7.8.2008

LasipallotOhessa taas pari kuvaa makroilun / lähikuvauksen hengessä. Ei oikein ole tuo taiteellinen näkemys tai visiointi meikäläisen leipälaji, mutta päätin nyt kokeilla kuitenkin jotain. "Uhrina" näissä kuvissa on Nuutajärvi-päiviltä ostamani lasipallo. Pallon on tehnyt Lasitaivas -nimisen pajan lasinpuhaltaja Marika Kinnunen. Pallon ajateltu käyttötarkoitus on paperipaino. Hmmm...mihin paperipainoja enään tarvitaan? Eikös meillä ole paperittomat konttorit? Kaikki tieto menee piuhoja pitkin...? No, oikeasti tällaisille palloille olisi paljonkin tarvetta, jos katson omaa työskentely ympäristöäni :)

Tuolla Nuutajärven lasikylässä pääsi tutustumaan myös Marimekon tunnettujen Mariskoolien valmistukseen. Mielenkiintoista seurattavaa kaiken kaikkiaan tuo lasinpuhallus.

2 kommenttia:

 1. ei näy heijastuksia kuvaajasta..
  ylemmästä tykkään enemmän, se kun on hallitsemattomamman kokoinen. varjo on kuin leikattu, mistä noin voimakkaan valon sait? noista kuplista tuli muuten mieleeni, oletko jo tehnyt kameralla vesihanakokeiluja? siis niitä joissa pisara pysäytetään ilmaan.

  ilmoitan muuten nyt että lähden kohta mökille viikonlopuksi. en siis ole suuttunut vaikka nokankoputukset hiljenevät hetkeksi. ;)

  VastaaPoista
 2. ei näy heijastuksia kuvaajasta..

  Juu, ei näy tällä kertaa, vaikka kyllä siinä kuvaaja ihan lähellä on :)

  ylemmästä tykkään enemmän, se kun on hallitsemattomamman kokoinen.

  Juu, ylemmästä minäkin tykkään enemmän, ehkä tuo sininen pyyhe ja harmaa betoniseinä taustalla on parempi, kuin tuon alemman kuvan valkoinen pyyhe alle ja seinälle hieman huolimattomasti levitettynä (huonoa teippiä käytettävissä ;) )

  varjo on kuin leikattu, mistä noin voimakkaan valon sait?

  Oli erittäin kirkas auringonpaiste niinä päivinä kun noita kuvasin parvekkeellani. Aurinko paistoi hieman yläviistosta suoraan paikkaan johon viritelmäni asensin.

  noista kuplista tuli muuten mieleeni, oletko jo tehnyt kameralla vesihanakokeiluja? siis niitä joissa pisara pysäytetään ilmaan.

  Olen :) ja sovelma tuosta olisikin ollut seuraavana blogipostauksenani...
  Kädet vaan loppuu kesken... minulla ei ole kaukolaukaisijaa, joten oli vähän hankala kurotella kameran laukaisimelle ja samalla tiputella sellasiesta tippapullosta vettä. Mutta erään hiukan saman tyypisen kokeen sain tehtyä ja yhden onnistuneen kuvan...ehkä postaan sen jossain vaiheessa. Jatkan vielä noita vesikokeita joskus, mutta pitäisi saada kaukolaukaisija ensin hommattua.

  ilmoitan muuten nyt että lähden kohta mökille viikonlopuksi. en siis ole suuttunut vaikka nokankoputukset hiljenevät hetkeksi. ;)

  OK - minäkin suuntaan muutaman tunnin kulutta tuonne entiselle kotipaikkakunnalle, kun siellä on huomenaamusta alkaen se yksi koko päivän kestävä homma... Keli vaan on kehno :(
  No toivottavasti se paranee huomiseksi. Muutama lyhyt sposti on vissiin sinulle vielä rästissä, mutta en tiedä ehdinkö niitä laittaa ennen sunnutaita.
  Jaa et ole suuttunut...niin et ole vielä... :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!