25.8.2008

Mehiläinen puuhissaan
Viikonlopun kuvasatoa... Täytyy sanoa, että aika tyytyväinen olen näihin otoksiin, vaikka kohteena mehiläinen ei kovin eksoottinen olekkaan :)

Varsin mukava, lyhyt syvyysterävyys ja oman lyhyehkön makrokuvauskokemukseni ehkä parhaat kuvat...

Toki aina voi parantaa... :)

Edit: Nyt on ilmeisesti niin, että kuvauksen kohde onkin Kimalainen. Paha moka... :)

4 kommenttia:

 1. no niin, aivan loistavaa! tätä on odotettu - pysäyttäviä kuvia jokainen! kuten itsekin kirjoitit nappiin mennyt syväterävyys, hieno makro, itse lisäisin vielä että mehukkaat värit ja hyvä meininki. pikkukaverilla on pääkin ihan tomussa. :)

  VastaaPoista
 2. no niin, aivan loistavaa! tätä on odotettu - pysäyttäviä kuvia jokainen!

  Kiitos kiitos ! Hyvältä tuntuu :)
  Muutin tarkennuspisteet nyt piste (spot) tarkennukseksi (keskeltä tähtäintä oleva piste), enkä käyttänyt automaattista tarkennuspisteen valintaa (kamera valitsee jonkin 9 tarkennuspisteestä itse). Siksi ylimmän kuvan lähempänä olevat kaksi kukkaa on epäteräviä (niin kuin pitääkin) koska tarkensin taaempana olevassa kukassa olevaan mehiläiseen.

  kuten itsekin kirjoitit nappiin mennyt syväterävyys, hieno makro, itse lisäisin vielä että mehukkaat värit ja hyvä meininki.

  Juu, olin "onnesta soikeena" kun huomasin tänään kuinka hyvin nämä onnistuivat, kun rupesin kuvia käsittelemään ja rajaamaan.
  Jäin kuvia ihailemaan ja jäi taas spostiviestien kirjoittamisen aloittaminen sinulle, vaikka tänään olin meinannut jotain laittaa. No katsotaan jaksanko nyt yöllä... jos en niin huomenna töitten jälkeen sitten, silloin ei pitäisi olla mitään ihmeellistä, kun en huomenna ajatellut uusia kuvia julkaista. Pahoitteluni, kun nyt hiukan kestää ja takkuaa tämä sposti vastaushomma...

  pikkukaverilla on pääkin ihan tomussa. :)

  Juu, niin on :)
  En tiedä onko pölytyksestä enään näin syksyllä hyötyä, mutta ovat nyt näissä kuvissa mukava yksityiskohta...

  VastaaPoista
 3. Juu, olin "onnesta soikeena" kun huomasin tänään kuinka hyvin nämä onnistuivat

  tuollaiset hetket saavat ainakin minut ulos ja metsästämään aina uudestaan ja uudestaan.. kun JOSKUS aina onnistuu! :)

  Pahoitteluni, kun nyt hiukan kestää ja takkuaa tämä sposti vastaushomma...

  ei mitään hätää! teen sen aikaa muita hommia ja onhan näissä meidän blogeissakin kommentoitavaa.

  VastaaPoista
 4. tuollaiset hetket saavat ainakin minut ulos ja metsästämään aina uudestaan ja uudestaan.. kun JOSKUS aina onnistuu! :)

  Kyllä, juuri näin. :)

  Onhan sitä tähän mennessä jo muutamia aika onnistuneita otoksia tullut, muutta kyllä enemmistö kuvista on enenmmän tai vähemmän epäonnistuneita, jokin pieni asia pielessä...
  Kun sitten näin onnistuu, niin kuin nyt kävi, niin noiden muiden, tasapaksujen ja värittömien, kuvien aiheuttama pienoinen "kuvausmasennus" häipyy pois ja alkaa noista muistakin kuvisra löytää enemmän postiivisia seikkoja.

  ei mitään hätää! teen sen aikaa muita hommia ja onhan näissä meidän blogeissakin kommentoitavaa.

  OK - kiva :)
  Heräsin juuri sohvalta, mutta en nyt jaksa kirjoittaa tämän enempää, vaan painun pehkuihin. Huomasin, että olet kommentoinut muihinkin blogikirjauksiin. Koitan vastata niihin huomenna (myöhemmin tänään) ja sitten koitan edes jonkin spostin sinulle saada tehtyä, jotta saan taas pään auki :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!