3.9.2010

Tylli

Seuraavassa on aika runsas joukko kuvia tyllistä, jonka kohtasin tuolla edellisessä postauksessa mainitulla Söderskärin majakkaretkelläni. Tein tästä nyt erillisen postauksen, koska sain mielestäni aika monta hyvää kuvaa tuosta tyllistä, joka on todennäköisesti sama kuin edellisen postaukseni "Tylli ja kaverit" kuvassa oleva lintu. Seurailin tuota lintua pitkin majakkasaaren rantoja ja koitin päästä hyvään kuvausasemaan, jotta saisin kaipaamiani lähikuvia tyllistä. Tämä tyllihavainto oli nimittäin ensimmäinen kunnon havainto minulle ja sellainen, josta sain suht'selkeitä kuvia ko. linnusta.

Tuo tylli osoittautuikin aika pelottomaksi ja sainkin siitä muutamia hyviä lähikuvia ja sommitelmakuvia otettua. Laitan tähän seuraavaksi aika runsaasti näitä kuvia, kun en sitten osannut karsia vain niitä aivan parhaimpia esiin...


Kaikki nämä kuvat ovat jollain lailla itseäni miellyttäviä, mutta jos omasta mielestäni parhaimmat näistä pitäisi valita, niin ne olisivat neljäs, viides ja kahdeksas kuva ylhäältä päin lukien.

12 kommenttia:

 1. Tyllistä tulee minulle tietysti mieleen taas se iänikuinen Varanki, kun en ole tylliä muualla nähnyt. Mainioita kuva kaikenkaikkiaan, eniten tykkään tyllistä keltajäkäläkalliolla tepastelemassa, etenkin viimeisestä kuvasta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Irma :)

  No tänä keväänä ylipäätään olen tyllistä ensi havainnon tehnyt, mutta linnut olivat aina kuvauksen kannalta liian kaukana. Tuolla Söderskärin retkellä avautui sitten yllättäen ensimmäinen kunnon tilaisuus koittaa saada tuosta tyllistä parempia kuvia, kun se pysytteli siinä suhteellisen pienellä, majakkasaaren, alueella.
  No sai sn perässä silti aika lailla mennä ja koitta päästä edes kohtuulliseen kuvausasemaan niin, että lintu ei häiriinny ja siirry etäämmälle. :)

  VastaaPoista
 3. Neljännen kuvan kohdalla minäkin sanoin mielessäni "bingo !" :-)

  Vakoilen blogiasi säännöllisesti, vaikken paljoa puhu. Blogisi on kuitenkin ainoa kuvablogi, jota seuraan. Olen ollut joskus hamassa nuoruudessa valokuvalaboratoriossa töissä ja sattuneesta syystä omat kuvaamiset ovat jääneet melko vähille sen jälkeen, joten kiva katsella toisen otoksia. Taas vaihteeksi
  ;-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos mukavasta kommentistasi justiina! :)

  Pidä vaan reilusti sinäkin ääntä täällä, ei täällä liikaa puhetta ja kommenttia ole :)
  Mukava aina kuulla mitä ajatuksia, jos jotain, kuvat herättää. Siitä saa intoa kuvaukseen ja opettaa myös siitä mitä muut kuvissa näkevät.

  Tarkoitatko valokuvalaboratorio -kommentillasi sitä, että sait kuvista tarpeeksei jo siellä, vai että kuvittelit että muiden otamat kuvat ovat aina parempia kuin itse otetut? Toivottavasti et näin ajattellut.

  Kuvauksessa on se jännä puoli että siinä voi kehittyä lähes loputtomasti jos haluaa ja jokaisella kuvaajalla löytyy hienoja kuvia. Eikä ns. edistynet kuvaajat aina onnistu, vaan menee pieleen, useinkin. Mutta ei muuta kuin uudestaan yrittämään :)

  VastaaPoista
 5. Hyvät tyllikuvat! Minulla paraskin tyllikuva on joku sellainen kaukaa otettu josta ei ilman suurennuslasia edes erota mikä on kivi ja mikä on se tylli hehe :P

  Minun suosikkejani ovat nuo samat, neljäs, viides ja viimeinen. Viimeisessä on hauskasti tuo rivakka askel juuri alkamassa. Neljäs kuva on todella kaunis ja herkkä.

