6.5.2010

Pelkkää raitaa...

Viimeaikojen lintupainotteisten kuvien lomaan postaan välillä jotain muuta. Kaivoin nimittäin  viikonloppuna - jo hyvän tovin huomiotani vaille jääneen - Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3 -yleisobjektiivini esiin ja kuvasin sillä pitkästä aikaa. Se on yllättävän hyvä objektiivi yleensäkin, mutta myös lähikuvauksessa, vaikka ei varsinainen macrolinssi olekaan. Kuvailin raitoja - kai, en ole pajuasiantuntija :), voi olla muitakin pajulajeja - ja lähinnä niiden "pajunkissoja", jotka olivat muuttamassa muotoaan. Ohessa muutama näyte näistä kuvista...


Alin kuva on näistä eniten mieleen. Siinä on jotain...

2 kommenttia:

 1. Minulla on tuo sama objektiivi ns. reissulinssinä, eli jos tulee joku matka tai muuta enkä halua kantaa useaa linssiä. Sellaisena se on aika kätevä, jos pitää äkkiä näppäillä kuvia.

  Vähän itse tosin aloin turhautua lissin pitkän pään pehmeyteen, 200mm jälkeen tuntuu ettei saa tarkkoja kuvia millään. Myös värien toisto ei minusta ole Tamronilla oikein mieleeni, vähän valju värimaailma. Käytän pyöröpolaa siinä yleensä vakiona tuon vuoksi, tosin se taas syö vähän valovoimaa niin että hämäräkäyttö ei oikein pelaa. Aurinkoisella ilmalla menee.

  Aika tarkkoja kuvia sait. Oletko ottanut jalustalla?

  VastaaPoista
 2. Yllättävä tuo havaintosi Tamronin pitkän pään pehmeydestä Uuvana. Esim. kaikki nämä kuvat on otettu maksimi zoomilla, eli 250 mm polttovälillä. Tosin paria näistä kuvista on hiukan himmennetty (--> f/8) mutta muut kaksi on tuon polttovälin suurimmalla mahdollisella aukolla, f/6.3, kuvattu. En ole itse kiinnittänyt huomiota Tamronin pehmeyteen.

  Superzoomeilla on tosiaan yleensä aika valju värimaailma, eikä Tamron ole tästä poikkeus. Se ei ole erisyisesti negatiiviseen poikkeava, kuin ei myöskään positiiviseen. Minulla on myös tuohon Tamroniin sopiva pyöröpola, mutta olen toistaiseksi käyttänyt sitä aika vähän. Täällä joitakin kokeiluja. Pyöröpola kyllä parantaa värejä selvästi etenkin aurinkoisena päivänä ja poistaa heijastuksia, joten tulevana kesänä tulen käyttämään toivoakseni tuota pyöröpolaa enemmänkin. Ajatelin ostaa sellaisen myös toiseen Tamroniini, eli 17-50 mm f/2.8 -objektiiviin.

  Olen ottanut nämä kuvat ihan käsivaralta, ilman jalustaa.

  Kiitos mukavista kommenteista ja kokemusten jakamisesta Uuvana! :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!