29.8.2008

Graniittilinna



...ja sitten paluu arkeen. Nämä kuvat ovat odotelleet julkaisuaan jo jonkin aikaa, mutta kovin valjuilta ja tavallisilta ne tuntuvat tuohon "Mehiläinen puuhissaan" -blogikirjauksen kuviin verrattuna. Kuva-arkistoni laajuus on vielä perin pieni. En hetkeen ole ehtinyt uusia kuvia ottamaan, enkä uusia kuvauskohteita pohtimaan, joten näillä kuvilla nyt mennään eteenpäin.

Sitten hiukan näiden kuvien kohteesta...
Aulangon graniittilinnan rakennutti eversti Hugo Standertskjöld, joka osti 1883 Karlbergin kartanon ja siihen kuuluvat maat, johon kuului myös nykyinen Aulangon puistometsä. Itseasiassa eversti oli se henkilö, joka pääosin kehitti ja rakennutti Aulangon siihen muotoon, jossa se nytkin on nähtävissä. Tämän graniittilinnan, joka rakennettiin 1886-1887, kivet saatiin Aulangon alueen lampien ja teiden raivauksista. Linnan esikuvana on ilmeisesti olleet Reinin alueen raunioituneet linnat. Nykyisin se palvelee kesäisin lasten kesäteatterina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!