoa, mutta siinä ei ollut "tone mapping" ominaisuutta, jotta HDR kuvista olisi saanut selvää tavallisella monitorilla. En ainakaan PSP Photo X2:sta ko. ominaisuutta löytänyt...

  Sitten löysin ohjelman nimeltä Photomatix, joka on pieni ja näppärä ja tarkoitettu nimenomaan HDR kuvien luontiin.

  että paras HDR on sellainen, josta työstöä HDR:ksi ei huomaa.

  Näin se varmaankin on. Toisaalta, riippuen kuvien käyttötarkoituksesta, saa HDR:llä aikana myös mukavia efektejä.

  Siksi minustakin alemmat on parempia.

  Samaa mieltä olen minäkin.

  Linnakuva taas menee yli, mutta hyvänlaisesti yli, valot tekevät siihen kivan efektin.

  Samaa mieltä myös tästä :)
  Tuo HDR on tehty Photomatixin asennuksen jälkeisillä defaulteilla, jotka eivät kutyen virheellisesti luulin eivä perustuneet Photomatixin analyysiin kuvasta vaan olivat vain "vivut" tuossa asennossa missä ne olivat ja annoin niiden vain olla. Jälkeenpäin, oli HDR efekti vipu liian "voimakkaalla" samoin värisaturaatio vipu. Mutta toisaalta tykkään kyllä kuvasta vaikka siitä hiukan "täyteläinen " ja kylläinen tulikin :)

  Teettämäni 20 x 30 cm valokuva suurennos on aika hieno, samoin "kujan" "tone mapped" versio.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!