9.5.2010

Mustarastas

Bongasin oheisen, metsässä möyryävän mustarastaan Viikin metsikössä noin 3 viikkoa sitten. Ilmeisesti se ravintoa etsiskeli, kun nokassa näyttäisi olevan multaa...

Metsikössä oli varsin varjoisaa, joten jouduin nostamaan kameran herkkyyden ISO1600:aan. Tämä näkyy hiukan kuvissa, vaikka olen kohinanpoistoa koittanut jälkikäsittelyssä tehdä.

2 kommenttia:

  1. Täältä blogista oppii tunnistamaan lintuja. Mukavaa! Minkähänlainen ääni mustarastaalla on? Onko se kaunista kuunneltavaa, vai samanlaista ksäksätystä kuin tavallisenkin rastaan?

    VastaaPoista
  2. Kiva, jos noin koet Delilah :)

    En osaa kovin hyvin kuvailla mustarastaan ääntä, mutta se on aivan erilaista kuin esim. räkättirastaan ääni. Mustarastaalla on nimittäin kaunis ääni, suht'helposti tunnistettava, sellainen viheltävän tyyppinen laulu. Se on taitava laulaja ja komeaääninen. Toistaiseksi mustarastas on ainoa (no talitintin tunnen lisäksi) jonka tunnen melko varmasti.

    Lintukirja kuvaa mustarastaan laulua mm. näin: "Laulu hyvin tunnettua huiluttelua (lähes duurissa), jossa rauhallinen tahti ja suuret, usein liukuvat sävelkorkeuden vaihtelut. Usein lopussa lyhyt, vaimea liverrys."

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!