17.8.2008

Pullarosvo


Olin kuvaamassa Aulangolla Joutsenlammen läheisyydessä. Tuo lampi on varsin suosittu kohde lapsiperheille ja lapset usein syöttävät linnuille pullanmurusia. Yhdeltä lapselta putosi isohko pullanpalanen maahan ja silmänräpäyksessä ko. pullan nappasi kuvan pullarosvo. Lapsi tästä pahastui, mutta mitäpä asialle mahtoi :( niin nopeasti tuon pullan sai lintu napattua, että kukaan ei ehtinyt hätiin...
Joka tapauksessa tuosta episodista seurasi mielenkiintoinen "taistelulentojen" sarja, kuin Spitfiret ja Messerschmittit konsanaan, kun muut linnut jahtasivat tätä kuvan lintua ja koittivat puolestaan ryövätä pullanpalasta tältä linnulta. Lopulta tämän linnun oli luovutettava ja pudotettava pulla veteen, josta sen taas joku noukki ja sama ralli jatkui... :)

5 kommenttia:

 1. lokki? käytätkö muuten unsharp maskia kun kuvissa on usein niin vahvat kontrastit?

  VastaaPoista
 2. Juu, ilmeisesti on jonkin sortin lokki. Enhän minä muita lintuja saa tähtämeen, kuin lokkeja tai sorsia. :)

  Juu, rajauksen ja kuvan koon muuttamisen jälkeen käytän usein Unsharp maskia lopuksi ennen JPG:ksi tallennusta

  VastaaPoista
 3. no niin minä vähän katsoinkin, että ei sillä peruslinssillä muistaakseni ihan tuollaista jälkeä tullut. :) joko muuten olet saanut sen uuden zoomisi? onko naapurintädit jo kuvattu ikkunan läpi olohuoneisiinsa?

  VastaaPoista
 4. no niin minä vähän katsoinkin, että ei sillä peruslinssillä muistaakseni ihan tuollaista jälkeä tullut. :)

  Juu, ei sillä ihan suoraan tuollaista tule. Eilenkin polttarikuvauksessa oli ongelmia saada kuvia onnistumaan, varsinkin hämärämmässä, mutta voi olla, että "epätarkuuteen" oli joku muu selittävä syy :)

  joko muuten olet saanut sen uuden zoomisi?

  En vielä. Oletan ja toivon, että se tulisi nyt alkuviikosta, kun on ensiviikonloppuna ne hääkuvauksetkin...

  onko naapurintädit jo kuvattu ikkunan läpi olohuoneisiinsa?

  Ei ole vielä :)
  Tästä minun luota ei ole hyvää suoraa näköyhteyttä kenenkään olkkariin...
  No naapuritalossa on kyllä vanhustenpalvelutalo, joten mummoja kiikkustuolissa voisi pitemmällä zoomilla kenties päästä tähtäämään...

  VastaaPoista
 5. ai niin piti vielä lisätä, että tätä pullarosvokuvaa on todella rankasti joutuntut rajamaan, kun zoomi on niin lyhyt, että tuo lintu on alkuperäisessä kuvassa vain pieni pläntti keskellä kuvaa. Kuvaa oli rajattava reilusti ja kuvakoon muutoksen jälkeen käytin tuota unsahrp maskia jotta linnun piirteet tulisivat hieman selvemmiksi.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!