11.8.2008

Aulangon Näkötorni
Aulangon linnavuorella sijaitsee nykyään n. 30 metriä korkea näkötorni, josta on hyvät näkymät joka suuntaan. Aulangon linnavuorelta voi nähdä kaksi muuta linnavuorta ja näkötornin huipulta kaikki neljä muuta Hämeen lukoksi nimitettyä mäkilinnaa.

Keskimmäisessä kuvassa näkyy tornin juurella oleva näköalatasanne näkötornin huipulta kuvattuna. Näköalatasanteen editse, pitkin jyrkkää rinnettä kulkee rappuset alas Karhulinnaan, jossa on kallioon hakattu luola, johon on sijoitettu kuvanveistäjä Robert Stigellin kivinen karhuperhe-veistos.

Alimmassa kuvassa näkymä näkötornin huipulta Aulankojärven suuntaan.


13 kommenttia:

 1. ihana fallos ..eikun siis näkötorni! näyttää muuten erehdyttävästi majakalta. sellaisia pitäisi vielä joskus päästä kuvaamaan.

  VastaaPoista
 2. vai fallos, no niin tietysti :)

  Juu, kieltämättä voi näyttää majakalta, mutta kyllä se näkötorni on. Mukavat näkymät ympäristöön kaunilla ilmalla.

  Tuo yksi puu tuossa tornin vasemmala puolella on hiukan omituisesti taipunut, kun tämä kuva on otettu aika läheltä tornin juurta.

  Siis haluasitko sinä kuvata majakoita?

  VastaaPoista
 3. Siis haluasitko sinä kuvata majakoita?

  no haluaisin. (otatko mukaan jos joskus menet bengtskäriin? :) )

  VastaaPoista
 4. Tuo yksi puu tuossa tornin vasemmala puolella on hiukan omituisesti taipunut, kun tämä kuva on otettu aika läheltä tornin juurta.


  niin siis meinasitko, että kuva on vääristänyt kys. puuta? ihmeellistä jos se yksin on noin paljon taipunut kun kulmissa ei olla taivuttu juurikaan. vai olisiko tuollainen kuitenkin optisesti mahdollista. kiehtovaa. :)

  VastaaPoista
 5. no haluaisin. (otatko mukaan jos joskus menet bengtskäriin? :) )

  Hmmm... kieltämättä majakat ovat hyvä ja kiinnostava kuvaus aihe...

  No mikä jottei, voinhan sinut ottaakkin mukaan, jos ei ole liian kova höpöttämään ja puhumaan :)

  VastaaPoista
 6. niin siis meinasitko, että kuva on vääristänyt kys. puuta?

  Niin, siis nyt en itseasiassa tiedä mikä on vääristänyt ja mitä. Jotain outoa siinä on, kun vain tuo yksi puu on noin omituisesti taipunut ja mutkallakin, kun muut puut ei ole... ei tuulikaan tuollalailla taivuta puuta, ainakaan yksittäisitä puuta... :)

  ihmeellistä jos se yksin on noin paljon taipunut kun kulmissa ei olla taivuttu juurikaan.

  Sanos muuta...hmmm...mikähän tuossa kuvassa nyt mättää...


  vai olisiko tuollainen kuitenkin optisesti mahdollista. kiehtovaa. :)

  Jaa-a, nyt en kyllä osaa edes arvata mitään, varmaan nyt on joku virhe jossain. Mutta kyllä tuo taipuma on alkuperäisessä, käsittelemättömässä RAW-kuvassakin. Katsoin juuri.

  VastaaPoista
 7. No mikä jottei, voinhan sinut ottaakkin mukaan, jos ei ole liian kova höpöttämään ja puhumaan :)

  vaikeneminen on kultaa, eristysteippi hopeaa. ;)

  VastaaPoista
 8. vaikeneminen on kultaa, eristysteippi hopeaa. ;)

  Amen :)

  VastaaPoista
 9. Kävin katsomassa tuota Bengtskärin majakkaa (netissä) ja sinne tehtävää Saariston Loistoreitti -risteilyä...
  vaikuttaa niin mielenkiintoiselta systeemiltä, että tuonnehan on oikeasti mentävä... :)

  PS. onkoahan kaikki spostini sinulle, tikka, hukkuneet matkalle kun ei ole mitään kuulunut... ;)

  VastaaPoista
 10. mielenkiintoiselta tosiaan vaikuttaa, itekin olen niitä nettisivuja tavannut.

  olen varmastikin saanut kaikki mailisi, mutta tässä on ollut eräs sukulaisvierailu meneillään - tuli ihan ikävä tietokonetta kun en vähään aikaan päässyt sitä räpläämään enkä siis mailaamaankaan. parhaillaan muuten uusi 500 gigan verkkokovalevyni ottaa digikuvistani (yli 10 000 kpl) varmuuskopiota. :)

  nyt ajattelin yrittää nukkumaan ja huomenna sitten taas aktiivisempaa nettielämää.

  VastaaPoista
 11. mielenkiintoiselta tosiaan vaikuttaa, itekin olen niitä nettisivuja tavannut.

  Näin on. No kaipa tuon Bengtskärin retken joskus saa aikaiseksi... harmi kun ei ole itse tuota aiemmin tullut ajatelleeksi, nyt on jo kaikenlaista ohjelmaa tiedossa lähitulevaisuudeksi ja tuonne olisi ollut kiva mennä kesällä / kesäkelillä...
  ...no ehkä sitten ensi kesänä, vaikka.

  olen varmastikin saanut kaikki mailisi, mutta tässä on ollut eräs sukulaisvierailu meneillään - tuli ihan ikävä tietokonetta kun en vähään aikaan päässyt sitä räpläämään enkä siis mailaamaankaan.

