31.8.2008

Korento...
...veikkaisin, mutta en ole varma. Kun muutama tunti sitten olin lähdössä mökiltä pois, huomasin oheisen kaverin kökkimässä pihakiveyksellä. Hain nopeasti kameran autosta ja nappasin muutaman kuvan. Turhaa kiirusta pidin, ei tällä kaverilla tuntunut olevan mihinkään kiire :)

Vaarallisen paikan itsensä kannalta oli vaan valinnut huilipaikaksi...oli meinaan tipalla, että en astunut tämän päälle kun verannalta ekalle pihakiveykselle, jolla tämä kaveri juuri oli, astuin...

Edit: Kyseessä on ilmeisesti tosiaankin korento, nimittäin Tummasyyskorento. Eräässä mm. korentoihin erikoistuneessa blogissa kerrottiin mm. näin:
"Tummasyyskorennot ovat kesyjä kuvattavia, ne antavat yleensä lähestyä itseään melko kivuttomasti".
Siinä siis selitys sillekkin, miksi minä onnistuin ko. korennon kuvaamaan :)


4 kommenttia:

 1. vai tummasyyskorento; kaunis nimi ja kaunis on muotokin luonnon helikopterilla. yritin itsekin juuri viikonloppuna kuvana jotain korentoa lammella, mutta epäonnistuin surkeasti. olisit muuten odottanut että tuo lähtee ilmaan, olisi tullut äksöniä ja haastavuutta kuvaan. vai teitkö kenties niin, mutta tuli sutta ja sudenkuraa? :)

  VastaaPoista
 2. heh heh, ettei jää ihan yleiseksi plörinäksi, sanotaan vielä että suosikkini on alin kuva. siinä kun korento katsoo kivasti kohti, pää ja silmät korostuvat.

  VastaaPoista
 3. vai tummasyyskorento; kaunis nimi ja kaunis on muotokin luonnon helikopterilla.

  Juu, näin on...näillä korennoilla on tosiaan kauniita nimiä ja muodot myös :)
  Hiukan sattumalta löysin tuon korennon nimen, kun sitä tämän blogipostauksen jälkeen ryhdyin selvittämään satuin korentoharrastajan blogiin, jossa oli samainen korento kuvattuna, joten se oli helppo tuniistaa siitä.

  yritin itsekin juuri viikonloppuna kuvana jotain korentoa lammella, mutta epäonnistuin surkeasti.

  No korennot on yleensä aika hankalia kuvattavia, kun ne tekee aika vikkeliä liikkeitä lennossa ollessaan. Esim. sudenkorentoa on hankala kuvata, kun se ei pysy paikoillaan juuri ollenkaan.

  olisit muuten odottanut että tuo lähtee ilmaan, olisi tullut äksöniä ja haastavuutta kuvaan. vai teitkö kenties niin, mutta tuli sutta ja sudenkuraa? :)

  No odotin kyllä hyvän tovin, mutta ei se suostunut lähtemään mihinkään, enkä sitä viitsinyt lähteä pökkimään. Nuo kaikki kuvat on kuvattu samasta suunnasta, tuo korento itse pyöri vain siinä paikallaan. En tiedä olisko ollut jo kylmä ilta ilma, kun sitä ei huvitanut lentää. Lentokuvasta ei olisi tullut kyllä mitään, veikkaan, vaikka se olisi lentoon lähenytkin.

  VastaaPoista
 4. sanotaan vielä että suosikkini on alin kuva. siinä kun korento katsoo kivasti kohti, pää ja silmät korostuvat.

  Juu, alin on selvästi paras näistä kuvista minunkin mielestä.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!