  Toisaalta minusta on hyvä, ettet silti valinut esille vain parhaita kuvia, vaan koko sarja. Linnusta itsestään saa siten aina paremman kuvan, kun näkee sen eri sennoissa ja eri kulmista. Sen persoonallisuus tulee selvemmin esiin ja siihen sytyy läheisempi tuttavuussuhde. Minä itse pidä linnuissa (ja muissakin eliöissä) juuri eniten niiden puuhien seurailusta ja eläimestä osana ympäristöään.(Siksi kai varsinainen bongaus ei koskaan ole miua varsiaisesti viehättänyt, en saa mitään irti siitä että nopeast vain todetaan että "tuo laji - ok, nähty" ja siirrytään etsimää seuraavaa.)
  Kattava kuvasarjasi osoittaa, että olet jaksanut kärsivällisesti seurailla kohdetta ja palkkioksi olet saaut siitä esiin eri puolia monipuolisen sarjan muodossa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Uuvana! :)

  Minulla olisi ollut vielä enemmänkin kuvia tästä tyllistä, mutta ne olivat sen verran samanlaisia ja samasta tilanteesta olevia "tupla" tai "tripla" kuvia, että ne karsin pois julkaistavaksi tarkoitettujen kuvien joukosta.

  Minulla oli esikäsiteltynä 14 kuvaa näistä tylleistä, mutta ajattelin sen olevan liikaa, eikä kukaan ehkä jaksaisi katsoa niin montaa kuvaa samasta linnusta, vaikka olisivatkin hiukan eri tilanteessa ja kuvakulmassa...
  Siksi päätin käsitellä blogia varten noista 14 kuvasta yhdeksän.

  En minäkään ole tuollainen "bongari" tyyppi, joka vain haluaa saada havainnon ja sitten siirtyy seuraavaan kohteeseen. Haluan seurailla lintua ja sen tekemisiä ja koittaa kuvata sitä eri tilanteissa. Siksi joidenkin lintujen tarkkailuun ja puuhiin ei tunnu kyllästyvän ja kuviakin haluaa ottaa, vaikka monta kuvaa olisi jo otettuna vanhastaan.
  Kuvista voi kuitenkin usein löytää uusia puolia linnuista tai kuva voi muuten olla kokonaisuutena hyvä ja hauska, jos vaikka sattuu joku kiva tilanne, jossa onnistuu "oikealla hetkellä" ottamaan kuvan.

  VastaaPoista
 7. Silloin taannoin meillä oli..hmmm.. "työsuhde-etuna" erittäin "halpa" kehitysmaksu ;-) ja sitä käytimmekin sitten surutta hyväksi eli saavutimme ns. kylläisen liuoksen tilan. Lisäksi ei ole MITÄÄN, mitä en olisi valokuvissa jo nähnyt, joten sekin on ollut yksi syy karastaa kuvattua maailmaa.

  Sinä kuitenkin olet saanut minut parannettua ja pystyn taas katselemaan liikkumattomia kuvia ilman suurempaa inhoreaktiota. Ehkäpä jonain päivänä vielä itsekin tartun kameraan...

  VastaaPoista
 8. Justiina, kiitos selvityksestä ja kivasta vertauksesta kylläiseen liuokseen :)
  Uskon kyllä että työsuhde-etuna olet varmaan tullut nähneeksi KAIKEN :)

  On imartelevaa kuulla, mikäli kuvani ovat sinuun edes jonkinlaisen vaikutuksen tehneet ja kenties hiukan "parantanutkin" sinua "vaivastasi" :D

  Odotan jatkossakin kommenttejasi, jos joku kuva sattuu sinua puhuttelemaan...

  VastaaPoista
 9. Jännä, miten samalla tavalla kuin Uuvana ajattelin linnun persoonallisuutta näitä kuvia katsoessa. Kuvassa ei seiso mikä tahansa lintu, vaan pikku persoona. Olet järjestänyt kuvatarinasi hauskasti. Ensin tylli tutkailee ympäristöä, miettii näkemäänsä ja sitten eikun menoksi. Kuudennessa kuvassa linnun varjossa värit poikkeavat jännästi kallionpinnasta.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Delilah! :)

  Hauska kuulla millaisia ajatuksia kuvat herättävät. Mielenkiintoista, miten eri asioita eri henkilöt näkevät kuvissa ja mihin kiinnittävät huomiota. Nämä eri luonnehdinnat ja havainnot kuvista ovat se suola joka kannustaa kuvaamaan ja jäämään kaipaamaan palautetta mahdollista uusista kuvista :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos Phivos, ja terveiset myös sinulle :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!