31.10.2008

Muutama kesäinen lokki
Ulkona on edelleen sateinen sää, joten ajattelin tähän kuun loppuun postata hiukan jotain kesäisempää, vaikka tosiaan kuva-arkisto ei vielä kovin laaja ole.

Nämä kuvat on otettu kesällä heinäkuun puolenvälin tienoolla. Olin tämän nykyisen kamerani ostanut, ja oikeastaan tämän hiukan "vakavamman" valokuvausharrastuksen aloittanut, vasta alle 2 viikkoa ennen näiden kuvien ottamista. Jälki on sen mukaista. Ei ole helppoa pysyä lentävään lokkiin "kiinnittyneenä" objektiivilla, kun ei hommaa vielä osaa. Ja kyse on kittiobjektiivista, jonka polttoväli on vain 18 - 70 mm, joten näitä kuvia on pitänyt rajata reilusti, jotta lokit on edes hiukan saanut kuvasta esiin. Nämä kuvat nyt menevät näemmä onneksi jonkinlaisessa loogisessa järjestyksessä, mielestäni, ylhäältä alas parempaan päin, eli: välttävä, kohtalainen ja tyydyttävä. Alimmainen olisi ehkä valokuvaajan "oppimäärään" ja kokemukseen nähden ehkä jopa hyvä (pientä omakehua :), jos olisi nyt edes tullut alimman lokin "pärstä" näkyviin kuvaan...mutta ei.

No näistä on sitten hiukan sika parantanut juoksuaan, mutta ei vielä paljoa :)


4 kommenttia:

 1. Minusta taas onnistunut tarkennus, en itse ole onnistunut vielä tyydyttävästi lentävään lintuun.

  VastaaPoista
 2. No keskimmäinen ja alimmainen on aika hyviä. Ylemmässä näkee selvemmin epäterävyyttä kohteessa, varsinkin kun katsoo kuvaa suuremassa koossa.

  Mutta ihan OK kuvia, ottaen huomioon, että ekaa kertaa olin saanut käsiini (digi)järjestelmäkameran vain kaksi viikkoa aiemmin. Aiempikin valokuvauskokemus oli satunaista digipokkarilla "näpsimistä", jolloin kuvasin 90% "Auto" asetuksella. Ja epäterävää kuvaa tuli silläkin, useimmiten :)

  Se on tunnustettava, että se joukko kuvia, josta nämä muutama OK kuva on seuloutunut, on aika "valtava" ehkä 100 - 150 kuvaa joista ehkä 10 - 15 oli OK aj noista 10 - 15 OK kuvasta oli 2 tai 3 mielestäni hyvää kuvaa :)
  Eli määrä korvasi tuolloin taidon, ja "tuurilla" sattui valtavaan kuvamassan muttama tyydyttävä otos :)
  Nykyisin on määrät pienentyneet ja onnistuneiden kuvien suhde kasvanut, mutta kieltämättä tulee vielä samastakin kohteesta aika usein otettua "varmistuskuvia", eli useampi kuva hieman eri asetuksilla, jos vain mahdollista.

  VastaaPoista
 3. ja mitäs vikaa näissä muka on? sain sellaisen kuvan taannoisista puheistasi, että kuvat olisivat jotenkin ihan luokattomia. kuitenkaan mitään suurta vikaa en paljaalla silmällä havaitse, ainoastaan tuo mainitsemasi pienenpieni epäterävyys ylimmässä kuvassa. tausta myös tukee kohteita mukavasti; itselläni on usein pelkkää taivasta, joka ei ole niin tehokas tausta kohteen terävyyden korostamisen kannalta. onko kuvat otettu kenties aulangolla?

  VastaaPoista
 4. ja mitäs vikaa näissä muka on? sain sellaisen kuvan taannoisista puheistasi, että kuvat olisivat jotenkin ihan luokattomia.

  Ei näissä pahasti ole mitään vialla. Nämä kuvat ovat tarkan seulonnan tuloksia :)
  Selvästi luokattomat on karsittu ja deletoitu jo ekalla kierroksella, mutta ei aivan tiheimmällä kammalla, että edes jotain jäisi jäljelle. Jäljelle jäi vielä aika joukko heikkotasoisia kuvia ja muutama kohtalainen, joita nämä ovat.

  kuitenkaan mitään suurta vikaa en paljaalla silmällä havaitse, ainoastaan tuo mainitsemasi pienenpieni epäterävyys ylimmässä kuvassa.

  No ei näissä isoa vikaa minunkaan mielestä ole, tosiaan tuossa ylimmässä on liike-epäterävyyttä hiukan, mutta menttelee sekin jos ei katso isona kuvana.

  tausta myös tukee kohteita mukavasti; itselläni on usein pelkkää taivasta, joka ei ole niin tehokas tausta kohteen terävyyden korostamisen kannalta.

  Olet oikeassa. Näissä, vaikka aika vihreä onkin, on parempi tausta kuitenkin kuin pelkkä sininen taivas.

  onko kuvat otettu kenties aulangolla?

  On, aulangolla hyvinkin, joutsenlammen ympäristössä. Se on vakiokohteeni :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!