4.5.2010

Mustakurkku-uikku saalistaa

Ohessa vielä taannoin kuvaamani kuvasarja mustakurkku-uikusta, joka on löytänyt vedestä saaliikseen jonkin liskon näköisen ja pistelee sen huiviinsa. Kuvia tästä tapahtumasta oli paljon, kun kuvasin "sarjatulella", mutta valikoin tähän nyt hiukan hypellen 9 kuvaa, jotka on kuitenkin kronologisessa järjestyksessä.Kaikissa kuvissa ei terävyys ja tarkennus ole ihan kohdillaan, mutta ei haittaa. Tärkeintä oli erikoisen (itselleni) tapahtuman tallentaminen :)

8 kommenttia:

 1. Ilmiselvä krokotiilinpoikanen!

  VastaaPoista
 2. Todennäköisesti JP! :)
  Joku todella vaarallinen lisko on kyseessä, melko varmasti...

  VastaaPoista
 3. Sinne meni vesilisko! Oikein tuollainen kevätasuinen leveähäntäinen se olikin.

  minäkin kuvailin mustakurkku-uikkua jokin aika sitten Viikissä sieltä piilokojusta. Se tuli aivan siihen kojun eteen kalastelemaan. Silloin kuvasin kun se sai vain ihan tavallisen kalan, ei ihan noin hienoa saalista kuin tässä sinulla. Flickristä löytyy kuvat.

  Komea ja kaunis lintu, erikoinen tukka ja hienot punaiset silmät. Tosi hyvät värit kuvissasi!
  Tällaisissa tilannekuvissa ei pieni epäterävyys minusta yhtään haittaa. Kuvissa melkein pitääkin olla vähän liikettä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Uuvana! :)

  Nämä kuvat on otettu Espoon Suomenojalla.

  Missä Viikissä on piilokoju? Olen vasta tänä keväänä käynyt Vanhankaupunginlahden Viikin puoleisella rannalla, lähinnä Hakalan ja Keinumäen lintutorneissa. En tunne sitä seutua vielä kovinkaan hyvin, mutta kiinnostaisi tietää missä siellä on noita kojuja jne. Koitan illemalla katsoa noita sinun Flickr -kuviasi.

  Tämä mustakurkku-uikku on kyllä komea lintu ja siinä vierähti mukavasti aika sen touhuja seuraillessa. :)

  VastaaPoista
 5. Piilokoju on Pornaistenniemen puolella, kun lähtee luontopolulle Vantaanjokisuun puolelta. Vähän matkaa luontopolkua kunnes tulee sillan ylitys. Sillan jälkeen ei mennä pitkospuita Lammassaareen (sielläkin on kyllä hyvä torni), vaan jatketaan siitä risteyksestä vasemmalle koivikkoa pitkin. Jonkin ajan päästä lähtee pitkospuut oikealle, siitä pääsee piilokojulle.

  "Reittiohjeita" löytyy vaikka täältäkin:

  http://www.mtv3.fi/matkailu/arkisto.shtml?570743

  VastaaPoista
 6. Aah - tiedänkin tuon kojun, olen siellä käynyt. Minua hämäsi tuo "Viikki" kun en ei-helsinkiläisenä tiedä milloin puhutaan mistäkin seudusta ja mikä kuuluu esim. Viikkiin. :)
  Olen siis ollut aika usein siinä Vanhakaupunginkosken suulla ja Pornaistenniemen lintutornissa (se piilokoju näkyy siinä etuoikealla ruovikossa) ja myös Lammassaaressa. Tänä keväänä olen ekan kerran käynyt siellä Viikin koetilan puoleisella rannalla Vanhankaupunginlahtea ja siellä Hakalanniemen ja Keinumäen torneissa.

  VastaaPoista
 7. Oivalliset tilannekuvat saalistajasta. Uskomattoman näköinen on mustakurkku-uikku. Kiva nähdä kuvia edes, kun en ole koskaan livenä nähnyt. Serkkunsa härkälinnut pesivät parinsadan metrin päässä järven ruovikossa. Kuuluu pihaan saakka...

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista Irma. :)
  Kyllä, mustakurkku-uikku on ehdottomasti näyttävä lintu. Ekan kerran sen elävänä näin toisaan nyt tänä keväänä. Mainitsemasi härkälintua en ole nähnyt vielä, mutta toivottavasti se sattuu jossain vaihessa minun ja kamerani eteen :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!