23.9.2010

Pajusirkku 2

Tässä postauksessa on nyt sitten pajusirkkunaaras. Kuvattu samaan aikaan ja samassa paikassa, kuin edellisen postauksen pajusirkkukoiras. Tälle naaraalleko koiras lauleli? Kenties....


2 kommenttia:

 1. Eläinmaailmassa tuo koreampi kolttu on pojilla. Pajusirkku ei tee näköjään poikkeusta. Nämä valokuvablogit lintu- ym. luontokuvineen ovat tosi mukavia seurata, sillä niistä oppii tunnistamaan lajeja. Tuota pajusirkkunaarasta olisin luonnossa nähdessäni kirkkain otsin väittänyt varpuseksi. Kaikki tuntemattomat ruskeakirjavat näyttävät mielestäni varpuselta. : ) Ylimmäisestä kuvasta saa hyvin käsityksen linnun koosta, kun se istuu korrella. Muutenkin värit kuvassa ovat kauniit. Sinipohjaisissa kuvissa lintua itseään on helppo tarkastella, mutta muuten se ei ole ihan yhtä viehättävä kuvana kuin vihreäsävyinen.

  VastaaPoista
 2. Totta puhut, Delilah, eläin- ja erityisesti lintumaailmassa pojilla on yleensä koreampi kolttu. Ilmeisesti liittyy siihen, että koittavat mm. sillä (ja laululla) tehdä tyttöihin vaikutuksen.
  Olen myös tuossa kanssasi samaa mieltä, eli että eri valokuvablogeista oppii tunnistmaan eri lajeja. Itse olen nähnyt muissa valokuvablogeissa laeja, joista en ollut koskaan kuullutkaan :)
  Äläkä välitä, en minäkään tuota pajusirkkunaarasta, enkä koirastakaan meinannut millään keksiä. Plarasin ensin lähes koko Lintuoppaan läpi, kun koitin selvittää mikä tuo, joka sittemmin paljastui pajusirkkukoiraaksi, oikein on. Sitten, kun sen vihdoin keksin, oli "helppo" koittaa katsoa, että onkohan tämä toinen lintu naaras samasta lajista, kun oli samaan aikaan lähistöllä...

  Olen kanssasi myöskin tuosta viimeisestä asiasta samaa mieltä. Pelkkä sininen taivas taustana ei ole mitenkään hyvä juttu valokuvalle. Itsasisssa se haittaa kuvausta kun sekoittaa helposti kameran valotuksen mittausta. Eikä tuo sähkötolpan harus suojaputkineen myöskään tuo kuvaan mitään luononmukaisuutta... No, aina ei voi valita mistä saa linnusta napattua kuvan, vaan pitää ottaa se siinä ja sillä hetkellä kun kohteen saa näkyviin :)
  Vihreäsävyinen, korsien ja ruovikon ympäröimä lintu on paljon kivempi, kun siinä lintu on elinympäristössään. Toisalta, heiluvat korret tuo kuvaukseen haastavuutta, kun kamera meinaa tarkentaa niihin linnun sijaan... :)

  Kiitos kommentistasi Delilah! :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!