  OK, ei hätää. :)
  Ajattelin vain varmistaa, kun tuo Gmailkin välillä tökkii, mutta ei kait nyt kaikki viestit sentään olisikaan voineet hukkua...

  Tulin itse juuri työreissusta pohjanmaan suunnalta ja sinne sain jo tiedon uudesta menosta lauantaille. Toisin kyse on vapaa-ajan / viihde menosta, ja taas Tampereella, mutta ei voi mitään. Mentävä varmaan on... no ei vastenmielisestä hommasta ole kuitenkaan kysymys... ja sunnuntaille onkin jo tiedossa muuten ennalta sovittua ohjelmaa (toivottavasti tulee hyviä kuvia ;) ) Eli hiukan kiirusaikaa on täälläkin :)
  Kirjoittele vaan niitä sposteja sitten kun ehdit, ei hätiä mitiä... :)

  parhaillaan muuten uusi 500 gigan verkkokovalevyni ottaa digikuvistani (yli 10 000 kpl) varmuuskopiota. :)

  Hyvä homma !
  Sinulle onkin kertynyt jo komea "saalis" noita kuvia...kamala paikka olisi nuo hukata / menettää...
  Nuo verkkokovalevyt on kyllä käteviä, ja sellaista katselin minäkin, mutta päädyin kuitenkin USB-väyläiseen 1TB:n siirtokiintolevyyn, joka oli juuri kauppaan saapunut. Otin sen kun hinta per GB oli selvästi edullisempi kuin kaavailemassani 500 GB:n versiossa. Eihän tuo mikään nopea ole tuo minun USB-levy ja se oli valmiiksi alustettu typerästi yhdeksi noin 1000 GB:n osioksi. Nyt osioin sen itse neljäksi noin 250 GB:n osioksi, mutta ko. osioiden formatointi tuntuu kestävän jostain syystä ikuisuuden. Olen vasta kaksi osiota alustanut, kun yhden 250 GB:n osion alustus kesti tuntitolkulla...

  VastaaPoista
 12. itsekin olisin mieluiten kesällä tai muuten hyvällä ilmalla menossa majakkaretkelle. toisaalta komea syysmyrskykin voisi olla ikuistamisen arvoinen, mutta pelkään ettei laitteistoni(/laitteistomme) ole sitä tasoa jolla saisi tarkasti tallennettua heikossa valossa tyrskyt. eikä sen puoleen saaristolaiva ehkä liikennöi kovassa merenkäynnissä. kasvillisuuden takiahan tuollaiseen paikkaan ei olla menossa, joten sikäli vuodenajan ei ole niin väliä, mutta valoa tosiaan saisi olla kohtuullisesti. katsotaan kuitenkin ihan rauhassa tilanteen mukaan, milloin lähdetään jos lähdetään - ellet sitten jo pelästynyt kauheimpien deittien tuomioistani niin ettet uskalla minulle näyttäytyä :).

  miksi muuten osioit kiintolevysi? eikö se usein posahda ihan kokonaan, jos sille päälle sattuu? läppärini kovo on partitioitu ja väittävät senkin olevan ihan turhaa kyseisestä syystä.

  VastaaPoista
 13. itsekin olisin mieluiten kesällä tai muuten hyvällä ilmalla menossa majakkaretkelle. toisaalta komea syysmyrskykin voisi olla ikuistamisen arvoinen, mutta pelkään ettei laitteistoni(/laitteistomme) ole sitä tasoa jolla saisi tarkasti tallennettua heikossa valossa tyrskyt.

  Juu, kesä olisi mukavampi, mutta kieltämättä syystyrskytkin voivat olla kylmän kaunista ikuistettavaa. Hiukan tässä alkaa jo kaipaamaan vaihtoehtoisia kuvauspaikkoja ja mahdollisuuksia, kun on vain tässä koti nurkilla tullut pääasiassa pyörittyä, tuon valokuvauksen merkeissä siis. ideamyllykin lyö nyt hiukan tyhjää ja laiskottaa hiukan, ettei jaksa "vesileikkejä" ihan nyt, mutta myöhemmin sitten, kunhan saan sen kaukolaukaisimen hankittua. Valo voisi syksymmällä muodostaa ongelman, jos ajattelee noita majakka / meri olosuhteita, mutta sen näkee sitten. Tilasin muuten sen Tamronin objektiivin, josta kait joskus sinulle spostissa mainitsin. Se on aikalailla vastaava, kuin sinun Sigmasi.

  katsotaan kuitenkin ihan rauhassa tilanteen mukaan, milloin lähdetään jos lähdetään - ellet sitten jo pelästynyt kauheimpien deittien tuomioistani niin ettet uskalla minulle näyttäytyä :).

  No en pelästynyt, mutta kieltämättä otin hiukan kierroksia :)
  Ei se retki tuohon kaadu...
  Lähden kohta kävelylenkille, kyllä se varmaan siitä sitten... ehkä :)

  miksi muuten osioit kiintolevysi? eikö se usein posahda ihan kokonaan, jos sille päälle sattuu? läppärini kovo on partitioitu ja väittävät senkin olevan ihan turhaa kyseisestä syystä.

  No joo posahtaahan se, mutta riippuu montako "kiekkoa" kovossa on ja montako lukupäätä, voi olla, että ei mene molemmat "kiekot" jos toinen vaurioituu, eli joku osio voi säästyä. Tärkein syy osioinnille on kuitenkin suojata konetta oman / ulkoisen sähläyksen aiheuttamilta vahingoilta, jos deletoi, niin ei deletoi/formatoi kerralla koko konetta, olipa sitten syy itsessä tai jossain vieraassa tai vaikkapa viruksessa. Näin olen itse järkeillyt...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!