24.5.2010

Kupla

Pitemmittä puheitta: Julkaisen nyt lintuteemasta poikkeavia kuvia vaihtelun vuoksi.

Kiitokset kuplien puhaltelijoille ja malleille :)

6 kommenttia:

 1. Hyvin osumut, minulla oli joskus vastaavaa kokeillessani vaikeuksia saada tarkennus ottamaan kiinni noihin kupliin, kaikkeen muuhun taustalla se kyllä nappasi kiinni...

  VastaaPoista
 2. No täytyy tunnustaa, JP, että jouduin aika monta kertaa yrittämään. Tarkennus ei meinannut "tarttua" kuplaan oikein millään vaan meni usein ohi. Kenties manuaalitarkennus olisi toiminut paremmin, mutta on hankala seurata liikkuvaa kuplaa ja tarkentaa manuaalisesti melko raskalla objektiivilla ilman jalustaa. Nämä on kuvattu sillä Sigma 70-200 f/2.8 -objektiivilla.

  VastaaPoista
 3. Hienot heijastukset. Tuossa alimmassa kuvassa taitaa näkyä myös kuvaaja.
  En ole itse koittanut, mutta kuplien vangitseminen kameralla ei varmaan ole ihan helppoa.

  VastaaPoista
 4. Juu, uuvana, alimmassa on jonkinlainen kuvaajan kuvajainen :)

  Kuplien kuvaaminen voi olla hankalaa, riippuen esim. millaista tuulta / puuskia ulkona on kuvaushetkellä. Hitaasti leijuvaa kuplaa kyllä seuraa aika helposti, mutta tarkennus ei meinaa napata kiinni ja manuaalitarkennus on painavalla putkella hankalaa. Jollain lyhyehköllä, kiinteäpolttovälisellä primellä olisi kenties helpompaa...

  VastaaPoista
 5. Hauska yllätys ja kaunis! Olet ollut nopea kuvatessasi, alimmissa kuvissa pallot kuin kelluvat paikallaan kamerasi edessä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Delilah! :)

  Alimmissa kuvissa on tosiaan tuo paikallaan leijumisen vaikutelma, mutta tosiasiassa ne kuplat kyllä liikkuivat, mutta onneksi verkkaisesti, joten niiden perässä pysyi aika mukavasti.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!