19.5.2010

Satakieli

Tässä tulee toinen viime lauantain tuomista, minulle uusista havainnoista ja "ensikuvauksista". En ennen tätä ole itse satakieltä livenä luonnossa nähnyt tai kuvannut, muistaakseni. Kuullut varmaankin olen kyllä. :)

Päivä oli erikoinen senkin takia, että kun kerran ensihavainnon satakielestä tein, niin näin sen sitten kolme eri kertaa ja eri paikoissa. Ihan kuin se olisi minua seurannut :)
Ensihavainto oli Espoon Matalajärvellä, toinen havainto Helsingin Vanhankaupunginlahden (VKL) ns. Pornaistenniemen luontopolulla ja kolmas VKL:n Lammassaaressa.
Kolme ensimmäistä kuvaa on kuvattu Espoon Matalajärvellä Sigma 70-200mm f/2.8 -objektiivilla. Kolme viimeistä kuvaa on kuvattu VKL:n Lammassaaressa. Kalusto muuten sama, mutta Sigmassa oli 2.0x telekonvertteri (TC) kiinni, joka tuplasi käytettävissä olevan maksimi (ja minimi) polttovälin.

Lintukirja kuvaa satakielen laulua huomiota herättäväksi, joka on pikemminkin voimakas kuin taitava. Rohkenen olla eri mieltä ainakin osittain. Nimittäin toki satakielen laulu on voimakasta, mutta on se mielestäni myös taitavaa. Voisin kuunnella - ja kuuntelinkin - sitä pitkät tovit. Oikein komeasti lauloivat! :)

2 kommenttia:

  1. Alimmaista kuvaa katsoessa tulee hauskasti mieleen laulajatar,kenties mezzosopraano, joka taivuttaa päätään taaksepäin kohottaen antaumuksella äänensä korkeuksiin.
    Satakieli on yllättävän vaatimattoman näköinen lintu verrattuna laulutaitoihinsa! Olen kuullut laulun, mutta en ole nähnyt laulajaa.

    VastaaPoista
  2. Totta, Delilah, satakieli ei ole mitenkään erityisen näyttävä lintu, mutta laulutaito on hieno :)

    Tuo kuvauksesi mezzosopraanosta sopii kyllä mainioti tuohon satakieleen. Niin antamuksella sekin lauluaan esitti... :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!